Η «Στούμπα» γράφει για τη δέστρα

Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει η κίνηση της δέστρας των κρουαζιεροπλοίων που αποφάσισε να εγκαταλείψει την προβλήτα και να εγκατασταθεί στην Κρανιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη δημοτική αρχή.

Με το hashtag #metoo άλλες δέστρες απο άλλα σημεία προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στη δέστρα της Κεφαλονιάς που φημολογείται ότι θα επιβιβαστεί τις προσεχείς ημέρες στο πλοίο της γραμμής με τελικό προορισμό το Κατάκολο.

Ο πρόεδρος του Λ.Τ Πύργου τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα ενώ απάντησε σε δημοσιογράφο της «Στούμπας» ότι «Ο λιμένας του Κατάκολου θα δεχτεί οποιαδήποτε δέστρα καταφύγει στην περιοχή ζητώντας άσυλο».

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της Στούμπας η δέστρα φαίνεται να ενοχλήθηκε από την μόνιμη εγκατάσταση του FB Αλεξάνδρα Λ. αλλά και των μπάζων στην περιοχή και αποφάσισε να μην παρέχει άλλο τις υπηρεσίες της στα κρουαζιερόπλοια που θα προσεγγίσουν το νησί μας φέτος.

Η Δημοτική αρχή φαίνεται να μην ενοχλείται από τις επαναστατικές κινήσεις της δέστρας και απειλεί με άμεση αντικατάστασή της ενόψει καλοκαιρινής περιόδου.

Για τη χρήση της δέστρας ως τουριστικό αξιοθέατο μίλησαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν ριχτεί στη μάχη για τις δημοτικές εκλογές.

Οι προσπάθειες της Στούμπας να επικοινωνήσουν με το συγγενικό περιβάλλον της δέστρας μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άκαρπες, ενω κλιμάκιο ψυχολόγων από την Κυλλήνη θα προσπαθήσει να της αλλάξει γνώμη τις προσεχείς ώρες.

Θα επανέλθουμε με νεότερο ρεπορταζ.

(kefaloniastoumpa.gr)