Η Τρ. Πειραιώς στηρίζει τους αγρότες

H Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής με τη δέσμευσή της για ολοκληρωμένη στήριξη των αγροτών και της αγροτικής επιχειρηματικότητας, στέκεται κοντά στους αγρότες, των οποίων η παραγωγή επηρεάσθηκε από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας του Ιανουαρίου, με κύριο χαρακτηριστικό τον παγετό.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα ανακοινώνει τη «μετάθεση πληρωμής» της τρέχουσας δόσης επαγγελματικών δανείων, για όσους αγρότες/κτηνοτρόφους το αιτηθούν, στη λήξη του δανείου τους.

Δικαιούχοι του μέτρου διευκόλυνσης είναι οι αγρότες/κτηνοτρόφοι, που εξαιτίας των πρόσφατων έκτακτων καιρικών φαινομένων υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή του φυτικού ή ζωικού κεφαλαίου του. Οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα, είναι:

n Να είχαν ενήμερα δάνεια την 30.12.2016

n Να έχουν υποβάλει δήλωση ζημιάς στον ΕΛΓΑ

n Να έχουν δόση ή δόσεις δανείων που πρέπει να πληρωθούν εντός του α’ εξαμήνου του 2017.

Η πρωτοβουλία αυτή και η αμεσότητα αντίδρασης υπογραμμίζει την ευαισθησία, με την οποία η Τράπεζα Πειραιώς αντιμετωπίζει τους αγρότες, ώστε να είναι σε θέση το συντομότερο δυνατό, να συνεχίσουν την παραγωγική διαδικασία.

Το πλαίσιο, με τα μέτρα αυτά διευκόλυνσης εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς, εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό της Τράπεζας, που στοχεύει, μέσω ολιστικής προσέγγισης, στην κάλυψη όλων των αναγκών των αγροτών και στη διατήρηση της Αγροτικής Οικονομίας σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης.