Η «4άδα» της Β’ Κατηγορίας εν όψει Play Offs. Τι θέλουν οι ομάδες

Tο Sportsthea παρουσιάζει παραδείγματα για το τι θέλουν οι ομάδες στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της “μικρής” κατηγορίας να περάσουν στα playoffs, ποιες θέσεις θα καταλάβουν και ποιο θα είναι το πλεονέκτημα που θα αποκομίσουν από αυτές.

Εξαίρεση αποτελεί ο Α.Ο. Πρόννων που είναι αδιάφορος την τελευταία αγωνιστική, αφού καταλαμβάνει την 1η θέση και πηγαίνει με το απόλυτο και τους +4 βαθμούς σε αυτά.

Η μοναδική εκκρεμότητα όσον αφορά την 4αδα είναι η τέταρτη θέση που διεκδικείται από Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και Πυλαριακό.

Οι Πρόννοι, όπως προαναφέραμε, οποιοδήποτε αποτέλεσμα και να φέρουν την τελευταία αγωνιστική, που θα είναι αδιάφοροι βαθμολογικά, απέναντι στον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, καταλαμβάνουν την 1η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας.

Αντίθετα οι «πράσινοι» καίγονται για τη νίκη. Η ομάδα του Τάκη Φωή με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα και εφ’ όσον ο Πυλαριακός δεν πέσει «θύμα» έκπληξης από την Έρυσσο, τότε αποχαιρετάει το όνειρο για την πρώτη παρουσία στην ιστορία του σε playoffs.

Οι άλλες δυο ομάδες που έχουν εξασφαλίσει θέση στα playoffs, είναι ο Ηρακλής Πρόννων και τα Ομαλά. Η μοναδική εκκρεμότητα είναι, το ποια θέση θα καταλάβουν στην τελική κατάταξη οι τρεις εκ των τεσσάρων ομάδων που τις διεκδικούν.

Αυτό θα γίνει γνωστό μετά την ολοκλήρωση του μεταξύ τους αγώνα που θα διεξαχθεί στα Τζαννάτα, σε συνδυασμό και με τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αγώνων.

Έτσι για την σιγουριά της δεύτερης θέσης, στα Τζαννάτα γηπεδούχοι – φιλοξενούμενοι θέλουν μόνο νίκη.

Σε περίπτωση ισοπαλίας και νίκης του Π.Α.Ο. θα έχουμε 3πλή ισοβαθμία αυτών των ομάδων, μιας και θα βρεθούν ισόβαθμες με 5 βαθμούς στον ειδικό πίνακα που θα συνταχθεί από την διοργανώτρια.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα παίξουν ρόλο τα συνολικά τέρματα των μεταξύ τους αγώνων στο πρωτάθλημα.

Αποτέλεσμα που με τα υπάρχοντα δεδομένα δίνει 2η θέση στον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με το +1 τέρμα που έχει, την 3η στα Ομαλά με 0 και την 4η στον Ηρακλή με το -1.

Άλλες περιπτώσεις ισοβαθμιών

Ομαλά-Ηρακλής

Τα Ομαλά τερματίζουν δεύτερα και ο Ηρακλής 3ος. Αυτό θα συμβεί μόνο, αν το μεταξύ τους παιχνίδι ολοκληρωθεί ισόπαλο, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς χάσει βαθμούς και ο Πυλαριακός επικρατήσει της Ερύσσου.

Ηρακλής-Πυλαριακός

3ος ο Ηρακλής, 4ος ο Πυλαριακός και πάλι με την προϋπόθεση απώλειας βαθμών από τους «πράσινους».

Ομαλά-Πυλαριακός

3α τα Ομαλά, 4ος ο Πυλαριακός. Και εδώ προϋπόθεση είναι να χάσει βαθμούς ο Π.Α.Ο. και ο Πυλαριακός να νικήσει την ουραγό Έρυσσο.

Συμπερασματικά οι πρώτες τρεις ομάδες που έχουν εξασφαλίσει σίγουρα θέση στα playoffs είναι κατά σειρά οι παρακάτω:

Α.Ο. Πρόννοι, Α.Σ. Ομαλά, Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων.

Η 4η θα είναι αυτή, μεταξύ Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς ή Α.Π.Σ. Πυλαριακού και θα κριθεί στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με την ομάδα του Αργοστολίου να θέλει μόνο νίκη, όπως παραπάνω αναφέρουμε, απέναντι στους πρωτοπόρους και αδιάφορους βαθμολογικά Πρόννους, ανεξαρτήτως άλλων αποτελεσμάτων, προκειμένου να πάρει την επόμενη θέση που θα συμπληρώσει και την τελική 4αδα.

Ο Πυλαριακός για να την «κλέψει» από την ομάδα του Τ. Φωή στο παρά 1’, θέλει δική του νίκη επί της ουραγού Ερύσσου και στραβοπάτημα του Π.Α.Ο. (έστω ισοπαλία).

Να θυμίσουμε ότι στα playoffs οι ομάδες θα αγωνιστούν σε ένα μίνι πρωτάθλημα με διπλούς αγώνες, μεταφέροντας σε αυτά την παρακάτω ειδική βαθμολογία:

1ος ( Α.Ο. Πρόννοι) βαθμοί 4,

2ος (..?..) βαθμοί 2,

3ος (..?..) βαθμοί 1

4ος (..?..) βαθμοί 0.

n Στην Α’ κατηγορία ανέρχονται οι δυο πρώτες της τελικής κατάταξης των playoffs.