Θα τους στέλνει στο Άουσβιτς!

Σε εκπαιδευτικά ταξίδια προκειμένου να αντιληφθούν το λάθος σε αυτό που έκαναν.

Μια διαφορετική προσέγγιση προκειμένου να αντιμετωπίσει όσους οπαδούς της φωνάζουν ναζισιστικά συνθήματα ή χαιρετούν ναζιστικά στο γήπεδό της επιχειρεί η Τσέλσι.

Αντί να τους απαγορεύει την είσοδο στα γήπεδα για 3 ή 4 χρόνια, η ομάδα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς εξετάζει το ενδεχόμενο να τους στέλνει για εκπαιδευτικά ταξίδια στο Άουσβιτς.

«Αν απλά τους απαγορεύσεις την είσοδο στο γήπεδο, δεν θα τους αλλάξεις ποτέ την συμπεριφορά τους» εξήγησε ο πρόεδρος της Τσέλσι, Μρους Μπακ.

«Με τη νέα πολιτική που εξετάζουμε θα τους δίνουμε τη δυνατότητα να αντιληφθούν τι έχουν κάνει προκειμένου να τους κάνουμε να συμπεριφέρονται καλύτερα. Αυτό που θα τους λέμε είναι “θέλετε να σας απαγορεύσουμε την είσοδο στα γήπεδο ή θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι με τους ειδικούς μας ώστε να καταλάβετε τι κάνατε λάθος;”» πρόσθεσε ο Μπακ.

Η Τσέλσι το Σεπτέμβριο του 2017 κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια ομάδα φιλάθλων της που φώναζαν αντισημιτικά συνθήματα κατά των φιλάθλων της Τότεναμ.

Η νέα πρόταση της Τσέλσι είναι μια πρωτοβουλία που στηρίζεται από το World Jewish Congress και το Holocaust Education Trust.

(protothema.gr)