Θεόφιλε, οφείλεις να κάνεις αποκατάσταση!

3 Η ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ τραμπούκικη συμπεριφορά του προέδρου Διλινάτων κατά του υπογράφοντος, ασφαλώς εκθέτει τη Δημοτική Αρχή, όχι μόνον γιατί συνεργάζεται στενά με τον εν λόγω «κύριο», αλλά, κυρίως, γιατί δεν ελέγχει αυτά που επιχειρεί αυτός, όπως η μετονομασία της «Λεωφόρου Υπεραγίας Θεοτόκου Λάμιας», την οποία ο πρόεδρος του Χωριού «πλάσαρε» ως …«Ε.Ο. 29», προφανώς για να παραπλανηθεί ο κόσμος.

***

ΚΙ ΕΝΩ ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος είχε άψογη συμπεριφορά απέναντί μας, καταδικάζοντας απερίφραστα την απαράδεκτη ενέργεια του προέδρου του Μεγάλου Χωριού, εμείς θέτουμε ότι, πέραν από όλα αυτά, ο δήμαρχος οφείλει να επανεξετάσει το θέμα της μετονομασίας της  ιστορικής «Λεωφόρου της Παναγίας Λάμιας», γιατί πρέπει να υπάρξει ο μέγιστος σεβασμός προς την Παναγία,  αλλά και γιατί αυτή η αλλαγή -όπως είναι ευνόητο- έχει διχάσει τους κατοίκους.

Κι εφ’ όσον κριθεί, να δοθεί άλλος δρόμος στον Ανδρογιάννη Σουπιωνά, ώστε να καταλαγιάσουν τα πνεύματα.

***

ΤΩΡΑ, όσον αφορά μιά άλλη κεντρική οδό στα Διλινατα. Είναι η «Λεωφόρος Ευαγγέλου και Κλαίρης Μπασιά», που ξεκινάει πάνω από το Κέντρο «Κούουπς», τέμνει στην βόρεια άκρη της τη «Λεωφόρο Υπεραγίας Θεοτόκου Λάμιας» και συνεχίζει έως επάνω στην Εκκλησία της Λάμιας.

Η Λεωφόρος αυτή είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο ευεργέτη των Διλινάτων και άλλων Χωριών Ευάγγελο Μπασιά  και στη συζυγό του Κλαίρη.

Κάνουμε αυτή τη διευκρίνηση, γιατί πολλοί νομίζουν ότι η «Λεωφόρος της Παναγίας» είναι το κομμάτι από τη διασταύρωση προς Λάμια, έως επάνω στην Εκκλησία.

***

Κι ΕΝΑ τελευταίο: Στα Διλινάτα υπάρχει, στο κέντρο σχεδόν του Χωριού, το «Μνημείο Πεσόντων υπέρ Πατρίδος», που αναφέρει τα ονόματά τους.

Σε μια πλαϊνή μεριά της Στήλης, υπάρχουν έξι ονόματα Πεσόντων 1940-41 κι από κάτω, με σκαλισμένα άσχημα γράμματα, υπάρχει αναφορά στον Ανδρογιάννη Σπ. Σουπιωνά, το όνομα του οποίου δόθηκε στην Κεντρική Λεωφόρο του Χωριού (Υπεραγίας Θεοτόκου Λάμιας), προκαλώντας τις μεγάλες αντιδράσεις μέσα στα Διλινάτα.

Για τον Σουπιωνά στη Στήλη αναφέρονται τα εξής: «ΑΝΔΡΟΓ. ΣΠ. ΣΟΥΠΙΩΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ. ΚΟΙΝ. ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΘΗ.ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.ΚΑΤΑΧΤΗΤΕΣ 18.7.1944 ΕΤΩΝ.56».

***

ΑΥΤΑ προς το παρόν για τα Διλινάτα. Θα επανέλθουμε μετά το καλοκαίρι για τα προβλήματα του Μεγάλου Χωριού, ελπίζοντας ότι θα αποκατασταθεί μέχρι τότε και η «Λεωφόρος της Παναγίας Λάμιας». Τον κυρίαρχο λόγο έχει ο Θεόφιλος.