Θόδωρος: Ο «έρωτας» Σπύρου προς Κράτσα απέδωσε τον πρώτο καρπό

Από την ΑΝΑΣΑ ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

Με επιστολή του που δόθηκε στην δημοσιότητα ο κ. Σπύρου ενημερώνει ότι συναινεί για την συνεργασία της παράταξής του με την κ. Κράτσα και προτείνει τον περιφερειακό σύμβουλο που θα αναλάβει θέση θεματικού αντιπεριφερειάρχη.

Είναι προφανές ότι η συνεργασία αυτή πόρρω απέχει από τις συνεργασίες που υποδεικνύει η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εκλογές της αυτοδιοίκησης και «ηλίου φαεινότερο» ότι δεν εδράζεται σε ίχνος προγραμματικής συμφωνίας.

Αντίθετα, η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει μέγιστη πολιτική υποκρισία και των δύο πλευρών, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν βρήκαν ένα λόγο να πουν στους πολίτες και να εξηγήσουν πώς, από τις σοβαρότατες αλληλοκατηγορίες και καταγγελίες που αντάλλαξαν μεταξύ τους στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο, τώρα προχωρούν σε συνεργασία στην διαχείριση των υποθέσεων της ΠΙΝ.

Αλήθεια κ. Σπύρου, σεις δεν καταγγέλλατε την υποψηφιότητα της κ. Κράτσα ως προϊόν της παραθεσμικής λειτουργίας δίπλα στον Κ. Μητσοτάκη του καταδικασμένου για παιδεραστία και πρώην βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ Ν. Γεωργιάδη; Τώρα τι έγινε; Πεισθήκατε για το αντίθετο ή δεν σας ενοχλεί πλέον αν όντως είχε ανάμιξη ο κ. Γεωργιάδης;

Αλήθεια κ. Κράτσα, σεις δεν χαρακτηρίσατε σε ανακοίνωσή σας τον κ. Σπύρου ως ανύπαρκτο βουλευτή και περιφερειάρχη, ως υπεύθυνο για την κακή εικόνα της Κέρκυρας; Σεις δεν τον κατηγορήσατε ως αχάριστο που μετέρχεται ανέντιμες πρακτικές; Τώρα τι έγινε; Δεν ισχύουν αυτά που δημόσια καταγγείλατε; Ή μήπως ισχύουν αλλά κάνετε «την ανάγκη φιλοτιμία» προκειμένου να αποκτήσετε πλειοψηφία στο περιφερειακό συμβούλιο;

Οι πολίτες των Ιονίων Νήσων περιμένουν απαντήσεις, ειλικρινείς απαντήσεις και από την κ. Κράτσα και από τον κ. Σπύρου.

Διαφορετικά, έχει ο καθένας το δικαίωμα να σκεφθεί ότι και οι δυο πλευρές ακολούθησαν την συνταγή «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Ξεχνούν τις βαριές αλληλοκατηγορίες και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, βουτούν κυριολεκτικά σε ένα βαθύ πηγάδι πολιτικής υποκρισίας, προκειμένου η μεν κ. Κράτσα να αποκτήσει πλειοψηφία στο ΠΣ ο δε κ. Σπύρου να αποκτήσει μερίδιο στην νομή της εξουσίας.

Η ΑΝΑΣΑ είναι ένθερμος υποστηρικτής της συνεργασίας, της συνεννόησης και της συναπόφασης στις υποθέσεις της Αυτοδιοίκησης, με μία βασική προϋπόθεση: να εδράζονται σε προγραμματικές συμφωνίες που τίθενται στην κρίση των πολιτών στις εκλογές.

Οι συνεργασίες της κ. Κράτσα, όπως αυτή με τον κ. Σπύρου αλλά και η κυοφορούμενη με τον κ. Αλεξάκη, δεν είναι υπέρ των συμφερόντων των πολιτών των νησιών μας και γίνονται για να εξυπηρετήσουν μόνο και μόνο στενά παραταξιακά συμφέροντα και να ικανοποιήσουν προσωπικές φιλοδοξίες για την συμμετοχή στην νομή της τοπικής εξουσίας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά