Θόδωρος: Tα Ιόνια Νησιά και η Κεφαλονιά αποχαιρετούν τον Σπύρο Ευαγγελάτο

Έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος άνθρωπος της τέχνης, ο σκηνοθέτης, πανεπιστημιακός και ακαδημαϊκός Σπύρος Ευαγγελάτος.

Ο Σπύρος Ευαγγελάτος, με καταγωγή από το Ληξούρι της Κεφαλονιάς, είχε όλα τα στοιχεία μιας γνήσιας επτανησιακής προσωπικότητας.

Υπήρξε λάτρης της Επτανησιακής Σχολής που, όπως ο ίδιος έλεγε, δημιούργησε μια τεράστια πολιτιστική παράδοση στον ελλαδικό χώρο, η οποία αποδίδει καρπούς έως σήμερα.

Αγαπούσε την Κεφαλονιά και την αποκαλούσε “γη της θάλασσας, της πέτρας και του πνεύματος”. Δεν ξέχασε τις ρίζες του και μάλιστα η διδακτορική διατριβή του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε θέμα την ιστορία του θεάτρου στην Κεφαλονιά από το 1600 έως το 1900.

Υπήρξε ακούραστος εργάτης του ελληνικού θεάτρου, αφήνοντας σπουδαίο έργο μεταφράσεων και επιστημονικών μελετών, κυρίως για το επτανησιακό θέατρο.

Ο Σπύρος Ευαγγελάτος συνδέθηκε άρρηκτα με το Αμφιθέατρό του και με την επτανησιακή τέχνη, αφήνοντας πίσω του όνομα συνδεδεμένο με το ήθος, το ταλέντο και την επιστημονική έρευνα.

Αποχαιρετούμε το σπουδαίο τέκνο της Κεφαλονιάς και με βαθύ σεβασμό στη μνήμη του, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Σπύρος Ευαγγελάτος