Ιδού ο Μύρτος, ιδού και το πήδημα…

Η Κεφαλονιά, κατά γενική ομολογία ,ένα νησί ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς , ανάμεσα στους μαγευτικούς θησαυρούς της , έχει και μια παραλία κόσμημα, τον Μύρτο.

Ο Μύρτος, ίσως η ωραιότερη παραλία της Ελλάδας, αποτελεί χρόνια τώρα το σήμα κατατεθέν της τουριστικής προβολής της Κεφαλονιάς αλλά και όλης της χώρας γενικότερα.

Αυτή η χιλιοφωτογραφημένη και πολυδιαφημισμένη παραλία οπουδήποτε αλλού στον κόσμο κι αν βρισκόταν θα αποτελούσε από μόνη της πόλο έλξης και μια από τις υψηλότερες μετοχές στο τουριστικό χρηματιστήριο. Μέχρι και τελεφερίκ θα είχε!

Στη σημερινή Ελλάδα αυτός ο Φυσικός θησαυρός , σχεδόν κάθε χρόνο πελαγοδρομεί οριακά για την ετοιμότητα του ,για τις παροχές του , για την καντίνα του , για το πάρκινγκ του , για, για ,για …

Φέτος η ίδια φύση που τον προίκισε , η ίδια τον πλήγωσε προ 4 μήνου , την εποχή του Ιανού.

Τέσσερις μήνες μετά τις καταστροφές συνεχίζει να δείχνει το ίδιο πληγωμένος.

Την ίδια ώρα που η ελληνική πολιτεία με σχετική ευκολία μοιράζει, και καλά κάνει , πεντοχίλιαρα και οκταχίλιαρα σε εκατοντάδες ιδιώτες πληγέντες , την ίδια ώρα κωλυσιεργεί και καθυστερεί εκκωφαντικά να αναστήσει ένα χρυσορυχείο.

Ήταν ευκαιρία όχι απλά να μπαλωθεί αλλά να βελτιωθεί ο Μύρτος.

Σίγουρα όχι εύκολο, λόγω γεωμορφολογίας ,αλλά στη ζωή κρινόμαστε στα δύσκολα.

Ο Μύρτος αποτελεί και μόνο με το όνομα του, πηγή εσόδων για τον κάθε Κεφαλλονίτη.

Τον κάθε Κεφαλλονίτη που όπως και κάθε Έλληνας υφίσταται την οικονομική πίεση των ημερών.

Ο Κεφαλλονίτης όμως πρέπει να απαιτήσει ο Μύρτος , στο COVID free νησί μας , να είναι απόλυτα έτοιμος ενόψει της φετινής ,περίεργης τουριστικής περιόδου ( σε δυο μήνες δηλαδή).

Αν αυτό δεν συμβεί θα είναι μια οδυνηρή ήττα για όλη την Κεφαλονιά , αλλά και για το νέο πρόσωπο της Ελλάδας που θέλουμε να δείξουμε διακόσια χρόνια μετά το 1821.

Ιδού ο Μύρτος, ιδού και το πήδημα …

*Μαιευτήρας Γυναικολόγος