Ιερά Πανήγυρις του Αγίου Χριστοφόρου στα Φάρσα

Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και με λαμπρότητα θα εορταστεί φέτος ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ στην εκκλησία του μετά την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς του 2014 με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΜΑΙΟΥ 2017 και ώρα 7.30 το βράδυ θα γίνει ο εσπερινός χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτου ΦΩΤΗ ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΥ με την συνοδεία Ιερέων και εκκλησιαστικής χορωδίας.

ΤΡΙΤΗ 9 ΜΑΪΟΥ 2017 και ώρα 7.30 το πρωί θα γίνει ο όρθρος και η Θεία λειτουργία με την ίδια εκκλησιαστική συνοδεία.

Μετά την θεία λειτουργία θα γίνει δοξολογία με την παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νομού μας, καθ’ ότι η 9° Μαΐού έχει καθιερωθεί σαν ημέρα Λήξης του Δεύτερου Πανκοσμίου Πολέμου και εορτασμού των εθνικών αγώνων κατά του ναζισμού καί Φασισμού.

Στις 11.30 θα γίνει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου με την συνοδεία της μπάντας του Δήμου Κεφαλονιάς.

Για την μεταφορά των προσκυνητών θα υπάρχει Δωρεάν λεωφορείο από το ΚΤΕΛ στο Αργοστόλι την Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα και την Τρίτη το πρωί στις 7.30 και επιστροφή τους μετά τον εσπερινό και μετά την θεία λειτουργία στο ΚΤΕΛ, στο Αργοστόλι.

Το βράδυ της Τρίτης 9 Μαϊου και από ώρα 9 το βράδυ θα αρχίσει το καθιερωμένο πατροπαράδοτο γλέντι στην όμορφη πλατεία της εκκλησίας του Αγίου Χριστοφόρου με το μουσικό σχήμα «ΔΙΗΧΩΝ» τραγουδά η ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΡΒΑ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ και παίζει βιολί ο ΛΑΜΠΡΟΠΑΝΝΗΣ ΠΕΦΑΝΗΣ.

Στο χώρο της πλατείας Αγίου Χριστοφόρου θα λειτουργήσει ψησταριά με ποικιλία ψητών που την επιμέλεια θα έχει το καφέ – ουζερί του χωριού μας «ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ» που βρίσκεται απέναντι από την Πλατεία.

Την Δευτέρα το βράδυ και την Τρίτη το βράδυ θα καούν πυροτεχνήματα.

Σας περιμένουμε για να προσευχηθείτε στον προστάτη του χωριού μας και των οδηγών ΑΓΙΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ και εμείς θα σας προσφέρουμε την φανταστική θέα προς τον κόλπο Αργοστολίου και την χωροπούλα και όπως κάθε χρόνο την ζεστή φιλοξενία μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ