Ιστορική νίκη – πρόκριση για τον Παλληξουριακό 1-0 την Αθλητικής ΕνωσηςΞηροβουνίου

Σε ένα θα λέγαμε μέτριο παιχνίδι, για το ανανεωμένο κύπελλο Ελλάδος, σήμερα το μεσημέρι στον «Άγιο Αντώνη» στο Ληξούρι και σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας, ο Παλληξουριακός σε μια ιστορική μέρα για αυτόν, αλλά και το Κεφαλονίτικο ποδόσφαιρο, κατάφερε απέναντι στην Α.Ε. Ξηροβουνίου Άρτας, να πάρει μια σπουδαία νίκη – πρόκριση με σκορ 1-0.

Έτσι η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου πανάξια, αν και αγωνίστηκε από το 29’ με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής το Αρμάντο (δεύτερη κίτρινη κάρτα), πήρε το εισιτήριο που την φέρνει στην 2η φάση της διοργάνωσης και μαζί στην αυριανή κληρωτίδα της Ε.Π.Ο..

Η υψηλή θερμοκρασία, η φυσιολογική κούραση και τα ελάχιστα περιθώρια προετοιμασίας, χωρίς φιλικά παιχνίδια, έδωσαν δυο διαφορετικά ημίχρονα στο παιχνίδι.

Στο πρώτο ο Παλληξουριακός ήταν πολύ καλύτερος, ακόμη και όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο, με πολλές δυνάμεις, πίεσε, πέτυχε ένα γκολ και έχασε αρκετές ευκαιρίες να πετύχει περισσότερα. Γενικότερα σε αυτό το χρονικό διάστημα κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα.

Στο δεύτερο έπεσε ο ρυθμός και απλά έλεγχε το παιχνίδι, αφού κούραση – ζέστη, είχαν κάνει την εμφάνιση τους στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων και φυσιολογικά το θέαμα δεν ήταν καλό!

Οι «ερυθρόλευκοι» με μια καλοδουλεμένη, καινούρια, σε σχέση με την περυσινή ομάδα, πάλεψαν, έστω και αν από το 29’ έπαιζαν με «δέκα». Έδειξαν πολύ καλά στοιχεία, ενώ θα πρέπει οι νεαροί κυρίως ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν να κρατήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία, αλλά και την ικανοποίηση της πρώτης παρουσίας Κεφαλονίτη ποδοσφαιριστή στο κύπελλο Ελλάδος, η οποία μάλιστα συνδυάστηκε με μια μεγάλη νίκη-πρόκριση!

Συμπερασματικά η νίκη της ομάδας μας σίγουρα είναι δίκαιη, καθαρή και θα προσθέταμε ότι κατακτήθηκε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία!

Η φιλοξενούμενοι από την Άρτα δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο και φάνηκαν απειλητικοί μόνο προς το τέλος που ο Παλληξουριακός των «δέκα» είχε κουραστεί από την υπερπροσπάθεια.

Φάσεις και γκολ

Μόλις στο 2’ ο Παλληξουριακός θα χάσει καλή ευκαιρία για να προηγηθεί, όταν το σουτ Μπράτι μπλοκάρει δύσκολα με διπλή προσπάθεια ο Τσάϊμος.

Στο 4’ η σέντρα σουτ του Λαλλάι από δεξιά, θα στείλει την μπάλα στην πάνω πλευρά της οριζόντιας δοκού και στη συνέχει θα καταλήξει άουτ.

Στο 8’ οι γηπεδούχοι θα φανούν πιο τυχεροί, αφού ο Ηλ. Αντωνάτος, μετά το σουτ του Μπράτι και την προσωρινή δύσκολη απόκρουση του Τσάϊμου, θα πάρει το ριμπάουντ και με εύκολο πλασέ, από κοντά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ένα γκολ που στο τέλος αποδείχθηκε «χρυσό»!

Η απάντηση των φιλοξενούμενων στο 19’ στο μακρινό σουτ του Δόση, με την μπάλα όμως, να ελέγχεται από τον Σκαμαντζούρα και να καταλήγει άουτ δίπλα από το δεξί του δοκάρι.

Στο 22’ θα υπάρξει το πρώτο time out από τον κ. Τσαγκαράκη, αφού ο «υδράργυρος» χτύπαγε κόκκινο στον Άγιο Αντώνη.

Στο 28’ ο Συριάτος αλλάζει από αριστερά ωραία γήπεδο στα δεξιά στον Μπράτι, αυτός όμως καθυστερεί με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για το 2-0.

Από το 29’ οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν με αριθμητικό μειονέκτημα, αφού ο Αρμάντο θα δει 2η κίτρινη (κόκκινη) κάρτα από τον διαιτητή Τσαγκαράκη για μια αψιμαχία του με αντίπαλο και θα οδηγηθεί στα αποδυτήρια για το υπόλοιπο του αγώνα.

Ένα διαγώνιο σουτ του Ηλ. Αντωνάτου στο 33′, μέσα από την περιοχή και δεξιά, θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ, πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου η φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν, όταν ο Ζιώρης θα φύγει στην κόντρα και ο Ζερβός τελευταία στιγμή προλαβαίνει και διώχνει. Στη συνέχεια το εντυπωσιακό μεν, αλλά άστοχο γυριστό του Δόση καταλήγει μακριά άουτ από την εστία του Σκαμαντζούρα.

Αυτό το 1-0 θα είναι και το σκορ για το πρώτο μισό του αγώνα.

Στην επανάληψη και στο 46’ ο Μπερναλής εκτελεί από καλή θέση το φάουλ, όμως στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

Οι γηπεδούχοι σε μια φάση που σηκώνει… κουβέντα στο 64’, θα ζητήσουν πέναλτι, αφού ο Μπράτι φαίνεται να ανατρέπεται στην περιοχή από αμυντικό της Α.Ε.Ξ..

Στο 76’ ο Σπ. Μαρκάτος θα βρει τον Λαλάι στην περιοχή, όμως το σουτ που πραγματοποιεί ο τελευταίος, αποκρούεται από τον Τσάϊμο.

Μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση και το 1-1 θα χάσουν οι φιλοξενούμενοι στο 80’, όταν ο Σκανδάλης με ωραία ενέργεια θα μπει στην περιοχή και δεξιά, όπου θα γυρίσει στον Λαϊνά στην κενή εστία, με τον τελευταίο να κάνει πολύ κακό πλασέ και να χάνει μεγάλη ευκαιρία.

Ένα καλό σουτ του Βίτσιου στο 88’ θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από την εστία του Σκαμαντζούρα.

Τελευταία φάση στο 90+2’ με μια μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων για το 2-0.

Συγκεκριμένα οι Καμινάρης – Μπράτι θα «κρύψουν» την μπάλα στην περιοχή των φιλοξενουμένων και ο τελευταίος απέναντι από τον Τσάϊμο θα νικηθεί από τον «πορτιέρο» της Α.Ε. Ξηροβουνίου, στο σουτ που επιχειρεί.

Άλλη φάση δεν θα έχουμε μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα και έτσι ο Παλληξουριακός θα πανηγυρίσει μια μεγάλη πρόκριση στο κύπελλο Ελλάδος και θα περιμένει μια καλή και πάλι κλήρωση αύριο, με στόχο να κάνει ένα βήμα ακόμη παραπάνω.

Διαιτητής ο κ. Λ. Τσαγκαράκης με βοηθούς τους κ.κ. Μ. Ανδριανό και Δ. Σωτηρόπουλο από την Αχαία.

Οι συνθέσεις

Παλληξουριακός: (Σπ. Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας, Μπερναλής, Συριάτος, Ζερβός, Μαρκάτος Σωκ. (77’ Καμινάρης), Καράι, Μπαλάσκας (73’ λ.τ. Μαρκάτος Σπ.), Λαλάι, Αντωνάτος Ηλ., Μπράτι, Μουρελάτος Χρ.,

Α.Ε. Ξηροβουνίου: (Τ. Νταλάκας), Τσάϊμος, Χουλιάρας, Παπανίκου, Θάνος (89’ Καλιακάτσος), Βίτσιος, Ανυφαντής, Ζιώρης (60’ Τσούκας), Στέργιος (79’ Σκανδάλης), Δόσης, Λαϊνάς, Κολιός.

(sportsthea.gr)