Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη αργία

Από την ΠΑΣΕΒΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης ανακοινώθηκαν τα εξής:

 

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει τη χαριστική βολή στην Κυριακάτικη αργία. Την συμπεριλαμβάνει στην δέσμη των αντιλαϊκών μέτρων με τα οποία κλείνει η δεύτερη αξιολόγηση που φορτώνει νέα βάρη 3,8 δις ευρώ στις πλάτες μας, τσακίζοντας ξανά αφορολόγητο και συντάξεις.

Το μόνο στο οποίο αφορούν τα αντίμετρα που διαφημίζει η κυβέρνηση είναι το μεγάλο κεφάλαιο που του εξασφαλίζουν νέα προνόμια, φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις. Παράλληλα, εάν επιτευχθούν τα ματωμένα πλεονάσματα του 3,5%, προορίζει και μερικά ψίχουλα για την ακραία φτώχεια. Αυτά τα ψίχουλα με περίσσιο θράσος τα βαφτίζει φιλολαϊκή πολιτική και προσπαθεί να εξασφαλίσει την ανοχή μας απέναντι στη νέα επίθεση που δεχόμαστε.

Με τη νέα συμφωνία, η κυβέρνηση φέρνει νόμο προς ψήφιση στη βουλή για την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ικανοποιεί έτσι τις απαιτήσεις των πολυκαταστημάτων, των super markets και των εμπορικών αλυσίδων. Με αυτόν τον τρόπο τους διευκολύνουν να μεγαλώσουν το μερίδιό τους στην αγορά σε βάρος των μικρών αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων που δεν θα αντέξουν στον άνισο ανταγωνισμό και τη φυσική εξόντωση και θα οδηγηθούν στο μαρασμό και στο λουκέτο. Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων στο εμπόριο με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων και την απλήρωτη δουλεία .

Τα κροκοδείλια δάκρυα που ρίχνουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ για την Κυριακάτικη αργία δεν πρέπει να εξαπατήσουν κανένα. Όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν βάλει πλάτη για το σταδιακό ξήλωμά της. Αποδέχονται και συμφωνούν με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, αυτός είναι και ο λόγος που δεν βάζουν καθαρά το αίτημα για την πλήρη κατοχύρωσή της . Ακόμα και τώρα σκορπούν αυταπάτες. Σκόπιμα καλλιεργούν φρούδες ελπίδες ότι με απόφαση του ΣτΕ μπορεί να λυθεί το πρόβλημα. Καλούν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα όταν καλούν την κυβέρνηση που προωθεί την κατάργησή της, να διαπραγματευτεί με τους δανειστές για την απόσυρση του μέτρο

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμιά Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά
  • Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράριο των καταστημάτων
  • Όχι στη φοροληστεία, επαναφορά της ένταξης των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο
  • Καμιά κατάσχεση κατοικίας, τραπεζικών λογαριασμών στους αυτοαπασχολούμενους και τις λαϊκές οικογένειες
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που μειώνουν συντάξεις και παροχές.

Οι εκλεγμένοι με την παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία ΕΒΕ» στον Εμποροεπαγγελματικό σύλλογο Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Τσιμάρας Νικόλαος

Γρηγορόπουλος Σταύρος