Κέντρο Ημ. Φροντίδας Ηλικιωμένων

Μιχ. Γάκης

Την ένταξη της Πράξης «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Κεφαλλονιάς» στον Άξονα Προτεραιότητας «Κοινωνική ένταξη, ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων » στο Ε.Π Ιονίων Νήσων 2014-2020 υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Η Πράξη αφορά στη συνέχιση λειτουργίας για ένα (1) έτος του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Κεφαλλονιάς (ΚΗΦΗ), που λειτουργεί από το 2003, με την κάλυψη της στελέχωσής του καθώς και του κόστους των απαιτούμενων λειτουργικών δαπανών του.

Το ΚΗΦΗ στεγάζεται σε χώρο του Δήμου Κεφαλλονιάς στην περιοχή Αντυπάτα της Δ.Ε. Πυλάρου. Πρόκειται για μία δομή κοινωνικής φροντίδας, που φιλοξενεί ηλικιωμένους, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες-άνοια κλπ) των οποίων το περιβάλλον, που τους φροντίζει εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα, που έχει αναλάβει.

Η παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας αφορά κυρίως ηλικιωμένα άτομα σε:

  • Νοσηλευτική φροντίδα( επικοινωνία και συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς, μετρήσεις ζωτικών σημείων, χορήγηση φαρμακευτικών τους αγωγών κλπ)
  • Σίτιση
  • Ατομική υγιεινή
  • Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης Περίπατοι – εκδηλώσεις
  • Μεταφορά από και προς το ΚΗΦΗ για τους ωφελούμενους.

Το ΚΗΦΗ έχει στελεχωθεί με το απαραίτητο έμπειρο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό (Νοσηλεύτρια, Κοινωνικοί Φροντιστές, Βοηθητικό Προσωπικό, Οδηγός), το οποίο παρέχει καθημερινά με μεγάλη φροντίδα ποιοτικές υπηρεσίες, στην ευαίσθητη αυτή ομάδα των συμπολιτών μας. Συνολικά εξυπηρετούνται 20 ωφελούμενοι και όλες οι υπηρεσίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος

Μιχαήλ Γάκης