Και το …σπριντ της Πλατείας «χτύπησε» το Γηροκομείο!

Eργασίες στο Νέο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου που …δεν τελειώνει ποτέ!

Σε μία …“τολμηρή” αποκάλυψη προέβη ο αντιδήμαρχος έργων Διονύσης Λυκούδης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής!

Εν ολίγοις: Τα έργα του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου …βάλτωσαν και από το τέλος του 2016 δεν έγινε καμία εργασία έως και πρόσφατα, γιατί η Δημοτική Αρχή έκανε “συμφωνία” με τον κ. Χρήστο Παναγιωτόπουλο, “κοινό” εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας του Γηροκομείου “P. & C. DEVELO-PMENT S.A.” και της ανάδοχης Εταιρείας του έργου της Ανάπλασης της Πλατείας Βαλλιάνου “ΝΕΟΔΜΗΤΟΝ ΡΟΔΟΥ Α.Ε.”, να …”σπριντάρει” την Πλατεία εις βάρος του Γηροκομείου!

Μάλιστα, ο κ. Λυκούδης αποκάλυψε, ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος πήρε όλο το προσωπικό από τα συνεργεία του Γηροκομείου και “τάριξε” στην Πλατεία, έτσι ώστε να είναι “OK” o Δήμος στις 18/6 με τα έργα της Πλατείας!

Βέβαια, το ότι το έργο του Γηροκομείου ταλανίζεται μία δεκαετία, ταλαιπωρώντας τροφίμους, συγγενείς τους και προσωπικό ενώ πληρώσαμε εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ σε ενοίκια όλα αυτά τα χρόνια, και άλλα τόσα σε επισκευές και παρεμβάσεις σε …ΞΕΝΑ κτίρια, ουδόλως ενδιαφέρει κανέναν από τους Δημοτικούς μας Άρχοντες και πολύ περισσότερο τον κ. «ανταυτού», αφού η …μόστρα της Πλατείας, “ήταν, είναι και θα είναι πάνω απ’ όλα”!

Και ενώ ο Δ. Λυκούδης ήξερε ότι δεν θα πέσει “ούτε μία μυστριά” στο Γηροκομείο μέχρι να τελειώσουνε “τα έργα του” στην Πλατεία, στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου με επίσημη ανακοίνωση του, ακόμη και  από το “θρόνο” του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο, “τόλμησε” να εξαγγείλει ότι το “Γηροκομείο θα παραδοθεί στις …31 Μάρτη”! Ποιανού έτους Μάρτη δεν μας ξεκαθάρισε όμως, αφού στις 31 Μαρτίου 2017 το έργο …ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ!

Και μην τολμήσουνε, οι …λιβελογράφοι, τα …παπαγαλάκια και οι …επί παντός επιστητού να πουν κουβέντα πάνω σ’ αυτό, γιατί υπάρχουν τα σχετικά βίντεο και οι ανακοινώσεις!!!

Απορίες:

  •  Για το STOP στις εργασίες στο Γηροκομείο υπάρχουν οι νόμιμες και σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Υπηρεσιών;
  •  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου συμφώνησε με αυτή την πολύμηνη διακοπή έργων; Και με ποίο σκεπτικό; Αξίζει να το ξέρει ο κόσμος…
  •  Το ότι δεν παραδόθηκε το έργο στις 31/3/17, τι σημαίνει; Υπάρχουν επιπτώσεις; ‘Η ισχύει, “Ισχυρή Κεφαλονιά” είμαστε, ότι θέλουμε κάνουνε, δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανένανε!!!

Και μία …”άσχετη”: Τόση …πρεμούρα για τις …μισο-παραδόσεις στις 18/6. Το καταλαβαίνουμε. Και μπράβο σας! Τα …ρέστα των έργων όμως, πότε θα γίνουνε; Αυτά μπροστά στη Νομαρχία, στο Μουσείο και οι ουσιαστικές αποκαταστάσεις στα …πασαλείμματα που έγιναν στην Πλατεία… Γιατί απ’ ό,τι βλέπουμε, μετά τις …18/6 έχουμε “στάση εργασιών”!

Επίλογος: Συμφωνώ με τα έργα της Πλατείας, της Π. Βαλλιάνου, της Λαχαναγοράς! Και μου μισαρέσουνε. Αν και έχουμε σε αρκετά σημεία ενστάσεις! Όμως κύριοι, δεν γίνεται να φτιάχνουμε τις “μόστρες” μας και να αφήνουμε άλλα πράγματα, πιο ουσιαστικά, πιο επείγοντα (Γηροκομείο, δρόμοι, καθαριότητα, βιολογικοί κ.λπ. κ.λπ.). Όλο αυτό μου θυμίζει, κάτι που λέγανε οι γιαγιάδες μας, και είναι τόσο επίκαιρο: “Aπ’ έξω φάτσα και από μέσα λινάτσα”!