Και το όνομα αυτού Λίο. Ο τρανσέξουαλ Τρίσταν Ρις γέννησε ένα πανέμορφο αγοράκι 4,5 κιλά. Πανευτυχής οι γονείς Ρις και Μπίφ

Στις 14 Ιουλίου ο τρανσέξουαλ Τρίσταν Ρις, από το Όρεγκον των ΗΠΑ, γέννησε το πρώτο του παιδί, ένα αγοράκι, με το όνομα Λίο.

Το αγοράκι ζυγίζει 4,25 κιλά, έχει ύψος 54,61 εκατοστά και έκανε περήφανους τους γονείς του, τον Τρίσταν Ρις και τον σύντροφό του Μπιφ.


Ο Τρίσταν γεννήθηκε γυναίκα και άρχισε να παίρνει ανδρικές ορμόνες πριν από περίπου 10 χρόνια, αλλά τα σταμάτησε όλα όταν έμαθε ότι περίμενε παιδί.

Εκείνος και ο σύντροφός του είναι ήδη γονείς, αφού έγιναν επίσημα κηδεμόνες της ανιψιάς και του ανιψιού του Μπιφ, πριν από 7 χρόνια, και έχουν δημιουργήσει μια ενωμένη οικογένεια. «Οσο προχωρούσε η εγκυμοσύνη, τόσο γινόταν προφανές στον κόσμο ότι δεν πρόκειται για έναν μουσάτο με μπυροκοιλιά», δήλωσε ο Τρίσταν σε συνέντευξή του στο CNN.

Ανέφερε ωστόσο όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν εμφανιζόταν δημόσια. «Βάζω πολλές στρώσεις ρούχα όταν βγαίνω στα μαγαζιά για να αποφύγω τα αρνητικά σχόλια εις βάρος μου», είπε.
«Είμαστε ένα αφοσιωμένο ζευγάρι ο ένας στον άλλο, όπως και απέναντι στους άλλους και απέναντι στα παιδιά μας. Σχεδιάζουμε να είμαστε καλοί γονείς και με το νέο παιδί μας».


Ο 34χρονος Τρίσταν Ρις είναι επίσημα άντρας, παρότι κράτησε τα γυναικεία σεξουαλικά του όργανα και υπέστη ορμονική θεραπεία και μερικές σωματικές αλλαγές.
«Νομίζω ότι το σώμα μου είναι εκπληκτικό. Εχω την αίσθηση ότι είναι τύχη να γεννιέσαι με αυτό το σώμα και έκανα τις απαραίτητες αλλαγές για να μπορώ να συνεχίσω να ζω με αυτό», είπε ο Ρις σε ένα βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook.
Κρατώντας τη μήτρα του, ο Τρίσταν Ρις διατήρησε και τις ελπίδες του να μείνει έγκυος. Η εγκυμοσύνη απαίτησε, βέβαια, κάποιες προετοιμασίες. Πολλούς μήνες πριν μείνει έγκυος, σταμάτησε την ορμονική θεραπεία και μπήκε σε αυστηρή ιατρική παρακολούθηση.
«Συναντήσαμε την καλύτερη ιατρική ομάδα ώστε να είμαστε σίγουροι ότι είναι κάτι ασφαλές. Και πράγματι, όλα πήγαν καλά. Πέρα από κάποιες ανακατωσούρες, όλα ήταν εντάξει. Είναι απλά δύσκολο για το σώμα και όλο αυτό το διάστημα δεν ήμουν τρομερός σύντροφος γιατί δεν είχα πολλή ενέργεια», εξήγησε ο Τρίσταν Ρις.


Το σπίτι τους στο Ορεγκον έγινε κέντρο για τα ΜΜΕ όλου του πλανήτη. Εχει ζωηρά χρώματα και οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με παιδικές φωτογραφίες, τα παπούτσια είναι ταξινομημένα στην είσοδο. Ο μικρός Ρίλεϊ, 9,5 ετών, και η Χάιλι, 7 ετών, δείχνουν χαρούμενοι. Αποκαλούν το ζευγάρι «Dada» και «Daddy». Dada είναι ο 31χρονος κοκκινομάλλης Μπιφ. Daddy είναι ο Τρίσταν, ο οποίος δείχνει στα μίντια την ταυτότητά του που γράφει «Γένος: Αρρεν».
Ο Τρίσταν επέλεξε σε ηλικία 20 ετών να αλλάξει φύλο, όνομα και επώνυμο.


«Οταν ήμουν στο σχολείο πίστευα ότι ήμουν ομοφυλόφιλος σε γυναικείο σώμα. Ολοι οι φίλοι μου ήταν ομοφυλόφιλοι. Και τότε, σε ηλικία 19 ετών, άρχισα να παίρνω τεστοστερόνη. Το σώμα μου άρχισε να αλλάζει. Εμφανίστηκαν γένια, είχα την αίσθηση ότι ζούσα ταυτόχρονα την εφηβεία και την εμμηνόπαυση. Συναισθηματικά ήταν πολύ δύσκολο. Αλλά έξι μήνες αργότερα έγινα άντρας. Δεν έβαλα πέος. Η εγχείριση στοιχίζει δεκάδες χιλιάδες δολάρια και υπάρχουν 50% πιθανότητες να έχεις ουρολογικά προβλήματα. Δεν το διακινδύνευσα. Μου αρέσει το σώμα μου όπως είναι…».

(iefimerida.gr)