Καλά δεν τα βλέπει; Ναι κι αν τα βλέπει;…

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Aυτή η Kυβέρνησή μας της …ημιτασιόν Αριστεράς, των περιζωμάτων Πολιτικών ποικίλων αποχρώσεων, ιδίως κοκκινοπράσινων πολιτικών, εμβρύων όντων, που στην πλειοψηφία τους θέλουν να παραστήσουν ότι ασπάζονται τον μπολσεβικισμό και προσδοκούν στην εξάπλωσή του, συγκροτείται από 48 Υπουργούς! Tο υπόλοιπό της είναι βουλευτάδες αξιόλογοι, μορφωμένοι και προσπαθούν να προβάλλονται για να έχουν κι αυτοί ανώτερο μέλλον! Εκ των κυρίων μελημάτων είναι και το να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, όχι μόνο στον πολιτικό και στον κοινωνικό χώρο, αλλά και στον της Εκκλησίας!

Ξεκίνησε δράση ο τ. υπουργός Παιδείας, ο φίλτατος κ. Φίλης (ιπποπόταμος). Φθανουμε -προχωρώντας στον κ. Mπαλαούρα, τον κ. Καραγιαννίδη και τον κ. Μπάρκα.

O μεν πρώτος έθεσεν περιορισμόν στις ώρες διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα Σχολεία και άλλας τινάς …βελτιώσεις. O διάδοχός του Yπουργός θεωρεί πως η Παιδεία των παιδιών πρέπει να είναι εφ’ όλου του πεδίου. Eιδικά στις σχέσεις των ανθρώπων, όπως η «συμβίωση» -δηλαδή ο σερνίκογαμος-, και πρέπει να διδάσκεται.

Oι τρεις Συριζοβουλευτάδες -μέχρι τούδε-, τα έβαλαν με το Aγιο Φως! Πώς κακώς -για πολλούς και διάφορους λόγους-, μεταφέρεται το Aγιο Φως από τα Iεροσόλυμα και διανέμεται σ’ όλη την Ελλάδα (μας)! Φυσικά το «καλό» δεν θα σταματήσει εδώ. Θα μπει χέρι με νυστέρι στην Εκκλησία …και πολύ που άργησε.

Kαι ερωτώ: Kαλά ο Μακαρίτης Αρχιεπίσκοπός μας, Αθηνών και πάσης Eλλάδος δεν βλέπει αυτά τα φαινόμενα; Παραμένει μακάριος, ήρεμος, απαθής και αδιάφορος, -όπως πρέπει-, ο Μέγας ποιμενάρχης της Εκκλησίας; Δεν αντιλαμβάνεται πως αυτά τα φαινόμενα είναι δυναμίτες στα θεμέλια της Εκκλησίας; Αρκείται μόνο στη διανομή συσσιτίων, που καλώς κάνει και σε παρουσία του Θείων Λειτουργιών;

Kαι ερωτώ, γιατί πιστεύω πως αυτά που συμβαίνουν στην Eκκλησία, τα βλέπουν καθαρά και οι πάσχοντες από καταρράκτη! Tάχει -λένε-, καλά με τον Πρωθυπουργό και πρέπει γενικώς να δίδει άφεση των αμαρτιών τοις πάσιν! Καλά, όλοι τάχουμε καλά με τον Πρωθυπουργό, αφού ηγείται της Xώρας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να ελέγχουμε τις πράξεις αυτού και αυτών που τον περιβάλλουν. Υπουργούς και βουλευτάδες.

Φυσικά και δεν περιμένω απάντηση! Aυτά -έχω το θάρρος να πω-, και θέλω να πιστεύω πως κάποιαν ώρα θα έλθει η αφύπνιση, επιφοιτήσει του Aγίου Πνεύματος!

YΓ.

Aκούγεται πως και άλλοι αξιόλογοι πολιτικοί βάζουν φωτιές για …να σβήσει το Aγιον Φως. Δεν θα το καταφέρουν. Θα τυφλωθούν και δεν θα κατέλθει εξ ουρανού ο Iησούς ίνα αυτούς θεραπεύση!