Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής Κεφαλονιάς η πρόσκληση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του Δήμου Κεφαλονιάς καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή (ΝΔ) για την απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια της να προσκαλέσει την ναζιστική εγκληματική και υπόδικη οργάνωση της «Χρυσής Αυγής» για να παραστεί και να μιλήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς τις 31 Μάρτη 2018 που συνεδρίαζε με θέμα τις εξελίξεις για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Καταγγέλλουμε επίσης τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) και την Βουλευτή Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αν και παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν άρθρωσαν κουβέντα κατά της παρουσίας της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και τις υπόλοιπες παρατάξεις, που με την παρουσία τους και την επίκληση τάχα του «δικαιώματος στην έκφραση» και τη «δημοκρατία», νομιμοποίησαν την παρουσία και την «παρέμβαση» των Χρυσαυγιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι ανούσιες τοποθετήσεις πολιτικών, τοπικών και συνδικαλιστικών παραγόντων περί «αντιφασιστικών» τάχα μετώπων ή δικαστικών διώξεών τους από τη εγκληματική «Χρυσή Αυγή», όταν οι ίδιοι δίνουν ανοχή στην εκτροφή του «φιδιού» και στην πράξη υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική που φουσκώνει τα πανιά των φασιστοειδών, αναδεικνύουν τις σοβαρές τους ευθύνες.

Καλούμε τα σωματεία, το σύνολο των εργαζομένων να μη δείξουν καμία ανοχή απέναντι στους τραμπούκους-εγκληματίες που ευθύνονται για δολοφονίες και επιθέσεις σε αγωνιστές εργάτες. Είναι αυτοί που χύνουν δηλητήριο για κάθε οργανωμένο και συλλογικό αγώνα των εργαζομένων και του λαού, και την ίδια στιγμή δεν προλαβαίνουν να κάνουν ερωτήσεις στη βουλή για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των αφεντικών τους, των εφοπλιστών. Είναι αυτοί που με ρατσιστικές, ξενοφοβικές και εθνικιστικές κραυγές στηρίζουν τις πολεμικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς στη προσφυγιά και στον θάνατο.

Καμία ανοχή στους νοσταλγούς του Χίτλερ και τις φασιστικές ρατσιστικές αντιλήψεις.

Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς