Κυρίευσε και το Αίγιο ο ΑΣΚ! Νέα σημαντική νίκη για τους άνδρες του ΑΣΚ

Αλλη μία πολύ καλή εμφάνιση και άλλη μία σημαντική νίκη για τους άνδρες του Αθλητικού Συλλόγου Κεφαλονιά, οι οποίοι επικράτησαν άνετα την Κυριακή και στο Αίγιο κόντρα στον Ηφαιστο/Αχιλλέα με 78-59 και έφτασαν τις τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η.

Ένα ξεκίνημα για την ομάδα μας στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η εντυπωσιακό, που δείχνει ότι φέτος είναι ικανή να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία! Ο ΑΣΚ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, προηγήθηκε με 10-0 και αν και οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν και να κλείσουν το ημίχρονο κοντά στο σκορ, στο δεύτερο η ανωτερότητα του ΑΣΚ ήταν εμφανής.

Με σπουδαίο για ένα ακόμα παιχνίδι τον Κώστα Ακτύπη, ο οποίος σημείωσε 26 πόντους και πολύ καλούς τους Θόδωρο Μπαχό και Νικόλα Βαλλιανάτο (κυριάρχησε μέσα στην ρακέτα), η ομάδα του Φίλιππου Ροδόπουλου, κατάφερε να φτάσει σε μία σπουδαία νίκη.

Την επόμενη αγωνιστική Κυριακή 13 Νοεμβρίου, ο ΑΣΚ θα υποδεχθεί στο Αργοστόλι τον Προμηθέα σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Χρειάζεται όλοι οι φίλαθλοι να σταθούν δίπλα στην ομάδα και να βρεθούν στο γήπεδο για να στηρίξουν την προσπάθεια των παικτών του ΑΣΚ.

Τα δεκάλεπτα: 17 – 17, 40 – 41, 47 – 60, 59 – 78

Ήφαιστος-Αχιλλέας Αιγιαλείας (Δούσκας): Μανωλόπουλος 8 (1), Ράπτης 9, Ιατρόπουλος 2, Δούβος 19 (3), Βαγενάς 2, Γιαννίκας 14 (3),Παπαναστασίου 1, Σμοίλης 4.

ΑΣΚ (Φίλιππος Ροδόπουλος): Χρηστάτος 2,Βλασόπουλος 2, Λιάκος 6 (2),Πέτρου 2,Θεοδωράτος,Μπαχός 15 (3), Γεμενετζής,Τραυλός,Ακτύπης 26, Καραπέτσας 7 (1), Βαλλιανάτος 18, Μητρόπουλος.

◼︎ «Λύγισαν» στο τέλος οι παίδες του ΑΣΚ (εικόνες)

Οι παίδες του ΑΣΚ πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις στο Αργοστόλι, εντούτοις λύγισαν στα τελευταία δευτερόλεπτα και ηττήθηκαν προχθές από τον Αιγέα με 48-44.

Βέβαια, καμία βαθμολογική σημασία είχε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, καθώς οι πιτσιρικάδες του Πάνου Ματιάτου, είχαν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στην β’ φάση του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ-Η.

Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τον Μίλτο Κουράκο να οδηγεί επιθετικά τον ΑΣΚ και να δίνει λύσει όπου χρειάστηκε. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί, είναι ότι οι νεαροί αθλητές του ΑΣΚ παίζουν με μεγαλύτερους σε ηλικία αντιπάλους και την επόμενη σεζόν, έχοντας και παιχνίδια στα πόδια τους θα εμφανιστούν ακόμα πιο δυνατοί.

Το εισιτήριο για την β’ φάση το κέρδισαν με το «σπαθί» τους και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή Πάνο Ματιάτο και τους παίκτες. Πλέον θα έχουν και άλλα παιχνίδια να δώσουν για την συνέχεια του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ-Η, συνεχίζοντας έτσι να μαζεύουν χρήσιμες εμπειρίες.

Διαιτητές: Γεράνιος-Λαμπρόπουλος

Δεκέλεπτα: 14-14, 23-24, 34 -32, 44-48

ΑΣΚ (Πάνος Ματιάτος): Ρουχωτάς 6, Κουράκος 14 (2), Αναγνωστάκης, Δημάτος, Μανίκας 5, Λιτσάι, Καββαδίας 2, Γκαβός 9, Βαλλιανάτος, Μπαλτσαβιάς 3 (1), Χριστοφοράτος 3, Αλεξανδράτος 2.

ask-andriko ask-paidiko ask-paidiko-2 ask-paidiko-3


Χάρμα ιδέσθαι οι Εφηβοι του ΑΣΚ!


Σπουδαία νίκη γοήτρου – καθώς η εφηβική ομάδα του Αθλητικού Συλλόγου Κεφαλονιά έχει ήδη προκριθεί στη Β’ φάση του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ-Η – απέναντι στην αήττητη έως σήμερα ομάδα της Παναχαϊκής με 56-55, κατάφεραν το Σάββατο οι παίκτες του Μανώλη Δούλια, σε έναν αγώνα που αποτέλεσε διαφήμιση του μπάσκετ.

Μία νίκη που αποκτά ιδιαίτερη αξία για τον τρόπο που έχει επιτευχθεί, καθώς οι τραυματισμοί των παικτών της Κεφαλονιάς είχε σαν αποτέλεσμα η αποστολή στην Πάτρα να αριθμεί μόνο επτά αθλητές.

Συγκεκριμένα Γιάννης Μουίκης, Θεοδωράτος, Ζαπάντης, Παυλάτος και Τζωρτζάτος αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμού και δεν ακολούθησαν την αποστολή.

Αντιμέτωπη με μια πλήρης ομάδα (η οποία στην τελευταία αναμέτρηση στην Κεφαλονιά με τον τοπικό ΚΑΟ προτίμησε να ξεκουράσει τους βασικούς της παίκτες), τα παιδιά του ΑΣΚ απέδειξαν ποια είναι η καλύτερη ομάδα που δίκαια βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου πάνω από ιστορικές ομάδες όπως ο Έσπερος και η Παναχαϊκή.

Το παιχνίδι ήταν ανταγωνιστικό από την αρχή έως το τέλος. Όλα κρίθηκαν στα τελευταία 15” όπου η ομάδα της Κεφαλονιάς βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4 πόντους.

Τρίποντο του Γιαννάτου στα 10’’ και 2ποντο με την λήξη του ίδιου παίκτη που αγωνιζόταν με διάστρεμμα, οδήγησε στο τελικό 55-56.

Τα δεκάλεπτα: 12-10, 28-30 (ημίχρονο), 37-36, 55-56

ΑΣΚ (Μανώλης Δούλιας): Γιαννάτος 16 (2), Διακρούσης, Ντεραι 9, Χατζής 5 (1), Παγουλάτος 14 (2), Βαλλιανάτος, Τραυλός 12.

Την αποστολή συνόδευσε ο έφορος Γιώργος Γιαννάτος. Η εφηβική ομάδα του ΑΣΚ θα ολοκληρώσει την πρώτη φάση του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ-Η, με την αναμέτρηση στο Αργοστόλι κόντρα στο αντίστοιχο τμήμα του Κεφαλληνιακού, το Σάββατο 12/11 στις 8.30 το βράδυ.

Αυτή την επιτυχία o ΑΣΚ, αναμένεται να την γιορτάσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα με τον ΚΑΟ το ερχόμενο Σάββατο, καθώς ο Γενικός Διευθυντής του συλλόγου Θανάσης Μουίκης έχει προγραμματίσει οικογενειακό δείπνο.


Μπράβο! 5 στα 5 ο Ν.Ε.Ο.Λ. στο Αίγιο. Νίκησε και την Ε.Φ.Α. με σκορ 76-56


Η ανδρική ομάδα του ΝΕΟΛ συνέχισε το σερί των νικηφόρων αγώνων της, περνώντας και από το Αίγιο, χωρίς να χάσει σε κανένα σημείο την πρωτοπορία στο σκορ και τον έλεγχο του αγώνα, νικώντας και την ΕΦΑ Αιγίου με 76-56, αναφέρει ανακοίνωση του ΝΕΟΛ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ξεκινήσαμε, κάπως νευρικά με μέτρια άμυνα και ο αγώνας φαινόταν αμφίρροπος.

Όμως στη συνέχεια με πίεση στα ¾ του γηπέδου, βγάλαμε πρωτεύοντες και δευτερεύοντες αιφνιδιασμούς και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 10-20 υπέρ μας.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες μας ξεπερνώντας το κάπως νωχελικό ξεκίνημα που επέτρεπε στο Αίγιο να ακολουθεί από κοντά στο σκορ, ξέσπασαν επιθετικά φτάνοντας τη διαφορά στους 20 πόντους (14-34).

Οι παίκτες του Αιγίου επέμεναν και εκμεταλλευόμενοι την κάποια χαλάρωση που έδειξαν οι παίκτες μας, έκλεισαν τη διαφορά φτάνοντας στο 26-38 στο ημίχρονο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, το Αίγιο με υπερπροσπάθεια έφτασε τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους, αλλά κάπου εκεί στο 35, ο ΝΕΟΛ έσφιξε και πάλι την άμυνά του, έβγαλε κάποια εύκολα καλάθια και με τρίποντο στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου, έφτασε να προηγείται με 58-39.

Το τέταρτο δεκάλεπτο, αποδείχθηκε τυπική διαδικασία, αφού η πιο μικρή μεταξύ των ομάδων διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους 15 πόντους.

Στο τελευταίο δίλεπτο, κάποιες ατομικές ενέργειες των παικτών μας, έφεραν το τελικό 76-56.

Ο ΝΕΟΛ την επόμενη Κυριακή στις 15:30 αντιμετωπίζει την ομάδα του Προφήτη Ηλία (ΠΑΟΚ), πηγαίνοντας για το 6 στα 6!

Καλούμε τους φιλάθλους μας να είναι και πάλι εκεί για να στηρίξουν την προσπάθεια της ομάδας μας!

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 26-38, 39-58, 56-76

ΝΕΟΛ: Αντωνάτος 14, Παπαγιάννης 8, Συνοδινός Π. 17 (3) , Αραβαντινός 6, Κλαυδιανός, Συνοδινός Χ. 5, Κωνσταντόπουλος 3 (1), Αθανασόπουλος, Μπελίτσης, Σκροπολίθας 3 (1), Τρυφωνόπουλος 20.

ΑΙΓΙΟ: Τσάλτας, Βαγενάς 7, Χατζηβασιλείου 6 , Κωστόπουλος 14 (2), Καριοφύλης 4, Κυρίτσης, Μέρμηγκας, Τσιάρας 12 (1), Κωνσταντακόπουλος 5, Καραφώτσας 8.

an-46-640x330


Εχασε με 50-30 το Παιδικό του ΝΕΟΛ απ’ τον Κόροιβο


Aπό τον ΝΕΟΛ ανακοινώθηκαν τα εξής:

Η παιδική ομάδα μας, ολοκλήρωσε για φέτος τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, αντιμετωπίζοντας στο κλειστό του Ληξουρίου την πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα του Κόροιβου, απ’ την οποία έχασε με 50-30.

Οι μικροί μας αθλητές, πάλεψαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, βγάζοντας πολλούς ωραίους συνδυασμούς, άσχετα από το αν κατέληγαν ή όχι σε καλάθι.

Η αλήθεια είναι πως ομάδα μας ήταν πολύ μικρότερη σαν μέσο όρο ηλικίας, πολύ πιο κοντή από τον αντίπαλο (με εξαίρεση τον Χρήστο Βουτσινά) και με λιγότερες λύσεις στον πάγκο εξαιτίας τραυματισμών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τρεις περιπτώσεις όπου βγήκαμε σε πρωτεύοντα αιφνιδιασμό, οι παίκτες μας δεν μπόρεσαν να τελειώσουν με ένα απλό lay-up, φοβούμενοι τον αντίπαλο αμυντικό που τους κυνηγούσε, 20 πόντους ψηλότερος και 20 κιλά βαρύτερος…

Από την ομάδα μας, όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν προσπάθησαν και έτρεξαν πολύ.

Κορυφαίος της ομάδας μας ο Χρήστος Βουτσινάς που πέτυχε τους 14 από τους τριάντα πόντους της ομάδας μας, παρότι έχασε λόγω κόπωσης και πίεσης και αρκετά εύκολα καλάθια. Από κοντά σε απόδοση οι Κώστας Χαλκιάς, «Φράντσι» και Φίλιππος Πυλαρινός.

Συγχαρητήρια αξίζουν όμως και στα μικρότερα παιδιά μας που αγωνίστηκαν, παιδιά που φοιτούν στη Α’ Γυμνασίου και μπορεί προς το παρόν να τους λείπουν κάποιοι «πόντοι» ύψους, αλλά περισσεύει το ταλέντο και το μπασκετικό τους θράσος!

Ο κόουτς μας, Σπύρος Κλαυδιανός, κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, να δώσει υπόσταση και προσωπικότητα ομάδας σε μια παρέα παιδιών που ασχολούνται με το μπάσκετ και που μπορεί φέτος να μην κατάφεραν να περάσουν στον επόμενο γύρο του πρωταθλήματος, όμως έχουν μπροστά τους χρόνια στην παιδική για να το καταφέρουν!

Από τους αντιπάλους, ξεχώρισαν οι Κάτζος, Χρυσανθόπουλος Χ. και Δημόπουλος.

Τα δεκάλεπτα: 5-12, 6-12, 9-13, 10-13.

Ν.Ε.Ο.Λ. (Σπύρος Κλαυδιανός): Πυλαρινός 4, Αραβαντινός 2, Βανδώρος, Χαλκιάς 2, Μουρελάτος 2, Βουτσινάς 14, Λουκέρης 2, Μοσχόπουλος «Φ» 4.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Γιώργος Λεβεντούρης): Κοκάκης, Θεοδωρακόπουλος 2, Αποστολόπουλος Σ, Χρυσανθόπουλος Χ. 8, Αποστολόπουλος Χ. 4, Μουρίκης 2, Φωτόπουλος 4, Γιαννακόπουλος 1, Κάτζος 16, Δημόπουλος 9, Ρούνης 2, Κοντόπουλος 2.

img_2229