Κυριακή 6 Οκτωβρίου ο Τηλεμάχειος αγώνας Σκάλα-Πόρος (12 χλμ.)

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου τρέχουμε Τηλεμάχειο αγώνα δρόμου Σκάλα-Πόρος, 12 χλμ. δύσκολα αλλά πανέμορφα, με οδηγό τον Οδυσσέα.

Τέλος του καλοκαιριού, μα η καρδιά της Κεφαλονιάς  χτυπά ακόμη ζωντανή, δροσερή, ενθουσιώδης σε κάθε γοητευτική γωνιά της. Και είναι τόσες πολλές, που θαρρείς πως αν  επιλέξουμε την μια θα αδικήσουμε κατάφορα την άλλη….

Εμείς οι δρομείς λίγο μοναχικοί,  ίσως λιγάκι ποιητές, οι περισσότεροι από εμάς ιδιαίτεροι έως εκκεντρικοί,  συχνά εκλεκτικοί, αναζητούμε δρομικούς προορισμούς που εκτός από το απαιτητικό της διαδρομής, μας αποζημιώνει και ο τόπος που επισκεπτόμαστε.

Σας ταξιδεύαμε αθλητικά, στο νησί μας, σε διαφορετικές τοποθεσίες, συνοδεία με μπόλικη δόση τρέλας, την οποία διαθέτουμε σε περίσσευμα, όπως χαρακτηριστικά θα σας πουν όλοι όσοι μας έχουν ακουστά και όπως άλλωστε αποδεικνύουν και οι σχεδόν 20 αγώνες δρόμου,  που διοργανώνονται στο νησί μας.

Ο Τηλεμάχειος αγώνας δρόμου, στις 06/1/2019 επιβεβαιώνει  περίτρανα αυτή μας  την θεώρηση. Εκτός από την ονομασία  του αγώνα που παραπέμπει εμφανώς στον Οδυσσέα και τα κμ του αγώνα 12 και κάτι αναδύουν κάτι από το έπος του ήρωα.

12 ήταν άλλωστε και οι δοκιμασίες του αλλά και: Οι ραψωδίες είναι 12χ2. Μέσα από 12 πελέκεις περνάει το βέλος. Μετά από 12 ημέρες θα μπορούσε η Ευρύκλεια να πει στην Πηνελόπη για την αναχώρηση του Τηλέμαχου. 12 συντρόφους πήρε ο Οδυσσέας από το καράβι του για να πάει στη σπηλιά του Πολύφημου.  12 ταύρους θυσιάζουν οι Φαίακες στον Ποσειδώνα. 12 από τις δούλες του Οδυσσέα δε σεβάστηκαν ούτε τον ίδιο ούτε την Πηνελόπη όσο καιρό αυτός έλειπε.

12 λοιπόν κμ δύσκολα αλλά πανέμορφα. Όλα πλάι στην θάλασσα, κατά μήκος της ακτογραμμής. Με αφετηρία, την πλατεία μίας από της πλέον τουριστικές περιοχές του νησιού, εκείνη της Σκάλας και τερματισμό, την πλατεία του Πόρου λίγο μετά το αγαπημένο λιμάνι του.

Σε τούτη την ρότα σας συντροφεύει και σας καθοδηγεί ολάκερο το νησί μας και η ιστορία του, αρχαία αλλά και ρωμαϊκή όπως και η ομώνυμη αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, έπαυλη στην Σκάλα. Μια ιστορία, γνώριμη, φωτεινή, γνώσης, περιπέτειας, αντοχής και δυναμισμού, που αξίζει να μάθετε και να ζήσετε, μέσα από τον αγώνα μας.

Σας γνωρίζουμε ότι επειδή σκοτεινιάζει νωρίς και δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε τον αγώνα και δει σε τόσο δύσκολη διαδρομή αλλά και τους παιδικούς αγώνες μετά χωρίς φως την Κυριακή 6 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο 27ος ΤΗΛΕΜΑΧΕΙΟΣ Αγώνας Δρόμου 12 χιλιομέτρων, με αφετηρία την κεντρική πλατεία Σκάλας στις 12:00 μ.μ. και τερματισμό την κεντρική πλατεία Πόρου.

Θα διεξαχθούν και παιδικοί αγώνες μετά το πέρας του αγώνα των ενηλίκων στην πλατεία του Πόρου.

Οι αθλητές παρακαλούνται να προσέλθουν 11.30 στην πλατεία της Σκάλας.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί όπως κάθε χρόνο, με τις συνήθεις κατηγορίες, απλά και οι δρομείς τρέχουν με δική τους ευθύνη.

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ