Λαμπερή Extro-cult στην Καστοριά

Άλλη μια όμορφη συνάντηση, μετά από αυτή στα Βόρεια Τζουμέρκα στις 28 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Enhancement Extroversion on Culturem Folkloric and Gastronomic Tourism», Ιnterreg IPA CBC Programme Greece – Albania 2014-2020  στη Καστοριά, το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου, όπου και πλαισιώθηκε από πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα EXTRO -CULT υλοποιείται με εταίρους το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, το πολιτιστικό σύλλογο  Καστοριάς «Μύησις», το «Θέατρο τση Ζάκυνθος», το Δήμο Πόγραδετς  και το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών  Τιράννων.

Στις εκδηλώσεις παράδοσης έργου, ο πολιτιστικός σύλλογος Καστοριάς «Μύησις» παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Πόλης, καθώς και μελοποιημένα ποιήματα του Αθανάσιου Χριστόπουλου που ακούστηκαν για πρώτη φορά σε βυζαντινή μουσική από το μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς». Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο σύλλογο «Mύησις» και στο Πρόεδρο, Παναγιώτη Κώττα.

Στις εκδηλώσεις πήρε μέρος ο σύλλογος Φωκάτων, οι οποίοι παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της Κεφαλονιάς.

Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, εκπροσώπησε ο Διευθυντής,  Νεκτάριος Βαβάσης καθώς και οι συνεργάτες του Επιμελητηρίου Λουκέρη Ελένη και Λάσκαρη Δέσποινα.  Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης ευχαριστεί θερμά το  πολιτιστικό σύλλογο Καστοριάς «Μυήσις» για τη θερμή φιλοξενία και όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση. Επίσης  ευχαριστεί ιδιαίτερα το σύλλογο Φωκάτων και το Πρόεδρο, Νίκο Φωκά για τη συμμετοχή του και την άψογη παρουσίαση.

Από το γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου