Λιμενικό Ταμείο: Πλανώνται πλάνην οικτράν

Aπό το Λιμενικό ταμείο ανακοινώθηκαν χθες τα ακόλουθα:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς & Ιθάκης γίνεται αποδέκτης δημοσιευμάτων που περισσότερο προκαλούν σύγχυση παρά παρέχουν πληροφόρηση.

Η παράθεση συνδυαστικών στοιχείων, νομολογιών, αποσπασμάτων από εκθέσεις επιθεωρητών, περίπλοκων διοικητικών συνδυασμών, εξαγωγή συμπερασμάτων από γενικεύσεις, αναγωγή στο παρόν από παρελθοντικά στοιχεία,  δεν αποτελεί ενημέρωση αλλά αντιθέτως συνειδητή παραπληροφόρηση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση της καθαριότητας των λιμενικών χώρων, αισθανόμαστε την ανάγκη να υπενθυμίσουμε στους «ειδήμονες της διαδικασίας και κοστολόγησης των απευθείας αναθέσεων» ότι εδώ και αρκετούς μήνες όλος ο πλανήτης ζει πρωτόγνωρες στιγμές λόγω της πανδημίας. Μια υγειονομική βόμβα απειλεί τη δημόσια υγεία των πολιτών.

Όλες οι κρατικές οδηγίες που έχουν εκδοθεί, επισημαίνουν τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η καθαριότητα στην αντιμετώπιση της μετάδοσης του κορονοϊού και επιβάλλουν την εφαρμογή έκτακτων μέτρων.

Και εμείς εδώ στο μικρό μας νησί …αντί να απαιτούμε εντατικότερη καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων τους οποίους χρησιμοποιούν τα παιδιά μας, οι γονείς μας, εμείς οι ίδιοι, εστιάζουμε στο γεγονός ότι αυτή κοστίζει περισσότερο σε σχέση με το χθες.

Τα συμπεράσματα …ας τα αφήσουμε στους δημότες.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

  1. Όσοι νομίζουν ότι με την επίμονη και συστηματική παράθεση παραπλανητικών πληροφοριών θα επιτύχουν την ηθική απαξίωση της Διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου … πλανώνται πλάνην οικτρά
  2. Το ΔΙΑΥΓΕΙΑ και το ΚΗΜΔΗΣ από μόνα τους δεν αποτελούν δημοσιογραφικά ντοκουμέντα. Εκεί απλά αναρτώνται αυτοτελείς διοικητικές πράξεις.
  3. Για πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση πρέπει πάντα να απευθυνόμαστε στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αποκτούμε σφαιρική αντίληψη της είδησης που επιθυμούμε να δημοσιοποιήσουμε.

Εκ του Γραφείου Πρόεδρου