Λονδίνο: Σοκαριστικές εικόνες μέσα απ’ τον φλεγόμενο πύργο

Σοκ προκαλούν οι εικόνες και τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το φλεγόμενο πολυώροφο κτίριο στο δυτικό Λονδίνο, με ανθρώπους που πρόλαβαν να σωθούν και με άλλους που έσπευσαν για να προσφέρουν βοήθεια στους εγκλωβισμένους ενοίκους του πολυώροφου κτιρίου, σοκάρουν.

Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουγαν κραυγές από το φλεγόμενο κτίριο. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για έναν άνδρα που εμφανίσθηκε να κουνά ένα άσπρο πανί σε ένα παράθυρο.

Ο Τζόντι Μάρτιν, που έφθασε στον τόπο της καταστροφής μαζί με το πρώτο πυροσβεστικό όχημα, διηγήθηκε στο BBC ότι άκουσε κραυγές και είδε έναν άνθρωπο να πέφτει στο κενό και μία γυναίκα να κρατά το παιδί της στο παράθυρο.

Κατά τη διάρκεια του νέου σοκαριστικού βίντεο, ο άντρας που μαγνητοσκοπεί το περιστατικό και ένας ακόμα προσπαθούν να ακούσουν τα λόγια του εγκλωβισμένου ανθρώπου, ενώ τον προτρέπουν να κρατήσει το πρόσωπο του κοντά στο παράθυρο, ώστε να μπορεί να αναπνέει. Ο ένας από τους δύο μάλιστα προσπαθεί να εμψυχώσει τον ένοικο «να μην τα παρατήσει» και στη συνέχεια ενημερώνουν τους πυροσβέστες για τον όροφο στον οποίο βρίσκεται.

Βίντεο μέσα από τον «Πύργο της Κολάσεως» – Η απελπισία ενός εγκλωβισμένου