Μάκης φόρτες: Στέλνουμε μήνυμα νίκης, ελπίδας και απελευθέρωσης!

Απ’ την Πλατεία Καμπάνας  που φυτέφτηκε το δέντρο της Ελευθερίας στέλνω στους Κεφαλονίτες το μήνυμα της ελπίδας, το μήνυμα της απελευθέρωσης, την Κυριακή το βράδυ. Γιατί την Κυριακή το βράδυ, την Κυριακή του 1ου γύρου, ξεκινάει το πανηγύρι της νίκης που θα ολοκληρωθεί και τυπικά την άλλη Κυριακή του 2ου γύρου.

Αυτό τόνισε σήμερα βράδυ μιλώντας στην κεντρική του ομιλία στην Πλατεία Καμπάνας Αργοστολίου ο υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Φόρτες. Και συνέχισε:

Η νέα εποχή για το Αργοστόλι, τη Λειβαθώ, το Ξώμερο και τα Ομαλά, ξεκινάει με την ιστορική νίκη που έρχεται με μεγάλη πίστη, το βράδυ της Κυριακής της 26ης Μαίου και που νομοτελειακά και τυπικά θα επισφραγιστεί την  Κυριακή της 2ας Ιουνίου, με την Επόμενη Μέρα της δημιουργίας και της ανάστασης της τοπικής κοινωνίας, αλλά και την δρομολόγηση της επαναλειτουργίας του Καφενείου της Καμπάνας από την πρώτη μέρα της νέας μας δημοτικής θητείας, την 1η Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, ο Μ. Φόρτες είπε και τα ακόλουθα:

Φίλες και φίλοι

Είμαστε πάλι εδώ.

Είμαστε όπως πάντα πιστοί στο ραντεβού μας με την ιστορία.

Τούτη τη φορά και για πρώτη φορά στην ιστορική πλατεία της Καμπάνας κάτω από το ρολόι της Καμπάνας με ό,τι συμβολισμούς σέρνει αυτή η συνεύρεση.

Εδώ που αδιάλειπτα πάνω από 200 χρόνια γράφεται η ιστορία της Κεφαλονιάς και της πρωτεύουσάς της του Αργοστολιού.

Σε τούτη την πλατεία που στην Αγγλοκρατία ήταν ο τόπος των βασανιστηρίων και μαρτυρίων των αντιστασιακών του νησιού, οι οποίοι τις περισσότερες φορές υφίσταντο δημόσιο μαστίγωμα.

Εδώ, σε αυτή την πλατεία του Αργοστολίου που έγινε πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς το 1757 και 40 χρόνια μετά το 1797 κάηκε το Libro d’ Oro της Κεφαλονιάς και φυτεύτηκε το δέντρο της Ελευθερίας, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την τοπική κοινωνία, χωρίς τίτλους ευγενείας και διαχωρισμούς και μετονομάσθηκε από Πλατεία του Αγίου Μάρκου σε Πλατεία της Ελευθερίας.

Σήμερα και για πρώτη φορά μετά από τρεις προεκλογικές περιόδου επέλεξα συμβολικά να κλείσουμε την προεκλογική περίοδο και ταυτόχρονα να ξεκινήσουμε τη νέα εποχή, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, για το Αργοστόλι και την Κεφαλονιά  και όχι τυχαία από την γεμάτη συμβολισμούς από την ιστορία του Αργοστολίου και προσωπικές μνήμες  Πλατεία της Καμπάνας.

Έχω το σημάδι της μοίρας να είμαι σεισμικός, γέννημα των ημερών του σεισμού του 1953, εκείνον το μοναδικό στην ιστορία του νησιού δεκαπενταύγουστο που σημάδεψε ανεξίτηλα την πορεία στον χρόνο.

Έχω λοιπόν το σημάδι της μοίρας:

 Να πάρω τα πρώτα μου βήματα στα Παυλατέικα παραπήγματα.

Να μάθω να κλωτσάω τη μπάλα στη Λεωφόρο με το χώμα και στις από δω γειτονιές τ’ Αργοστολιού όταν κατεβήκαμε εδώ πιο πάνω Λεωφόρο Βεργωτή 55.

Να πάω στην κυρά Άννα και στο φρεσκοφτιαγμένο Τρίτο Δημοτικό την πρώτη χρονιά που λειτούργησε και αργότερα στο θρυλικό Γυμνάσιο Αρρένων με φίλους και συμμαθητές της τάξης του ’71 που ακόμα και σήμερα με τιμούν και τους τιμώ με τη φιλία μας.

Να γνωρίσω το Γήπεδο μας τότε που φτιαχνόταν και αργότερα να ιδρώσω σε κάθε σημείο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Είχα την τύχη να μεγαλώσω στο μετασεισμικό Αργοστόλι στην αγορά δίπλα στα ψαράδικα και στην πλατεία της Καμπάνας, την ιστορική πλατεία της πόλης.

Να παίξω, να ματωθώ, σε αυτή την πλατεία που κάθε πόντος της είναι και μια προσωπική μνήμη και βίωμα.

Κάτω από τα 4 πανύψηλα φοινίκια της πλατείας τρώγοντας τα τάταλα που πέφτανε και που εξαφανίστηκαν όχι από τα σκαθάρια αλλά την ανθρώπινη αδιαφορία.

Και είχα την ακόμα μεγαλύτερη τύχη και μαζί τιμή την υψηλότερη τιμή που μπορεί να ζήσει ένας πολίτης μιας πόλης να ζήσω το Αργοστόλι ως Δήμαρχος και μάλιστα μοναδικά στην ιστορία της για 3 συνεχόμενες θητείες, αφού πρώτα πολιτικοποιήθηκα και αγάπησα –  παθιάστηκα, δεν το κρύβω, με την αυτοδιοίκηση δίπλα στον Αλέκο.

Έτσι λοιπόν ανάμεσα στο τεράστιο το μοναδικό έργο που επιτελέστηκε εκείνη την ανεπανάληπτη περίοδο 1983 – 2010 στο Αργοστόλι (με μια διακοπή 4 χρόνων) η πόλη μας ο Δήμος απέκτησαν ταυτότητα.

Τιμώ κάθε στιγμή αυτής της δημιουργικής της δημιουργικότερης περιόδου στην ιστορία του Αργοστολίου και μαζί όλους τους συνεργάτες μου όπου κι αν βρίσκονται σήμερα με τις δικές τους επιλογές. Τον Γιώργο, την Πόπη, τον Διονύση, το Νιόνιο, τον Σπύρο, το Νίκο, τον Αντρέα, τον Σπύρο, τον Κώστα, τον Αλέκο, τον Βίκτωρα, τον Παναγή και τον Άγγελο και τους αξέχαστους που έφυγαν τον Γιώργο, το Νικόλα, τον Μάκη, τον Γρηγόρη και τον Στέφανο.

Και φυσικά τον Αλέκο, τον Μάρκο και τον Αντρέα αλλά και τον Πάνο και την Κατερίνα, που είναι και σήμερα και όπως πάντα εδώ.

Και ταυτόχρονα τιμώ την συνδικαλιστική μου, την πολιτική μου ακόμα και την κομματική μου διαδρομή στο Αργοστόλι και την Κεφαλονιά και τους συντρόφους αυτής της διαδρομής.

Δεν ξεχνώ ποτέ δεν ξέχασα την διαδρομή μου όσο και να γίνεται προσπάθεια να την ξεχάσω. Δεν θα κάνω την χάρη σε κανέναν και δεν θα διαγράψω ό,τι και να πουν, ό,τι και να γράψουν, την διαδρομή και τους συντρόφους μιας ολόκληρης ζωής, πέντε δεκαετιών.

Σε αυτή η διαδρομή πάντως έμαθα πολλά πράγματα και πρώτα απ’όλα να σέβομαι αξίες, να έχω αρχές και να τιμώ αυτούς που μου έμαθαν τα πρώτα γράμματα στη ζωή και εν προκειμένω στην αυτοδιοίκηση και ταυτόχρονα αυτούς και σε όποιο πολιτικό και κομματικό χώρο και να ανήκουν που πίστεψαν και πιστεύουν σε μένα και τους συνεργάτες μου γιαυτό και υψηλές και μοναδικές μου εκλογικές επιτυχίες πέρα και πάνω από κόμματα και ταμπέλες.

Σε αυτή την διαδρομή το Καφενείο της Καμπάνας ήταν μια φυσική εξέλιξη των πραγμάτων μια βιωματική εξέλιξη. Το Καφενείο της Καμπάνας με την ευθύνη του Κοινωνικού Συνεταιρισμού ΚΟΙ.Σ.ΠΕ. ΡΟΤΑ που έγραψε ιστορία στην Κεφαλονιά και σε όλη την Ελλάδα.

Εγκαινιάζοντας το 1998 με τους συνεργάτες μου τη σύγχρονη λειτουργία του ρολογιού της Καμπάνας, δίναμε στο σύμβολο της πόλης το περιεχόμενο που ιστορικά του άξιζε…… της αλληλεγγύης, της διαφορετικότητας και της ανθρωπιάς.

Πίστευα πάντα πως το επίπεδο του πολιτισμού μιας πόλης φαίνεται από το τι δίνει στους πολίτες της και ιδιαίτερα σε αυτούς που η μοίρα έχει γυρίσει την πλάτη.

Από τότε που με τον Αλέκο ξεκινάγαμε να αποδείξουμε πως ο Δήμος δεν είναι μόνο για να βγάζει πιστοποιητικά, αλλά και οφείλει να είναι δημιουργός στον πολιτισμό και αρωγός στα κοινωνικά ζητήματα.

Από τότε που συστήσαμε την Πολιτιστική Επιχείρηση του Δήμου Αργοστολίου για τον πολιτισμό την θρυλική ΔΕΠΑΨ που μεγαλούργησε με ένα τεράστιο μεγάλο και πρωτοφανές πολιτιστικό έργο για 3 δεκαετίες και την Κοινωνική Επιχείρηση την ΔΕΚΑΑ για τα κοινωνικά ζητήματα που έγινε παράδειγμα στην Ελλάδα για το πρωτοποριακό της έργο για δύο δεκαετίες

Γι’αυτό και όταν δεχόμουν την κριτική της μικρότητας και την αδιαφορία της ασχετοσύνης για την Καμπάνα, έλεγα πως προτιμώ να φτιαχτεί ένας λιγότερος δρόμος, παρά ένα παιδί ενός «άλλου Θεού» να είναι αφημένο στην τύχη του.

Το 2005 σε δηλώσεις μου σε Αθηναϊκή Εφημερίδα σημείωνα:

«Θέλουμε να μεταφέρουμε παντού το μήνυμα ότι οι συνάνθρωποί μας με προβλήματα ψυχικής υγείας έχουν δικαίωμα στην εργασία και στις άλλες δραστηριότητες. Εμείς οι Κεφαλονίτες δεν τους κρύβουμε ούτε τους απομονώνουμε σε σύγχρονους Καιάδες. Τους αγκαλιάζουμε και τους έχουμε δίπλα μας, εδώ, στη βιτρίνα του νησιού, φροντίζοντας γι’ αυτούς με αγάπη. Διότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι μόνο για να κατασκευάζει δρόμους και πλατείες, αλλά και για να φροντίζει -αν μπορεί- και για τις ανθρώπινες ψυχές».

14 χρόνια μετά θα δήλωνα και πάλι τα ίδια.

Το κλείσιμο της Καμπάνας το 2013 ήταν πλήγμα για το κοινωνικό πρόσωπο του Αργοστολίου και στίγμα στην ιστορία της.

Σήμερα όμως ξεκινάει μια άλλη μέρα. Ξεκινάει η Επόμενη Μέρα.

Σήμερα σηματοδοτείται από εδώ από την Πλατεία της Καμπάνας, την Πλατεία των συμβολισμών από το 1797 όταν συμβολικά κάηκε το Libro d’ Oro της Κεφαλονιάς και συμβολικά φυτεύτηκε το δέντρο της Ελευθερίας, η νέα εποχή που έρχεται.

Που έρχεται το βράδυ της Κυριακής.

Που έρχεται με τη νίκη του φόβου και της σιωπής που έχουν επιβάλλει οι δυνάμεις του σκότους και της οπισθοδρόμησης, δυνάμεις ξένες προς το τοπικό συμφέρον, στην Κεφαλονιά του 2019 στην επέλαση τους για την κατάκτηση του νέου Δήμου Αργοστολίου.

Ξέρω ότι τώρα μας ακούνε και μας βλέπουν χάριν της σύγχρονης τεχνολογίες Κεφαλονίτες όχι μόνο και αναγκαστικά στα 4 σημεία του πλανήτη, αλλά Κεφαλονίτες που ζουν στην Κεφαλονιά και είναι κλεισμένοι στο σπίτι τους από φόβο.

Σε αυτούς τους Κεφαλονίτες στέλνω το μήνυμα της ελπίδας, το μήνυμα της απελευθέρωσης, την Κυριακή το βράδυ.

Γιατί την Κυριακή το βράδυ, την Κυριακή του 1ουγύρου ξεκινάει το πανηγύρι της νίκης που θα ολοκληρωθεί και τυπικά την άλλη Κυριακή του 2ουγύρου.

Η επόμενη εβδομάδα δεν είναι προεκλογική, θα είναι η εβδομάδα του ερχομού της νίκης !

Της νίκης ενάντια στο φόβο !

Της νίκης της εντιμότητας !

Τη νίκη της ειλικρίνειας !

Τη νίκη της ελπίδας !

Τη νίκη της Κεφαλονιάς της Επόμενης Μέρας !

Μια νίκη δικιά σας !

Αποκλειστικά δικιάς σας και κανενός άλλου !

Η νέα εποχή για το Αργοστόλι, τη Λειβαθώ, το Ξώμερο και τα Ομαλά, ξεκινάει με την ιστορική νίκη που έρχεται με μεγάλη πίστη, το βράδυ της Κυριακής της 26ηςΜαίου και που νομοτελειακά και τυπικά θα επισφραγιστεί την  Κυριακή της 2ας Ιουνίου, με την Επόμενη Μέρα της δημιουργίας και της ανάστασης της τοπικής κοινωνίας, αλλά και την δρομολόγηση της επαναλειτουργίας του Καφενείου της Καμπάνας από την πρώτη μέρα της νέας μας δημοτικής θητείας την 1ηΣεπτεμβρίου.

 Αγαπητές φίλες και φίλοι

Κάναμε έναν έντιμο και καθαρό προεκλογικό αγώνα.

Με πολιτικό λόγο και επιχειρήματα !

Με στοιχεία και ντοκουμέντα !

Ξεκινήσαμε μειονεκτικά και όπως γράφτηκε …..«σε πολλούς χάλασα τα σχέδια».

Θα μπορούσα να πω ότι λυπάμαι που χάλασα τα πολιτικά και όχι μόνο σχέδια αρκετών, αλλά θα ήταν υποκρισία να το κάνω.

Δικό τους το πρόβλημα ότι σχεδίαζαν ερήμην του τοπικού συμφέροντος και μόνο για το δικό τους, το προσωπικό συμφέρον νοιάζονταν και το οποίο το εκδήλωναν παντοιοτρόπως.

 Πολλούς όμως ενόχλησε αυτή η προκλητική τους στάση, αλλά λίγοι, μεταξύ αυτών κι εγώ, αποφάσισαν να αντιδράσουν.

Μιλήσαμε με επιχειρήματα την ώρα που δίπλα μας μιλούσαν με συνθήματα και κουτσομπολιά και προσωπικές επιθέσεις εναντίον ακόμη και μελών της οικογένειάς μου.

Παρουσιάσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις όταν δίπλα μας υπήρχαν κραυγές και ψίθυροι.

Αγωνιστήκαμε για τον διάλογο και την ελευθερία στην ενημέρωση και την πετύχαμε έστω και την τελευταία ώρα με το ντιμπέιτ που έγινε χθες, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές και την δικιά μου παρουσία σε ραδιοφωνικό σταθμό που ήμουν αποκλεισμένος σήμερα τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου.

Παλέψαμε για να σπάσει ο φόβος και η φοβέρα που σκιάζει την τοπική κοινωνία και το πετύχαμε !

Μένει  να επιβεβαιωθεί και θα επιβεβαιωθεί…..είναι βέβαιο,στην κάλπη την Κυριακή !

Δεν ξέρω αν είναι πράγματι πρωτοφανείς αυτές οι εκλογές, όπως πολλοί ισχυρίζονται, αλλά σίγουρα θα μείνουν στην ιστορία.

Έχουν περάσει πολλές εκλογικές αναμετρήσεις για τα δημοτικά πράγματα από τη μεταπολίτευση και δώθε. Δέκα στον αριθμό !

Και μαζί έχουμε επίσης περάσει πολλές από αυτές, αλλά τούτες εδώ της 26ηςΜαίου είναι πολύ σημαντικές για το δήμο μας αλλά και το νησί ολόκληρο, για ένα απλό λόγο:

Δεν έχουμε το δικαίωμα από την ιστορία και την ευθύνη για το μέλλον που μας αναλογεί …. να αποτύχουμε !

Απέτυχε ο Καλλικράτης όχι γιατί ήταν κακός ο ένας Δήμος, αλλά γιατί άνθρωποι τον έστειλαν στην αποτυχία.

Ο Κλεισθένης δεν επιτρέπεται να αποτύχει.

Αν σε τέσσερα χρόνια το λαϊκό αίτημα είναι να επανασυσταθεί ο ενιαίος Δήμος θα είμαστε καταδικασμένοι για την αιώνια απαξίωση και ντροπή.

Γιαυτό και το ψηφοδέλτιο μας φτιάχτηκε με αυτήν ακριβώς την ευθύνη.

Την ευθύνη ότι δεν πρέπει να αποτύχουμε.

Μια σύνθεση της εμπειρίας με το νέο που έρχεται, το νέο που σημαδεύει το μέλλον.

Τίποτε άλλο δεν σηματοδοτεί το ψηφοδέλτιο που θέσαμε στην κρίση σας παρά την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ!

Την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ που έγινε όνομα του συνδυασμού μας, που έγινε σύνθημα ακόμη και των συνυποψηφίων μας !

Η εικόνα του ψηφοδελτίου μας είναι πεντακάθαρη και ουδείς άλλος συνδυασμός τόλμησε να θέση στη βάσανο της σύγκρισης, όπως τους καλέσαμε, τη σύνθεση των δικών τους ψηφοδελτίων.

Θα θυμίσω λοιπόν ότι στο ψηφοδέλτιο μας:

Βρίσκονται 14 ….20αρηδες και 30αρηδες, το 33% του συνολικού αριθμού των υποψηφίων !

Ιδού η απάντηση σε όλους αυτούς που μιλάνε εξ ονόματος του νέου και της προοπτικής δίχως να βλέπουν που πραγματικά βρίσκεται το νέο και η προοπτική και δίχως να κοιτάνε από ποιους περιστοιχίζονται και κυρίως γιατί…

Από τη μια μεριά η φρεσκάδα και από την άλλη το καταθλιπτικό παρελθόν που εποφθαλμιά και ευαγγελίζεται να ξανακαθίσει στις καρέκλες που καθότανε πριν από ….20 – 25 χρόνια !

26 πρωτόμπαρκοι στην αυτοδιοίκηση. 26 υποψήφιοι του συνδυασμού μας για πρώτη φορά κατέρχονται σε εκλογές πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιό μας και αποτελούν το 62% του συνολικού αριθμού των υποψηφίων.

Από τη μια μεριά η ανανέωση του πολιτικού δυναμικού που όλοι διακηρύσσουν αλλά δεν το κάνουν και από την άλλη οι επαγγελματίες της τοπικής πολιτικής σκηνής.

Και ανάμεσα σε αυτούς ένας 18χρονος μαθητής και ταυτόχρονα εργαζόμενος, αλλά και μια νέα κοπέλα μετανάστης για να δείξουμε αυτό που πάντα ήταν η Κεφαλονιά: Ανοιχτή !

Και μόνο …5 στο σύνολο των υποψηφίων, μόλις το 12%, έχουν χρηματίσει δημοτικοί σύμβουλοι και αποτελούν τον απαραίτητο κορμό της εμπειρίας μαζί με 2 τοπικούς συμβούλους.

19 γυναίκες και δύο παραπάνω από τον υποχρεωτικό αριθμό βρίσκονται ανάμεσα στους υποψήφιους μας και δεν είναι υποχρεωτικές παρουσίες απλά για να καλύψουν την ποσόστωση.

Τις είδατε, τις γνωρίσατε, όλες στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους.

Και το επίσης σημαντικό: Μόλις 18 υποψήφιοι του συνδυασμού έχουν εκτεθεί και στο παρελθόν ως υποψήφιοι σε δημοτικές εκλογές δηλαδή μόλις το 42% των υποψηφίων του συνδυασμού μας, με το 58% να κατεβαίνουν για πρώτη φορά σε δημοτικές εκλογές !

Με αυτό το ψηφοδέλτιο δεν έχουμε λοιπόν το δικαίωμα από την ιστορία και την ευθύνη του μέλλοντός μας …. να αποτύχουμε.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΤΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ

ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ- ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ ΣΕΒΑΣΤΗ

ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΙΑΚΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΖΑΠΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΖΑΠΑΝΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΚΑΤΣΟΥΔΑ ΦΑΝΗ

ΛΕΓΑΤΟΣ ΣΠΥΡΑΓΓΕΛΟΣ (ΣΠΥΡΟΣ)

ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ (ΡΕΝΑ)

ΜΑΡΚΑΤΟΥ – ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΕΛΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

ΜΠΟΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ (ΜΠΟΝΗΣ)

ΠΕΦΑΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΠΟΛΛΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΠΟΛΛΑΤΟΥ ΠΡΑΞΙΘΕΑ (ΠΡΑΞΙΑ)

ΤΕΠΕΛΕΝΑ ΜΑΡΙΝΕΛΑ

ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΦΛΑΜΙΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΧΑΡΙΤΟΥ – ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΕΛΕΙΟΥ –  ΠΡΟΝΝΩΝ

ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΥ – ΣΙΜΩΤΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ (ΤΟΥΛΑ)

ΣΠΑΘΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΣΤΑΒΕΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (Ricky)

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ

ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΒΑΡΟΥΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ (ΡΟΥΛΑ)

ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑ (ΤΖΟΥΛΙΑ)

ΣΑΚΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ

ΦΡΑΝΤΖΙΟΥ ΚΑΣΣΙΑΝΗ (ΑΝΝΗ)

ΦΩΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΥ)

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΟΜΑΛΩΝ

ΜΕΣΟΛΩΡΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΣΤΑΘΟΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ)

Με αυτούς τους 42 συνεργάτες προχωράμε υπερήφανα, με πίστη για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

Σαν ομάδα, σαν μια όμορφη παρέα που ξέρουμε τι θέλουμε.

Προχωράμε δίχως υποκριτικό ενδιαφέρον, όλοι μαζί για να νοιαστούμε το νέο Δήμο και όχι να κατακτήσουμε καρέκλες.

Τους ευχαριστώ όλους και καθένα ξεχωριστά.

Τους ευχαριστώ αυτούς και τις οικογένειες τους γιατί αφιέρωσαν χρόνο πολύτιμο για την επιτυχία του συνδυασμού.

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι

Μεθαύριο κλείνει ένα  κύκλος εξουσίας 9 χρόνων.

Τα γνωρίζετε όσα συμβαίνουν, όσα συνέβησαν και τα είπαμε αναλυτικά όλο τούτο τον καιρό.

Ταυτόχρονα ανοίγεται ένας νέος κύκλος.

Ένας κύκλος που απαιτεί όραμα, θέληση και γνώσεις.

Δυό μέρες λοιπόν πριν τις εκλογές θέλω να σας πω για το δικό μου, το δικό μας «Θέλω» – το δικό μου – το δικό μας  Όραμα όσο γίνεται πιο επιγραμματικά:

Θέλω, θέλουμε να δούμε και πάλι κοινωνικές δομές που θα μας κάνουν υπερήφανους σε όλη την Ελλάδα όπως η Καμπάνα και επιτέλους θέλουμε να λειτουργήσει το Γηροκομείο – το σύμβολο του κοινωνικού προσώπου της Κεφαλονιάς πάνω από ένα αιώνα – στο δικό του κτίριο. Εμείς το σχεδιάσαμε εμείς θα το λειτουργήσουμε έτσι όπως τα φέρνει η μοίρα.

Θέλω, θέλουμε πολιτιστικές δράσεις που να είναι και πάλι αντάξιες της μεγάλης πολιτιστικής παράδοσης μας και της σύγχρονης πολιτιστικής ποιότητας.

Θέλω, θέλουμε αθλητικούς χώρους που να γεμίζουν με τα παιδιά μας,

με δραστήριους συλλόγους που να βγάζουν και πάλι πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες. Στο Κλειστό Γυμναστήριο, στα ανοιχτά γήπεδα, στο Γήπεδό μας το Γήπεδο που μεγαλώσαμε, στο Κολυμβητήριο που με αγώνες πολλών φτιάχτηκε.

Και θέλω βέβαια και πάλι να δω τον Ολυμπιακό Κεφαλονιάς στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά, όπως και τ’άλλα ιστορικά σωματεία της πόλης.

Θέλω, θέλουμε σχολεία κανονικά και όχι απέραντες σχολικές παραγκουπόλεις.

Θέλω, θέλουμε ευταξία και κανονικότητα στις πόλεις και τα χωριά μας. Το Αργοστόλι και τα χωριά του, η Λειβαθώς και το Ξώμερο και τα χωριά του Αγίου, να είναι κανονικές και φιλικές πόλεις και όχι χαοτικές, αφιλόξενες και ανοχύρωτες λειτουργικά.

Θέλω, θέλουμε να αξιοποιηθεί η τεράστια δημοτική και δημόσια περιουσία προς όφελος όλων των πολιτών. Το Μπάσιο για να αναφέρω ένα ξεχωριστό παράδειγμα δεν είναι δυνατόν να είναι κλειστό και απρόσιτο στους Διλινάδες και γιαυτό θα ανοίξει τις πόρτες του άμεσα.

Θέλω, θέλουμε να λειτουργήσουν έργα «γεφύρια της Άρτας» όπως η αποχέτευση και ο βιολογικός της Σκάλας και μαζί να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε έργα πολύτιμα για το περιβάλλον όπως ο βιολογικός και η αποχέτευση της Λειβαθούς και του Κατελειού ακόμα.

Θέλουμε και πάλι ένα Δήμο εργοτάξιο που να εκμεταλλεύεται προγράμματα και χρηματοδοτήσεις και όχι να αποτελεί τον ουραγό και τον φτωχό συγγενή στην Περιφέρεια.

Θέλω, θέλουμε ένα Δήμο σύγχρονο στις τεχνολογικές εξελίξεις και τις ενεργειακές προκλήσεις.

Θέλω, θέλουμε ένα Δήμο νοικοκυρεμένο οικονομικά. Να μην χρωστάει. Να μην επιβαρύνει με «κερατιάτικα» τους πολίτες. Να κατανέμει όπως ο νόμος ορίζει τα διάφορα έσοδα όπως από τις ανεμογεννήτριες.

Θέλω, θέλουμε ένα Δήμο που η Δημοτική Αρχή θα συνεργάζεται

Δίχως κανένα πρόβλημα με τα συμβούλια και τους προέδρους των κοινοτήτων ανεξάρτητα από την παραταξιακή ταυτότητα που σε ορισμένα χωριά και το Αργοστόλι ακόμη στενόμυαλα και δίχως καμία αξία τους δόθηκε.

Θέλω, θέλουμε ένα Δήμο που δεν θα έχουν κατασκηνώσει οι επιθεωρητές κατά της διαφθοράς.

Θέλω, θέλουμε ένα Δήμο με το προσωπικό του να εργάζεται σε αξιοπρεπείς συνθήκες, αλληλοσεβασμού με το πολιτικό δυναμικό και που να έχει ως γνώμονα τη νομιμότητα και την εξυπηρέτηση του πολίτη.

13.Θέλω, θέλουμε να ξαναζωντανέψουμε και πάλι τις γειτονιές του Αργοστολιού όπως τότε στην πρώτη τετραετία του Αλέκου το 1985 και οι Λαϊκές Κατοικίες να ξαναγίνουν και πάλη Ανθούπολη. Να ξαναζωντανέψουμε τα χωριά μας από τα μικρότερα τα Αργίνια, το Νύφι και τα Δαυγάτα μέχρι τα μεγαλύτερα τη Σκάλα, τον Πόρο και τα Φαρακλάτα.

Θέλω, θέλουμε ένα Δήμο και πάλι πρότυπο. Ένα Δήμο εργαστήρι ιδεών.

Ένα Δήμο που θα είναι είδηση στα Πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης για τις επιδόσεις του και όχι για την κατάντια του δημοτικού συμβουλίου και την κακοδιαχείριση.

Θέλω, θέλουμε ένα Δήμο φιλικό στον πολίτη, δημιουργικό, ανοιχτό στις νέες ιδέες και πρωτότυπο και όχι ένα δήμο κλειστό, ένα δήμο υποκατάστημα και θυγατρική επιχείρηση κανενός.

Θέλω, θέλουμε ένα Δήμο φιλόξενο, ένα Δήμο ανοιχτό και πολυπολιτισμικό, όπως πάντα ήταν το Αργοστόλι και η Κεφαλονιά.

Θέλω, θέλουμε εν τέλει μια τοπική κοινωνία που όπως πάμπολλες φορές στην ιστορία της και ξεκινώντας για πρώτη φορά το 1797 εδώ στο ίδιο σημείο που σήμερα βρισκόμαστε έκανε την επανεκκίνηση τηςμε το κάψιμο του χρυσού βιβλίου των ευγενών, του Libro d’ Oro, έτσι και τώρα να κάψει το βιβλίο του φόβου, της αδράνειας και της χθεσινής μέρας.

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι

Στην ίδια κάλπη που είναι βέβαιο πως θα αναδείξει την ελπίδα και τη βεβαιότητα για το όραμα που θα ξεκινήσει να υλοποιείται την Κυριακή 2 Ιουνίου με την τελική νίκη, στην ίδια κάλπη την Κυριακή ρίξτε και την δικιά σας θετική ψήφο με γνώση και κρίση.

Σε αυτή την κάλπη ρίξτε την ψήφο σας με την βεβαιότητα πως ο Μάκης ο Φόρτες και οι συνεργάτες του μπορούν να φέρουν και πάλι το χαμόγελο στα χείλη των πολιτών του Αργοστολίου.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ για την Κεφαλονιά είναι δικιά σας .

Αποκλειστικά δικιά σας.

Μην την χαρίσετε για κανένα αντίτιμο και σε κανέναν, έτσι που αύριο θα θα το μετανιώσετε  

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ανήκει στα παιδιά σας, στο μέλλον αυτής της πόλης, στο αύριο των χωριών της Λειβαθούς, των Ομαλών του Ξώμερου και του Αργοστολιού.

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι

Όλο το διάστημα των τελευταίων εβδομάδων μιλήσαμε με επιχειρήματα για τις προτάσεις μας, με όραμα για τις πόλεις και τα χωριά μας.

Φθάνουμε στο τέλος όχι της εκλογικής διαδρομής αλλά στην αρχή της τελικής ευθείας.

Σε όλη την διάρκεια σας έλεγα ακούστε μας  όλους, δείτε συμπεριφορές ,ακούστε επιχειρήματα, ανακαλύψτε την πρόθεση πίσω από τις υποψηφιότητες, συγκρίνετε μας με τους άλλους κι αν νομίζετε ότι αξίζουμε ,ψηφίστε μας.

Η προεκλογική περίοδος όμως απόψε τελειώνει και μεθαύριο θα πάτε στις κάλπες να ψηφίσετε.

Έτσι λοιπόν είτε έχετε αποφασίσει, είτε όχι στην κάλπη θα πάτε:

Για να ψηφίσετε τον πρώτο Δήμαρχο στο νέο Δήμο Αργοστολίου και τίποτε άλλο.

Για να ψηφίσετε τον Δήμαρχο που θέλετε ΕΣΕΙΣ και όχι αυτόν που προσπαθούν με το ζόρι να σας επιβάλλουν.

Για να ψηφίσετε τον Δήμαρχο που θα σταματήσει τον κατήφορο που έχει πάρει η πολιτική ζωή του τόπου και θα ξεριζώσει το φόβο.

Για να ψηφίσετε τον Δήμαρχο και να μπορούμε έτσι να κοιταζόμαστε στα μάτια χωρίς ενοχές .

Για να ψηφίσετε τον Δήμαρχο που θα κοιτάξει το Αργοστόλι,  τη Λειβαθώ , τον Ελειός και τους Πρόννους και τα Ομαλά που δεν έχουν άλλα περιθώρια για πισωγυρίσματα.

Θα πάτε στην κάλπη μεθαύριο για να ψηφίσετε τον Δήμαρχο που πιστεύει και το έχει αποδείξει πως η ευημερία κι η ανάπτυξη του τόπου δεν έρχεται από τα λεφτά που μπορεί να  έχει στην τσέπη του, αλλά από την αγάπη του για την αυτοδιοίκηση, την εμπειρία του, τις γνώσεις του και τον τρόπο να τα συνδυάζει όλα αυτά για το καλό όλων μας, της ποιότητας της ζωής μας, της καθημερινότητας μας, της ανάπτυξης και της ομορφιάς  που πρέπει να επιστρέψει στις πόλεις και τα χωριά μας.

Ελάτε να περπατήσουμε μαζί από την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ στα χνάρια του Αργοστολιού και τις γειτονιές του που αγαπήσαμε.

Ελάτε να ξαναζωντανέψουμε τα χωριά μας να ξαναβάλουμε τη σφραγίδα της αισθητικής που τους ανήκει.

Ελάτε να περπατήσουμε μαζί και πάλι στα Ζόλα, τον Αγκώνα, το Νύφι, τη Ρίζα και τα Πατρικάτα, τα Καρδακάτα και τα Κοντογουράτα.

Στα Κουρουκλάτα και τα Φάρσα, τα Δαυγάτα και τα Διλινάτα. Τα Φαρακλάτα, τα Ραζάτα και τα Προκοπάτα.

Τα Τρωγιαννάτα, τα Δεμουτσαντάτα και τα Μιτακάτα.

Να περπατήσουμε στα Κοκκολάτα, τα Κομποθεκράτα, τα Χελμάτα, τα Σπήλια, τη Λάσση και τις Μηνιές.

Και μαζί να περπατήσουμε στην τον Άγιο Νικόλαο, την Αγία Ειρήνη και τα Τζαννάτα, τα Αργίνια και το Βαλεριάνο, το Μαρκόπουλο, τα Χιονάτα και τα Μαυράτα, το Ξενόπουλου και την Πάστρα, τη Σκάλα και το Ρατζακλί.

Και μαζί να πάμε στα Βλαχάτα, το Λουρδά και τα Μουσάτα, τα Περατάτα και τον Καραβάδο, τη Λακύθρα και τα Μεταξάτα, τις Κεραμειές και την Πεσσάδα, τα Σπαρτιά και τα Σβορωνάτα.

Και να τελειώσουμε στα χωριά των Ομαλών. Τα Βαλσαμάτα και τα Φραγκάτα, το Επανοχώρι και τα Μιχάτα.

Γεια σας

Καλή ψήφο.

Ψήφο συνείδησης.

Ψήφο ελπίδας.

Ψήφο δημιουργίας.

Σας ευχαριστώ

Ραντεβού το βράδυ της Κυριακής στο ξεκίνημα της νέας αρχής μπροστά στην ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.