Μήνυμα της λιμενάρχου Παναγιώτας Κολοβού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η λιμενάρχισσα Παναγιώτα Κολοβού

Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η λιμενάρχης κ. Παναγιώτα Κολοβού εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα:

Σας γνωρίζουμε ότι η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί διεθνώς να εορτάζεται σαν «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» στη χώρα μας και σε όλα τα Κράτη – Μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η μέρα αυτή αποτελεί μια ευκαιρία για όλους μας να αναλογισθούμε τη σημασία που έχει το περιβάλλον για τη ζωή και το μέλλον μας και να συμβάλλουμε, ο καθένας από τη θέση που κατέχει, στην προσπάθεια αποτελεσματικής προστασίας και βιώσιμης διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος.

Είναι πλέον γενικά παραδεκτό ότι οι όποιες δραστηριότητες του ανθρώπου δεν θα πρέπει να αποβαίνουν σε βάρος της φύσης. Η απαίτηση για συνεχή τεχνολογική και οικονομική πρόοδο αφενός και η ανάγκη διαφύλαξης/βελτίωσης της ποιότητας του περιβάλλοντος αφετέρου συνιστά μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν oι σύγχρονες κοινωνίες.

Με δεδομένη την σημασία της θάλασσας και των ακτών για τη χώρα μας, ως τόπος με μεγάλη παράδοση στην Εμπορική Ναυτιλία και ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον, η ανάγκη προστασίας και αναβάθμισης του θαλασσίου περιβάλλοντος είναι πρωταρχικής σημασίας τόσο υπό το πρίσμα της εθνικής οικονομίας όσο και αυτό της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Συναφώς, σας αποστέλλουμε επετειακό μήνυμα του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή Υπουργού Ναυτιλίας, στα πλαίσια του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.-

Η Λιμενάρχης

Πλωτάρχης Λ.Σ.

Παναγιώτα Κολοβού