Μήνυμα της περιφερειάρχη για την Εθνική Επέτειο

Ρ. Κράτσα

Μήνυμα απηύθυνε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, για την σημερινή Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Το μήνυμα αναφέρει:

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, μέρα εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου συνδέθηκε με την έναρξη του ελληνικού αγώνα για την αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού και έχει ένα βαθύ και διαχρονικό συμβολισμό για τους απανταχού Έλληνες και Ελληνίδες. Αποτελεί μία βαριά παρακαταθήκη για όλες τις γενεές.

Είναι συνώνυμο των ιδανικών της ελευθερίας, του πάθους για την πατρίδα, του αγώνα για την επιβίωση του έθνους.

Είναι αυτά τα ιδανικά που συνοδεύουν κι εμψυχώνουν τους Έλληνες στις δύσκολες στιγμές, στις μεγάλες αποφάσεις, είναι αυτά που τους ενώνουν, που τους κάνουν Ήρωες.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με μεγάλη υπερηφάνεια τιμά την συμμετοχή των Επτανησίων στον μεγάλο αγώνα του 1821. Οι Επτανήσιοι προσέφεραν καταφύγιο στους επαναστατημένους αδελφούς τους, βοήθησαν οικονομικά και διπλωματικά τον αγώνα, εργάστηκαν για την υποστήριξη των μεγάλων Δυνάμεων, ενώ βρέθηκαν στα πεδία των μαχών στην επαναστατημένη Ελλάδα.

Δύο μεγάλες μορφές του αγώνα, ο εθνικός ποιητής Διον, Σολωμός και ο πρώτος κυβερνήτης του ελεύθερου ελληνικού κράτους Ιωάννης Καποδίστριας είναι τέκνα της Ιόνιας γης.

Οι εκδηλώσεις «Ελλάδα 2021» για τα 200 χρόνια από το 1821, θα μας δώσουν την ευκαιρία να αναδείξουμε τον ρόλο και το μεγαλείο των Επτανησίων.

Η εφετεινή Επέτειος μας δίνει δύναμη και έμπνευση να αγωνιστούμε για να ξεπεράσουμε την πρωτόγνωρη κρίση που ξαφνικά απειλεί την ζωή μας και την δημόσια υγεία.  

Δεν θα μας λείψουν το σθένος, η αποφασιστικότητα, η ομοψυχία, ο σεβασμός στην ιστορία μας, και θα βγούμε νικητές.

Ζήτω η Ελλάδα! Χρόνια πολλά με πίστη στην δύναμη του καθενός, της καθεμιάς και όλων μαζί.