Μαγική βραδιά στα Φάρσα

Ο νεοσυσταθής Σύλλογος Φίλων Ναυτικού Μουσείου Ιονίου, σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΚΕ, διοργάνωσαν στην πλατεία των Φάρσων, στις 14/7/ 2018, μια πετυχημένη παράσταση με βάση το πεζό κείμενο του Ν. Καββαδία, πλαισιωμένο με τα μελοποιημένα ποιητικά του αριστουργήματα, ενορχηστρωμένα με πιάνο, κιθάρα και κρουστά, από τον Θ. Οικονομίδη και τους Dead Poets.

Εχοντας ως βάση της παράστασης την «Βάρδια», οι θεατές είχαν την δυνατότητα να ρίξουν μια κλεφτή ματιά στην διαδρομή της ζωής του ποιητή.

Σε στιγμές που έζησε, μέρη που είδε, ανθρώπους που υπήρξαν μέρος της ζωής του ή που γνώρισε στην πορεία της, αλλά που όλοι τον σημάδεψαν ως άνθρωπο αλλά και ως ποιητή.

Την εκδήλωση αυτή, που αποτελεί την αρχή μιας σειράς δράσεων, προλόγισαν ο κ. Αγγελος Μπενετάτος και η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ναυτικού Μουσείου Ιονίου κ. Χάιδω Νικολετάτου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στους σκοπούς του Συλλόγου και στην προσπάθεια ενεργοποίησης των Φορέων για την αποπεράτωση και λειτουργία του Ναυτικού Μουσείου Ιονίου, ενώ επιπροσθέτως ευχαρίστησαν την Εκκλησία για την παραχώρηση του οικοπέδου όπου κτίστηκε το Ναυτικό Μουσείο Ιονίου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο αντιδήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. κ. Ευάγγελος Κεκκάτος καθώς και τα Μέλη του Δ.Σ. κ. Σοφία Πανταζή και κ. Παναγής Βασιλάτος.

Για την υλοποίηση της μαγευτικής αυτής βραδιάς θα πρέπει να ευχαριστήσουμε, πέρα από τους εθελοντές μας που εργάστηκαν άοκνα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Φάρσων «Ο Φάρος» καθώς τους χορηγούς μας: Τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλλονιάς και το ΕΒΕΚΙ για την οικονομική τους ενίσχυση.

Τα Ζαχαροπλαστεία Καππάτος, Μανέντης, Σπαθής, Γλυκόν Εστί Ντίνα, Premier, Βοσκοπούλα και Μαυροειδής. Τον Συνεταιρισμό Ρομπόλας Κεφαλονιάς.

Τις εταιρείες Μ. Καπογιαννάτου και ΣΙΑ Ο.Ε., ΑΦΟΙ Σταύρου Κρεμμύδα, Π. Σταθάτος και ΥΙΟΙ ΑΒΕΤΕ και την ΑΒ Βασιλόπουλος.

Τέλος θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη της ΚΕΔΗΚΕ και προσωπικά τον πρόεδρό της τον κ. Αγγελο Κωνσταντάκη για την αμέριστη βοήθεια που μας προσέφεραν, καθώς χωρίς αυτή, δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση αυτή.

Εκ μέρους του Δ.Σ. Συλλόγου

Φίλων Ναυτικού Μουσείου, Ιονίου

Η Πρόεδρος

Χάιδω Νικολετάτου