«Μα φέρνουν 4ο Μνημόνιο απ’ το παράθυρο»

Συνέντευξη στο Νίκο Χατζηνικολάου, στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, παραχώρησε χθες ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέκλεισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ενδεχόμενο να ψηφίσει η ΝΔ τα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα Τσίπρα, δικός του είναι ο λογαριασμός, να τον επωμισθεί».

Ακόμα, αφού επισήμανε ότι η διαπραγμάτευση θα έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και ένα χρόνο, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συνειδητά και για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης καθυστερούσε για να καταλήξει ότι πλέον τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά και για την αξιολόγηση και για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Μάλιστα, όπως είπε, ακόμη και η 20η Μαρτίου ως καταληκτική ημερομηνία είναι επισφαλής. «Διεκδίκησα στο Βερολίνο να μπει η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

Επιπροσθέτως, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε δεδομένες τις μειώσεις στο αφορολόγητο και τις συντάξεις ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση φέρνει το 4ο μνημόνιο «από το παράθυρο». Για τη ΝΔ το αίτημα για εκλογές είναι σταθερό, συνέχισε ο πρόεδρος του κόμματος, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι η ΝΔ θα είχε διαπραγματευτεί καλύτερα.