Μεγάλη υποδοχή στον Μήνα των λουλουδιών

Σε όλη την Κεφαλονιά και την Ιθάκη γιορτάστηκε προχθές η αργία της Πρωτομαγιάς, με πρωταγωνιστές το Φισκάρδο, την Ασσο, τη Σκάλα, τον Πόρο, την Αγία Ευφημία, τη Σάμη, το Ληξούρι, το Κιόνι, την Ανωγή, το Περαχώρι κ.ά.

Πραγματοποιήθηκαν πλήθος εκδηλώσεων με κατασκευές Μάηδων, παζάρια λουλουδιών, ενώ τοπικά χορευτικά συγκροτήματα διασκέδασαν τους εκδρομείς.

Το κοσμοπολίτικο Φισκάρδο, υποδέχθηκε πλήθος τοπικών εκδρομέων και ξένων επισκεπτών, “ντυμένο Μαγιάτικα”, ενώ πολλά κατασήματα, δώρων-λαϊκής τέχνης και εστιατόρια εξυπηρετούσαν με περίσσια ευγένεια, με πρωταγωνίστρια την Τασία Δενδρινού, τη διάσημη μαγείρισσά μας, που τα μοναδικά της πιάτα άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η παραδοσιακή Ασσος, λουσμένη στον ήλιο, έσφιζε από τους επισκέπτες, ενώ αντίκες αυτοκινήτων classic περασμένων δεκαετιών της Ομάδας του Χάρη Αμούργη, στολισμένες μαγιάτικα, προσέφεραν μία διαφορετική ατραξιόν.

Η Αγία Ευφημία, στην κυριολεξία “βούλιαξε” από κόσμο. Ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πυλάρου και τα παιδιά της περιοχής, έφτιαξαν πανέμορφους Μάηδες και μοίρασαν λουλούδια στους επισκέπτες, ενώ κυριάρχησε πλούσια έκθεση λουλουδιών. Τους επισκέπτες διασκέδασε το χορευτικό Συγκρήτημα Ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Ευφημίας “Το Φανάρι”. Εκεί και οι αντίκες classic του Χάρη Αμούργη.

Η Πλατεία στον Πόρο, εορταστικά προετοιμασμένη υποδέχθηκε επίσης πάρα πολύ κόσμο, με εδέσματα και αναψυκτικά, ενώ χόρεψε παραδοσιακούς χορούς το Παιδικό Τμήμα του Χορευτικού Συγκροτήματος “Πρόννησος”.

Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν στη Σάμη, στη Σκάλα στο Ληξούρι και αλλού, ενώ πολλές παραλίες μας φιλοξένησαν μεγάλες και μικρές παρέες που επέλεξαν να συνδυάσουν μπάνιο και πρωτομαγιά!

Και του χρόνου!

Δ.Δ.-

Πρωτομαγιά στο Φισκάρδο
Πρωτομαγιά στα Αγρίλια
Πρωτομαγιά στην Αγία Ευφημία
Πρωτομαγιά στην Ασσο
Πρωτομαγιά στο Φισκάρδο