Μελβούρνη: Αυτός είναι ο ελληνικής καταγωγής 26χρόνος οδηγός Δημήτρης Γκαργκάτσουλας που σκότωσε 4 πεζούς, ανάμεσά τους κι’ ένα παιδί (εικόνες+βίντεο)

Τέσσερις νεκρούς και 31 τραυματίες, οι πέντε εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, άφησε πίσω του o ελληνικής καταγωγής 26χρονος που με το αυτοκίνητό του έπεσε εσκεμμένα πάνω σε πεζούς, στη Μελβούρνη.

Η αυστραλιανή αστυνομία αναφέρει ότι ο Δημήτρης Γκαργκάσουλας οδήγησε από πρόθεση το αυτοκίνητό του πάνω στους πεζούς, με ταχύτητα 60 χιλιόμετρα την ώρα, τη στιγμή του μεσημεριανού διαλείμματος, που η κίνηση είναι αυξημένη.

O 26χρονος ελληνικής καταγωγής οδηγός:

Δείτε το βίντεο-σοκ από τη στιγμή που ο 26χρονος πέφτει πάνω στους πεζούς, αφού πρώτα κάνει κύκλους, οδηγώντας αλλοπρόσαλλα στο κέντρο της πόλης:

https://www.youtube.com/watch?v=MzvPWQhHQ_U

Οι τέσσερις νεκροί είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα, περίπου 30 ετών, καθώς και ένα 10χρονο παιδί, ενώ το μεσημέρι ώρα Ελλάδος υπέκυψε στα τραύματά του και ένα τέταρτο άτομο (η αστυνομία δεν έχει δώσει ακόμα περισσότερα στοιχεία για φύλο ή ηλικία). Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Τέσσερις από αυτούς είναι παιδιά και το ένα είναι σοβαρά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μάχη για τη ζωή τους δίνουν ένα βρέφος 3 μηνών και ένα παιδάκι 2 ετών. Τα άλλα δύο παιδιά έχουν ηλικία 9 και 12 ετών.

«Το μόνο που βλέπαμε ήταν το αυτοκίνητο και το μακελειό που προκάλεσε – άνθρωποι πηδούσαν δεξιά και αριστερά», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. Aλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο οδηγός του οχήματος ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και άρχισε να πέφτει αδιακρίτως πάνω στους πεζούς.

Το περιστατικό δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία, σύμφωνα με όσα είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας σε συνέντευξη Τύπου. Ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει συλληφθεί.

Σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο 26χρονος έχει ιστορικό βίας, χρήσης ναρκωτικών και προβλήματα ψυχικής υγείας. Αλλες πηγές αναφέρουν ότι επιτέθηκε με το αυτοκίνητό του στους πεζούς έπειτα από έναν καβγά που είχε με τον αδελφό του. Επιπλέον, η αστυνομία εκτιμά ότι συνδέεται με ένα περιστατικό μαχαιρώματος σε σταθμό του μετρό στα νότια προάστια της Μελβούρνης που είχε σημειωθεί νωρίτερα πριν την επίθεση.

Δείτε βίντεο μετά τη σύλληψή του:

https://youtu.be/YMllin88SaM

Δράστης ο 26χρονος Δημήτρης Γκαργκάσουλας

Στα social media, εν τω μεταξύ, κυκλοφορούν οι πρώτες φωτογραφίες και τα βίντεο από τον ελληνικής καταγωγής οδηγό. Ο 26χρονος δράστης ονομάζεται Δημήτρης Γκαργκάσουλας, όπως αποκάλυψε η Herald Sun.

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν πριν τον συλλάβουν, ενώ φρουρείται τραυματισμένος -χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή του- σε νοσοκομείο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το Σάββατο το βράδυ ο Γκαργκάσουλας αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μετά από επίθεση που έκανε εναντίον του συντρόφου της μητέρας του, του Γκάβιν Γουίλσον.

Επίσης, ο Γκαργκάσουλας φέρεται να είναι χρήστης ναρκωτικών και είχε αποφυλακιστεί πριν από έξι μήνες.

https://youtu.be/8VAJ2-slOow

Είχε βγει live στον «αέρα» πριν την επίθεση!

Λίγο πριν σκορπίσει τον θάνατο στην Bourke street της Μελβούρνης, ο Δημήτρης Γκαργκάσουλας είχε βγει live στον «αέρα»! Συγκεκριμένα, ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός απεικονίζεται σε βίντεο μέσα στο αυτοκίνητό του να παρενοχλεί ρεπόρτερ τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (ώρα Αυστραλίας), δηλαδή λίγες ώρες πριν σκοτώσει τέσσερις πεζούς και τραυματίσει άλλους 31 (πέντε εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση).

Το… σατανικό της υπόθεσης είναι ότι η συγκεκριμένη ρεπόρτερ είχε βγει live στον αέρα για να αναφέρει ένα περιστατικό μαχαιρώματος στο οποίο δράστης ήταν ο Γκαργκάσουλας, που ενώ η δημοσιογράφος μιλούσε, βρισκόταν πίσω της!

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος φέρεται να μαχαίρωσε τον αδερφό του, Αγγελο, τις πρώτες πρωινές ώρες (ώρα Αυστραλίας) της Παρασκευής, έπειτα από λογομαχία που είχαν.

Στο βίντεο ο Δημήτρης Γκαργκάσουλας φαίνεται να έχει βγάλει το κεφάλι του έξω από το αυτοκίνητο με το οποίο σκόρπισε τον θάνατο και να κουνάει ένα καπέλο που κρατούσε, παρενοχλώντας τη ρεπόρτερ:

https://youtu.be/2Z7wNj3_4vY

(iefimerida.gr)