Μετά από 5 χρόνια εγκλεισμού βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Σε τίποτα δεν θύμιζε τον παλιό υπουργό. Τον παρέλαβε η σύζυγος του Βίκυ.

Προβάλλοντας μια εικόνα που σε τίποτα δεν θύμιζε τον παλαιό υπουργό Εθνικής Άμυνας, πριν από λίγα λεπτά ο Άκης Τσοχατζόπουλος βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού έπειτα από σχεδόν πέντε χρόνια εγκλεισμού.

«Είναι σημαντική μέρα για μένα. Έληξε ο εγκλεισμός μου και ο βασανισμός μου» είπε ο πρώην υπουργός που το 1996 έφτασε μια ανάσα από το να γίνει πρωθυπουργός και σήμερα, εν έτει 2017 ευρισκόμενος έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού δεν θύμιζε σε τίποτα τον παλαιό κραταιό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Φανερά καταβεβλημένος, με πολλά δόντια να λείπουν από την οδοντοστοιχία του και αναρρώνοντας από ένα σοβαρό χειρουργείο, ο κ. Τσοχατζόπουλος εμφανίστηκε μπροστά στους δημοσιογράφους. «Η κατάσταση της υγείας μου δεν είναι η καλύτερη, έχω κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς» είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Ευθύνη έχει η κυβέρνηση Παπανδρέου Γιώργου και Σημίτη Κώστα» είπε ο πρώην υπουργός που καταδικάστηκε ότι έπαιρνε μίζες για την υλοποίηση μεγάλων εξοπλιστικών προγραμμάτων που κόστισαν δισεκατομμύρια στους φορολογούμενους.

Βίκυ Σταμάτη: «Είναι κυρίως μεγάλη χαρά για το παιδί μας»

«Είναι κυρίως μεγάλη χαρά για το παιδί μας» είπε η Βίκυ Σταμάτη προσερχόμενη στις δικαστικές φυλακές του Κορυδαλλού λίγο πριν την αποφυλάκιση του Άκη Τσοατζόπουλου.

Μετά από μία σειρά γραφειοκρατικών κολλημάτων που παρουσιάστηκαν την τελευταία εβδομάδα τελικά ο πρώην υπουργός Άμυνας βγαίνει από την φυλακή αφού κατέβαλε τα 200.000 ευρώ της εγγυοδοσίας και τα επιπλέον 3.500 ευρώ που χρειάστηκαν να δοθούν προκειμένου να εξαγοράσει τους υπόλοιπους 5 μήνες που θα χρειαζόταν να εκτίσει για την υπόθεση του πόθεν έσχες για την οποία είχε καταδικαστεί.

Στον Άκη Τσοχατζόπουλου έχουν επιβληθεί  οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της παρουσίασης στο Αστυνομικό Τμήμα αναφορικά με την ποινή της 20ετους κάθειρξης για την υπόθεση των εξοπλιστικών.

(protothema)