Μιά προσεκτική ανάγνωση των 4 επιστολών που έστειλε ο δήμαρχος Αργοστολίου

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος

Αδιαμφισβήτητα η κίνηση του Θεόφιλου να στείλει ισάριθμες προσωπικές επιστολές στους τέσσερεις επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με το ζητούμενο της απλής αναλογικής …τη συνεργασία ευρύτερων δυνάμεων, αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός της σύντομης δημοτικής θητείας του και που ίσως να σηματοδοτήσει εξελίξεις που ελάχιστοι είχαν προβλέψει. Εξελίξεις που σίγουρα θα φέρουν τα πάνω κάτω και θα δρομολογήσουν απρόβλεπτες αλλά πάντως θετικές εξελίξεις για το δήμο Αργοστολίου. 

Βέβαια …όλοι αιφνιδιάστηκαν από την ενέργεια του Θεόφιλου ακόμα και οι πιο στενοί του συνεργάτες!

Πολλά πάντως λέγονται στην πιάτσα, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο, εκτός από το γεγονός ότι …για να βλογήσουμε και τα γένια μας, ο «Η» από τις 10 Οκτωβρίου είχε επισημάνει με το πρωτοσέλιδό του, την έκπληξη της συναίνεσης που επιδείχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή την εκλογή εκπροσώπων σε διάφορες επιτροπές και προέτρεψε το Θεόφιλο …να προσέξει «αυτή η έκπληξη να μην πάει στράφι»!              

Κι επειδή κανείς …δεν διάβασε τα ψιλά των επιστολών παρά μόνο ο Ιβάν στο 3ο Μάτι του «Η», οφείλουμε να το κάνουμε λιανά το θέμα.

Διαβάζοντας λοιπόν προσεχτικά τις τέσσερεις επιστολές του Θεόφιλου τα καρφιά προς τους …αποδέκτες βγάζουν μάτι. Πως τώρα γίνεται να ζητάς συνεργασία και την ίδια στιγμή …να ρίχνεις καρφιά (τι καρφιά …καρδονόπροκες καλλίτερα) μόνο ένας …Θεόφιλος γνωρίζει!

Ας τα δούμε λοιπόν:

«Αγαπητέ Αλέξανδρε» (Παρίση) επιστολής πρώτη το ανάγνωσμα:                    

Καρφί πρώτο: «Η διαδικασία των εκλογών έδωσε τη δυνατότητα στην κοινωνία να αξιολογήσει με τρόπο καθαρό τη διαδρομή του καθενός από εμάς».

Σχόλιο: Να γιατί μιλήσαμε για …καρδονόπροκες!    

Καρφί δεύτερο: «Η ίδια η κοινωνία προσδιόρισε και χάραξε τον τρόπο διοίκησης αλλά και τη διαδρομή που επιθυμεί για το μέλλον. Επέλεξε περισσότερες φωνές, περισσότερες ιδέες και συνάμα απέρριψε όσα αυτή έκρινε ότι έπρεπε να αλλάξουν».

Σχόλιο: Τι θέλει να πει …ο ποιητής, τουτέστιν ο Θεόφιλος; 

«Αγαπητέ Μάκη» (Φόρτε) επιστολής δεύτερης το ανάγνωσμα:

Καρφί πρώτο: «Προεκλογικά διατυπώθηκε ένας μεγάλος πλούτος προγραμματικών ιδεών που σου είναι γνωστός. Παράλληλα και οι άλλες παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου εξέφρασαν τις δικές τους θετικές ιδέες, σκέψεις και απόψεις».

Σχόλιο: Η αλήθεια είναι πως …μόνο καρφί δεν λες το παραπάνω. Σαν κάτι να θέλει να αναγνωρίσει δημόσια ο Θεόφιλος για τον «προεκλογικό πλούτο των προγραμματικών ιδεών» του Φόρτε …και δεν το λέει. 

Κι εκείνη την αναφορά ρε Θεόφιλε περί …«παρατάξεων του δημοκρατικού τόξου» τι την ήθελες; Λες να ξεχάσαμε τόσο γρήγορα ποιοί σε στήριξαν;               

 «Αγαπητέ Αλέξανδρε» (Παντελειό ) επιστολής τρίτη το ανάγνωσμα:                    

Η …καρδονόπροκα: «Θεωρώ ότι είναι λάθος ο αποκλεισμός ιδεών, ο μοναχικός βηματισμός, η μονομέρεια στη σκέψη, η αλαζονική άποψη ότι είμαστε μοναδικοί στον τρόπο σκέψης και στον τρόπο διοίκησης».

Σχόλιο: Ο Ιβάν νομίζουμε ότι έχει απόλυτα δίκιο όταν έγραψε «Σ’αυτό νομίζουμε έχει δίκιο ο δήμαρχος». Τι περισσότερο να πεις, αφού …«χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει».            

«Αγαπητέ Γιάννη» (Κουρούκλη) επιστολής τέταρτης το ανάγνωσμα:

Καρφί (λάιτ είναι η αλήθεια) πρώτο: «Επειδή θέλω και επιβάλλεται να είμαι Δήμαρχος μιας πόλης και όχι μιας παράταξης, να μου προσδιορίσετε τον τύπο και το πεδίο μιας ευρύτερης συνεργασίας, ενός μεγάλου παραγωγικού μετώπου μέσα στο Δήμο που θα διευκολύνει τη λειτουργία του, θα μεγιστοποιήσει το αποτέλεσμα και θα επιταχύνει την παραγωγή θετικού έργου».

Σχόλιο: Το να ζητάς από το ΚΚΕ «να σου προσδιορίσει τον τύπο και το πεδίο μιας ευρύτερης συνεργασίας» είναι τουλάχιστον …αφέλεια. Και τον Θεόφιλο μόνο… αφελή δεν τον λες!     

Και για να κλείσουμε με …«το ζουμί» των επιστολών του τι ζητάει ο Θεόφιλος ξεχωριστά από τον καθένα, ιδού:   

Από τον Παρίση: «Βρίσκομαι σε αναμονή των δικών σου απόψεων και των δικών σας απόψεων».

Από το Φόρτε: «Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει ένα ευρύ μέτωπο συνεννόησης και συνεργασίας και γι’ αυτό σας καλώ να συμμετέχετε».

Από τον Παντελειό: «Σας καλώ, αγαπητοί φίλοι, να προσδιορίσετε τη δική σας λογική και δυνατότητα, για συνεννόηση και συνεργασία, τόσο μέσα στο Δήμο όσο και έξω από αυτόν».

Από τον Κουρούκλη: «Εν αναμονή των δικών σου απόψεων και των απόψεων της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου στρώματος συνεργασίας μέσα στο Δήμο».

Το συμπέρασμα τελικά είναι εμφανέστατο με την προσεκτική ανάγνωση που κάναμε μαζί σας για το τι περιμένει από τον κάθε επικεφαλή και την κάθε παράταξη ο Μιχαλάτος: 

Από τον Παρίση και τον Κουρούκλη …δεν περιμένει κατ’ ουσίαν τίποτα, γνωρίζοντας προφανώς την σκληροπυρηνική δομή τους. Απλά (και ομολογουμένως) ευγενικά τους λέει ότι «βρίσκεται σε αναμονή» των δικών τους απόψεων και των παρατάξεων τους (προφανώς …sic)  

Από τον Παντελειό τελεί …υπό σύγχυση ο δήμαρχος, γι’ αυτό και του ζητά το ανήκουστο: «να προσδιορίσετε τη δική σας λογική και δυνατότητα, για συνεννόηση και συνεργασία, τόσο μέσα στο Δήμο όσο και έξω από αυτόν»!!!    

Και από το Φόρτε ζητάει αυτό που ….πιστεύει και που τελικά είναι αυτό που επιδιώκει «Να υπάρξει ένα ευρύ μέτωπο συνεννόησης και συνεργασίας και γι΄αυτό σας καλώ να συμμετέχετε»!!!