Μπορείς να εκφράσεις ΜΟΝΟ όσα έχεις στη συνείδηση σου

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA

Τα τελευταία 20 χρόνια δοκιμαστήκαμε σαν έθνος αλλά και ατομικά από μια περίοδο οικονομικής ύφεσης που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τον ρυθμό ανάπτυξης μας σαν κοινωνία.

Πολλοί υπέφεραν και συνεχίζουν να υποφέρουν γιατί περιορίστηκε το επίπεδο ζωής που σχεδίασαν και δεν μπόρεσαν να το κρατήσουν.

Το παρακάτω που θα διαβάσεις, σου έχει συμβεί και εσένα.

” Όταν νομίζεις ότι ξέρεις τις απαντήσεις, η ζωή σου αλλάζει τις ερωτήσεις”

Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων, που ενώ το επίπεδο της ζωής τους δεν άλλαξε δραματικά, η συναισθηματική τους κατάσταση πήρε αρνητική κατεύθυνση και τους έκανε γκρινιάρηδες και μίζερους.

Η γκρίνια και η μιζέρια είναι από τις χειρότερες ψυχολογικές καταστάσεις που μπορεί να περάσει κάποιος.

Μετά από λίγο διάστημα τέτοιας συμπεριφοράς, αρχίζουν τα πιο δύσκολα προβλήματα. Είναι προβλήματα σχέσεων, υγείας,συναισθηματικά, αυτοεκτίμησης κ.λ.π.

Στον εγκέφαλο κυριαρχούν δίκτυα αρνητικών τάσεων λόγω επαναλαμβνόμενων αρνητικών σκέψεων και το άτομο αρχίζει να έλκει ανάλογες συνθήκες.

Τα προβλήματα έχουν κάποιο βαθμό δυσκολίας από μόνα τους.. Ο βαθμός αυτός αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα με τη στάση του ατόμου. (θετική ή αρνητική) Ένα μικρό πρόβλημα μηδενίζεται και επιλύεται ή μεγεθύνεται και δυσκολεύει τη ζωή αυτού που το έχει.

Το άτομο με τη θετική στάση αντιμετωπίζει λιγότερες και μικρότερης δυσκολίας θέματα από ότι το άτομο με την αρνητική στάση.

* ”Το  Ό Λ Ο   Κ Α Ι   Κ Α Λ Υ Τ Ε Ρ Α  δεν είναι μια ευχή που κάνουμε, είναι μια εντολή που δίνουμε.”*

Όσοι παρακολουθούν τα σεμινάρια ΣΙΛΒΑ για τον έλεγχο του στρες και την εξέλιξη του νου, υιοθετούν αυτή την συμπεριφορά (προγραμματίζονται) και σταδιακά αλλάζει η στάση τους σε θετική, αναβαθμίζοντας τη ζωή τους. 

Μαθαίνουν να επιλύουν γρήγορα και αποτελεσματικά τα προβλήματα τους και επειδή ελέγχουν το στρες με την νοητική χαλάρωση, αυτό βελτιώνει τις σχέσεις που δεν κυριαρχούνται από ένταση πλέον και το ”κλίμα” αλλάζει προς το καλύτερο. Τα προβλήματα υγείας περιορίζονται αφού το στρες μειώνεται και σιγά σιγά εδραιώνεται η πεποίθηση, ότι η θετική στάση είναι μονόδρομος.

Η νέα αντίληψη είναι αποτέλεσμα του ”πνευματικού ” ξεκαθαρίσματος των αρνητικών σκέψεων.Με τον καιρό αντικαθίσταται η μιζέρια η γκρίνια και η αρνητική προσδοκία με την ελπίδα, το όραμα και την θετική προσδοκία. Είναι πλέον η στιγμή να αρχίσουν τα θαύματα στη ζωή του ατόμου. 

Το θαύμα είναι να αρχίσει το άτομο να χαίρεται τα δώρα της ζωής. Να αναγνωρίσει πόσες ευλογίες έχει, να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες σαν μαθήματα εξέλιξης και όχι αναγκαστικά εμπόδια ανάπτυξης. Να υιοθετήσει την αντίληψη ότι τίποτε δεν είναι εναντίον του εάν ο ίδιος δεν το θεωρήσει τέτοιο. (ο λαός λέει ”Κάθε εμπόδιο για καλό”)

Στο τέλος θα μπορεί να πει =

*Στενοχωριόμουν που δεν είχα παπούτσια, μέχρι που είδα κάποιον που δεν είχε πόδια*

Σημείωση= Όσοι διαβάσετε το άρθρο μου αυτό, με βάσει τα νέα κριτήρια της Ουνέσκο ανήκετε στο 0.02% στην κορυφή της πυραμίδος της ανθρωπότητος και δεν έχετε ”δικαίωμα” γκρίνιας και παραπόνων αλλά υποχρέωση παροχής βοήθειας. Ενημερωθείτε λοιπόν. Α, τα κριτήρια δεν είναι μόνο οικονομικά..