Μόνο η απόσταση μας ενώνει!

Φίλοι επισκέπτες των νησιών μας,

Εμείς οι Κεφαλλονίτες και οι Ιθακήσιοι θα θέλαμε, όσο ποτέ άλλοτε, να σας φιλοξενήσουμε στα νησιά μας όπως κάνουμε πάντα.  Θα θέλαμε να σας έχουμε  το Πάσχα κοντά μας όσο ποτέ άλλοτε!  Γνωρίζουμε πόσο σημαντικά και πολλαπλά είναι τα οφέλη των νησιών μας από τον ερχομό σας. Εξ άλλου, τις ομορφιές των νησιών μας θέλουμε να τις μοιραζόμαστε  μαζί σας, όχι μόνο το Πάσχα αλλά 365 ημέρες το χρόνο. Πάντως, όσο παραμένετε μακριά μας  μόνο αυτό τον καιρό, τόσο περισσότερο θα σας αποδείξουμε την αγάπη μας όταν μας το επιτρέψουν οι καιροί…

Φίλοι συμπατριώτες, είμαι και εγώ Κεφαλλονίτης.  Γέννημα Θρέμμα.  Στην Κεφαλονιά μεγάλωσα. Ψηφίζω εκεί, πολιτεύτηκα εκεί, έχω το σπίτι μου εκεί, έχω τρία αδέλφια μου εκεί, οι περισσότεροι φίλοι και συγγενείς μου είναι εκεί! Κάνω όμως φορολογική δήλωση στην Αθήνα όπου και «αποκλείστηκα» μετά την αναγγελία των μέτρων. Δεν έχει καμία σημασία αν τα μέτρα είναι αυστηρά.  Είμαστε όμως υποχρεωμένοι για καλό όλων μας, να τα τηρήσουμε ευλαβικά χωρίς πονηριές και εξαιρέσεις. Κάθε εξαίρεση αποτελεί ασέβεια προς την υγεία του συνόλου και προδοσία στην συνολική προσπάθεια. Και εμείς οι Κεφαλλονίτες και οι Ιθακήσιοι οφείλουμε να αποδείξουμε την πραγματική αγάπη  για τα νησιά μας κρατώντας τις αποστάσεις!

Φίλοι μου, όσο πιο βαθειά είναι η νύχτα τόσο πιο γλυκιά είναι η αυγή. θα έλθουν και καλύτερες ημέρες.  Η απόσταση μπορεί να μας χωρίζει για λίγες εβδομάδες , αλλά είναι η μόνη που θα μας φέρει ξανά κοντά μας όλους  ενωμένους μια ολόκληρη ζωή, ώστε να γιορτάσουμε την ανάσταση του Χριστού μας και άλλα πολλά Πάσχα που θα έλθουν.

Φίλοι, Καλό Πάσχα.