Μόνο μία πολιτικός είχε διαφωνήσει!

Γράφει ο ΠAYΛOΣ ΠAΠAΔATOΣ
Eπικοινωνιολόγος-οικονομολόγος

Ο Κώστας Καραμανλής εγκατέλειψε νωρίς, αφού προηγουμένως είχε αργήσει να αντιληφθεί τι γινόταν…

Ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού διακήρυξε ότι λεφτά υπάρχουν για να φάνε και οι σκύλοι, στο τέλος ανακάλυψε ότι δεν υπήρχαν ούτε για τους σκύλους.

Ο κύριος Παπαδήμος δέχθηκε να αναλάβει την προεδρία μιας κυβέρνησης χωρίς ουσιαστικά να έχει απαιτήσει να αναλάβει και τη διακυβέρνηση της χώρας!

Ο Κύριος Σαμαράς, ως επικεφαλής του αντιμνημονιακού αγώνα, ανακάλυψε τις λύσεις στο Ζάππειο 1 και Ζάππειο 2, αλλά δεν είχε ανακαλύψει ότι άλλες λύσεις σκεφτόταν για τη χώρα μας ο κύριος Σόιμπλε.

Ο κύριος Τσίπρας είχε έτοιμες τις λύσεις στις φαιδρότητες του σκισίματος των μνημονίων και σε άλλες ευτράπελες ιδέες, αλλά κάπου μπέρδεψε το ευρωπαϊκό μπόι του με τον ίσκιο του και νόμισε ότι μπορούσε να κάμψει ή να παρακάμψει τον κύριο Σόιμπλε μέσω συμμαχιών, αγνοώντας το γεγονός ότι όλοι οι δήθεν σύμμαχοι ήθελαν καλές σχέσεις με τον κύριο Σόιμπλε.

Αντί οι πολιτικοί μας να δουν τα μνημόνια ως εθνική ευκαιρία αναδιοργάνωσης του αποτυχημένου κράτους μας, τα είδαν ως την απόλυτη ευκαιρία λαϊκισμού με τρόπαιο την εξουσία. Δυστυχώς, η χώρα υποφέρει από τη θλιβερή κρατική της δομή και από μια άτολμη λαϊκίστικη πολιτική τάξη, ενώ ο λαός βρίσκεται αυτοευνουχισμένος και έτοιμος να πιστέψει την οποιαδήποτε πολιτική φαιδρότητα του σερβίρουν.

Την ίδια στιγμή, ελεύθεροι επαγγελματίες και κυρίως μικρές επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν μην εκδίδοντας αποδείξεις και εκατομμύρια Έλληνες αντί να εναντιώνονται σε αυτά τα θρασίμια που καταληστεύουν και υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους, διαμαρτύρονται λέγοντας ότι για το σημερινό κατάντημα της χώρας ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί!

17.000 επιχειρήσεις έχουν μεταφέρει την έδρα τους στη Βουλγαρία για να πληρώνουν 10% εφορία, αλλά θέλουν να κάνουν τις δουλειές τους μέσα στην Ελλάδα, για να ανταγωνίζονται ανήθικα και ανέντιμα αυτούς που μένουν εδώ και πληρώνουν 29% εφορία.

Λαός και πολιτικοί δεν αντιλαμβάνονται ότι και όλο το χρέος να μας χαρίσουν, αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία και αν δεν αποκτήσουμε κράτος, σε λίγα χρόνια πάλι τα ίδια χάλια θα έχουμε.

Ακόμη και σήμερα πολλοί πολιτικοί μας πιστεύουν ότι τα μνημόνια δημιούργησαν τη σημερινή μας κρίση και δεν αντιλαμβάνονται ότι αν είχαν εφαρμοστεί από την πρώτη κιόλας χρονιά, σήμερα θα είχαμε μπει στον δρόμο της ευημερίας. Δυστυχώς, τότε, μόνο μία πολιτικός είχε το ανάστημα να διαφωνήσει με το κόμμα της και να μην λαϊκίσει. Η Ντόρα Μπακογιάννη.

Σημείωση

Ο γερμανικός εγωισμός δεν επιτρέπει στον κύριο Σόιμπλε να νουθετεί ή να συμβουλεύει. Προτιμάει την επιβολή μέσω της οικονομικής ισχύος. Βλέπεις δεν χρειάζονται πάντα όπλα να για ελέγχει κανείς μία χώρα…

 

* Από την Real News