Νέες παρεμβάσεις των Δημοτικών Υπαλλήλων για τις απολύσεις των 21 συμβασιούχων

Σε συνάντηση με τον δήμαρχο Κεφαλονιάς σήμερα (12.30 μ.μ.) στο Δημαρχείο καλεί τους 21 απολυμένους του Δήμου ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Κεφαλονιάς.

Επίσης ο Σύλλογος καλεί τους δημοτικούς υπαλλήλους στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Την Τρίτη 11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου η έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Κεφαλονιάς με μοναδικό θέμα την απόλυση των είκοσι ενός (21) εργαζομένων του Δήμου που οι συμβάσεις τους είχαν παραταθεί έως 31/12/2017. Στη συνέλευση συμμετείχε η πλειοψηφία των απολυμένων συναδέλφων και τίμησαν με την παρουσία τους το Εργατικό Κέντρο δια του Προέδρου του, η ΕΛΜΕΚΙ δια του Προέδρου της και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κκ Γιάννης Κουρούκλης και Νίκος Γκισγκίνης Ακολούθησε διαλογική συζήτηση τέθηκαν οι αγωνίες και οι προβληματισμοί των απολυμένων πλέον εργαζομένων του Δήμου κυρίως στην Καθαριότητα. Τοποθετήθηκαν και εξέφρασαν την συμπαράσταση τους και οι παρευρισκόμενοι στη συνέλευση με ενημέρωση και προτάσεις.

Η Γενική Συνέλευση ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε τα παρακάτω:

Σε συνέχεια των προηγούμενων αποφάσεων του ΔΣ του συλλόγου για το θέμα των συναδέλφων συμβασιούχων και βλέπουμε την πλήρη αδιαφορία της Δημοτικής αρχής να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει την θέση του για την τύχη των συναδέλφων εργαζομένων με παράταση συμβάσεων έως 31/12/2017. Αντί αυτού χθες αργά το μεσημέρι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της διαύγεια του Δήμου η μονομερής λύσητων συμβάσεων τους με την καταγγελία εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής δηλαδή η απόλυση τους δίχως έστω να υπάρχει η ευαισθησία, από το γραφείο του Δημάρχου να ειδοποιηθούν σε προσωπικό επίπεδο οι απολυμένοι κάποιοι εκ των οποίων δούλευαν κανονικά και σήμερα καιειδοποιήθηκαν από το σύλλογο για την απόλυση τους. Οι εργαζόμενοι,μπαλάκι στο τερέν της αλληλογραφίας του Υπουργού και της ΚΕΔΕ για πολιτικές και μόνο σκοπιμότητες,ζαλισμένοι ακόμη από την βία της φυγοκέντρου κατάληξαν στο κάλαθο της Ανεργίας. Έστω και την ύστατη στιγμή απαιτούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει εκτάκτως να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων- απολυμένων και ναυλοποιήσει τα αιτήματα που ρητά αναφέρονται στην προηγούμενη απόφαση μας και αναλυτικά:

  •  Να μην γίνει διακοπή της διαπιστωτικής πράξης του Δημάρχου που αφορά την παράταση των συμβάσεων τους έως 31/12/2017 και να απαιτηθεί η παραμονή του προσωπικού των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Δήμου Κεφαλονιάς (Καθαριότητα, Αυτεπιστασία, Κοιμητήρια, Ηλεκτροφωτισμός) στην υπηρεσία τους.- Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα του μηνός Ιουνίου – Να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να τροποποιηθεί ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας και να συμπληρωθείμε τις απαιτούμενες θέσεις για την κάλυψη όλων των ειδικοτήτων των υπηρετούντων συναδέλφων και όχι μόνον αυτών της καθαριότητας. – Να γίνουν άμεσα οι διαδικασίες για την προκήρυξη των θέσεων τους μέσω ΑΣΕΠ και παράταση των συμβάσεων των συναδέλφων μας μέχρι την περαίωση της δηλαδή έως 31/3/2018 σύμφωνα και με τις διευκρινήσεις σχετικά με το άρθρο 34 Ν4479/2017 του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη τηρώντας τις προθεσμίες που απαιτούνται.- Να μην διαγραφούν από το μητρώο μισθοδοτημένων του Ελληνικού Δημοσίου κατ εντολή της εγκυκλίου της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη. – Η Δημοτική Αρχή να μην προβεί άμεσα σε κινήσεις που θα καταδικάσουν σε απόλυση τους εργαζομένους συναδέλφους μας. Νασταματήσει ο εμπαιγμός σε βάρος των εργαζομένων με τα διάφορα μπακαλόχαρτα που εκδίδει ο Υπουργός που στην πορεία κουφοκαίγονται, αναιρούνται και αυτοκαταστρέφονται συμπαρασύροντας και τσουρουφλίζοντας ζωντανές τις ζωές των εργαζομένων- απολυμένων συναδέλφων μας σε όλη την Ελλάδα Καλούμε την ΚΕΔΕ και ειδικά το Δήμαρχο Κεφαλονιάς και Πρόεδρο τηςΠΕΔΙΝ και την Δημοτική Αρχή που με ευκολία και δια του τύπου κοινοποιεί αποφάσεις απόλυσης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κλείσει μονομερώς την συνέχιση της ανεύθυνης και προσχηματικής αλληλογραφίας με το Υπουργείο υλοποιώντας τα δίκαιαΔεν πρέπει να λησμονήσουμε ότι οι απολυμένοι σύμφωνα με την καταγγελθείσα σύμβαση είχαν εργασία τουλάχιστον έως το τέλος του χρόνου 31/12/2017.

Καλούμε τους απολυμένους συναδέλφους να παραβρεθούν στην προγραμματισμένη συνάντηση του συλλόγου με το Δήμαρχο σήμερα Πέμπτη 13 Ιουλίου στις 12:30 στο Δημαρχείο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παραβρεθούν στο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο αύριο Παρασκευή 14 Ιουλίου στις 18:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Θεάτρου Κέφαλος για να ζητήσουμε να τεθεί το θέμα τους και να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο καλούνται όλοι οι Δημοτικοί Υπάλληλοι από το Σύλλογό τους