Νέος θεσμός, Ευρωπαϊκό Νησί Πολιτισμού. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατάθεσης της πρότασης

Στις 8 Φεβρουαρίου 2017 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Working Group με θέμα την κατάθεση πρότασης από το Δήμο Κεφαλονιάς για τη δημιουργία ενός νέου πολιτιστικού Ευρωπαϊκού θεσμού, που αφορά τη Νησιωτικότητα.

Με Πρόεδρο της Σύσκεψης την Ευρωβουλευτή και επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας κ. Silvia Costa και εκπρόσωπο του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση, τον α/δήμαρχο Πολιτισμού κ. Ευάγγελο Κεκάτο, την τιμητική παρουσία του Α/Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.Δημήτρη Παπαδημούλη και τη συμμετοχή Ευρωβουλευτών, Στελεχών, Παραγόντων του Ευρωκοινοβουλίου και Δημοσιογράφων, αναπτύχθηκαν αναλυτικά οι επιμέρους παράμετροι της συγκεκριμένης πρότασης.

Εξαιρετικά μεγάλη τιμή για το Δήμο Κεφαλονιάς υπήρξε η υποστήριξη της πρότασης από τα Πολιτικά Κόμματα: Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΟΤΑΜΙ. όπως επίσης και από Προσωπικότητες και Θεσμικούς Νησιωτικούς Φορείς.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια των Συνεδριακών και Εικαστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Κεφαλονιάς το 2013 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπό την επιμέλεια του κ.Κεκάτου, που προέβαλαν την Κεφαλονιά ως το Νησί της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης και του Διαλόγου, υπό την τιμητική Αιγίδα του τότε Προέδρου κ.Martin Schulz.

Στο YouTube υπάρχει με τον τίτλο: “Kefalonia Costa Kouloglou Kekatos” CULT, SYRIZA, European Parliament, κεντρικό απόσπασμα της Σύσκεψης.