Νέος ξεσηκωμός στο Ληξούρι για τα μπάζα, αυτή τη φορά για τα μπάζα του έργου των Λεγατάτων

Στο πόδι είναι από χθες το πρωϊ οι κάτοικοι του Ληξουρίου στο χώρο του Αγίου Αντωνίου, δίπλα στο γήπέδο, καθώς είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν την εναπόθεση μπάζων στην περιοχή από το έργο που ξεκίνησε στην περιοχή των Λεγατάτων.

Οι κάτοικοι μάλιστα για να μπλοκάρουν σίγουρα την μεταφορά των μπάζων στην περιοχή, απέκλεισαν με οχήματα την είσοδο του σπαστηροτριβείου και δήλωσαν την πρόθεσή τους να μην επιτρέψουν να φτάσουν εκεί μπάζα, όπως είχε γίνει πρόσφατα και με τα μπάζα των έργων του Αργοστολίου, που υπήρχε σχέδιο για τη μεταφορά τους στον Αγιο Αντώνιο.

Η όλη κατάσταση έχει προβληματίσει τη Δημοτική Αρχή, γιατί τα μπάζα δεν θα είναι δυνατόν να παραμείνουν στα Λεγατάτα, αφού κάτι τέτοιο θα προκαλέσει το σταμάτημα του έργου.

Πάντως, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας είπε χθες στον «Η» ότι ο Αγιος Αντώνιος πρέπει να μείνει καθαρός από μπάζα, γιατί εκεί θα γίνει το Σχολικό Συγκρότημα που ανακοίνωσε η ΠΙΝ και ότι ο Δήμος πρέπει να βρει αλλού χώρο για να εναποθέσει τα μπάζα.

Στην κινητοποίηση των κατοίκων παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Διονύσης Αραβαντινός και Βασίλης Ρουχωτάς, η τ. πρόεδρος του Λινενικού Ταμείου Ελπίδα Κατσαϊτη, ο εκπρόσωπος των Καμιναράδων στον αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών Στάθης Τσιβράς, κ.ά.

Δ.Δ.-
(φωτό inkefalonia)