Νέο πλαίσιο για την εποπτεία εταιρειών

Τέλος καλοκαιριού θα έχουμε ένα πλήρες και σύγχρονο πλαίσιο που θα αφορά στη λειτουργία και εποπτεία των εταιρειών, ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Οπως είπε, θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες σχέδιο νόμου στη Βουλή για τις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης, αρχές του μήνα θα δοθεί στη διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την αντικατάσταση του νόμου 2190/20 περί ανωνύμων εταιρειών.

Ηδη δουλεύει η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για θέματα μετασχηματισμών και συγχωνεύσεων και στο πλαίσιο της εποπτείας θα συζητηθούν και θέματα που αφορούν στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, αλλά και της αναβάθμισης του ρόλου των Επιμελητηρίων με απώτερο σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας των εταιρειών.

Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν και όσα γίνονται για να λυθούν άλλα δομικά προβλήματα, όπως είπε ο ίδιος και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας το οποίο υπογράμμισε ότι προχωράει με αρκετά γρήγορο ρυθμό και θα έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος του μέσα στην επόμενη διετία, καθώς και στην ολοκλήρωση του κτηματολογίου όπως και τα θέματα του δασολογίου. Μετά την κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή και την διαβούλευση που θα ακολουθήσει, το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης θα παράσχει στα μέλη του όλες τις πληροφορίες αναφορικά με την λειτουργία και εποπτεία των εταιριών-μελών του.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Σταύρος Σπαθής