Ντελιβεράδες ή διανομείς φαγητού

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Ενα από τα νέα επαγγέλματα που αποκαλούνται και ευέλικτα, που ήλθαν από άλλες χώρες και κατέκλυσαν την πατρίδα μας είναι αυτό των delivery, ή το κοινώς ντελιβεράδων, διανομείς φαγητού στα ελληνικά, που με μεγάλη ταχύτητα έχει εξαπλωθεί και στην μικρή μας πόλη του Αργοστολιού και όχι μόνον.

  •  Οι ντελιβεράδες μεταφέρουν σχεδόν τα πάντα που αφορά την εστίαση από τους χώρους παραγωγής στους χώρους κατανάλωσης (γραφεία, καταστήματα, κατοικίες).
  •  Είναι οι άνθρωποι που αψηφούν γιορτές και αργίες, που ξέρουν από βροχές και χιόνια, από ζέστες και κρύα, που βάζουν πάνω απ όλα, το φαγητό και τον καφέ σου, που δουλεύουν σε κάκιστες συνθήκες, για να μπορέσουμε όλοι εμείς να “χλαπακιάσουμε” χωρίς να μαγειρέψουμε και να απολαύσουμε τον καφέ μας χωρίς να τον κτυπήσουμε.
  •  Με δικά τους μηχανάκια και δική τους βενζίνα ως επί το πλείστον, ένα φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό αυτοαπασχολούμενο που σημαίνει: Εντελώς “Μόνος” σε περίπτωση ατυχήματος, γιατί στον καπιταλισμό και ο Θάνατος είναι ευέλικτος.
  •  Τα μηχανάκια σερφάρουν σε “κύματα θανάτου” για ένα μεροκάματο πείνας με την ευέλικτη και μαύρη δουλειά να είναι καθεστώς.

Η εργοδοτική πίεση, η φοβερή εντατικοποίηση της εργασίας, με απολαβές 3-4,00€ ανά ώρα, αναγκάζουν τον ντελιβερά να μετακινείται όσο πιο γρήγορα μπορεί, που αρκετές φορές μεταφράζεται σε σοβαρά εργατικά ατυχήματα. Ο χρόνος είναι χρήμα, και οι διανομείς φαγητού τρέχουν περισσότερο κυνηγώντας το φιλοδώρημα παρά τις μηδαμινές απολαβές.

  •  Τρέχουν, τρέχουν, τρέχουν, περνούν με κόκκινο τα λιγοστά φανάρια μας, διασχίζουν πεζόδρομους και αντίθετα τους μονόδρομους, αδιαφορούν για τα σήματα, αφού όσο γρηγορότερα γίνεται η παράδοση τόσο πιο μεγάλη η πιθανότητα για φιλοδώρημα.

Σέβομαι όλους αυτούς που βγάζουν το ψωμάκι τους και ξημεροβραδιάζονται στους δρόμους σε αντίξοες συνθήκες και με μισθούς της πλάκας.

Αλλά ρε παιδιά έλεος, έλεος, έλεος!!!

Είμαστε μια μικρή πόλη με πολλά προβλήματα, και τώρα αρχίζει η τουριστική περίοδο, με όλους τους Κεφαλλονίτες και όλους τους τουρίστες σχεδόν να επισκέπτονται καθημερινά την πόλη μας, μια πόλη που ασφυκτιά από το καθημερινό κυκλοφοριακό χάος και έχει καταντήσει να είναι μη φιλική στους κατοίκους της.

Σεβαστείτε τα σήματα, τους πεζόδρομους, τους μονόδρομους, τα πεζοδρόμια.