Ντροπή για την απέραντη σχολική παραγκούπολη!

Στις 27/3/2018 το πρωτοσέλιδο του ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ήταν αφιερωμένο στην «ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΚΟΥΠΟΛΗ με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής»!

Με απόλυτα τεκμηριωμένα στοιχεία εμφανιζόταν η τραγική εικόνα της σχολικής στέγης στην Κεφαλονιά που συνοψίζεται σε ένα αριθμό:

100 σχολικές αίθουσες στεγάζονται σε κοντέινερς σε όλη την Κεφαλονιά!

Ανάμεσα σε αυτές τις 100 αίθουσες της ντροπής περιλαμβανόταν και τα 5 σεισμόπληκτα σχολεία της Κεφαλονιάς των οποίων η «Αποκατάσταση βλαβών από σεισμούς και ενισχύσεις» τους, είχε πριν λίγες ημέρες (15/3/2018) αναγγελθεί ότι εντάσσεται στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Τα θυμίζουμε (σε παρένθεση το εγκεκριμένο ποσόν)

2o και 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου (1.750.000)

Γυμνάσιο και Λύκειο Ληξουρίου (2.282.000)

4ο Δημοτικό σχολείο Αργοστολίου (1.185.000)

2ο Δημοτικό σχολείο Ληξουρίου (1.200.000)

Νηπιαγωγείο Λακήθρας (112.406,75)

Συνολικά για τα 5 σχολεία 6.529.406,75 ευρώ

Παρόμοια και με απόλυτα τεκμηριωμένα στοιχεία παρουσιαζόταν στο ίδιο κείμενο: «Αντικειμενικά και δίχως κανένα ίχνος υπερβολής Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ γι’ αυτή την θλιβερή και συνάμα ντροπιαστική για την Κεφαλονιά εικόνα ότι ανήκει στην δημοτική ηγεσία!».

Το κείμενο έκλεινε με το εξής συμπέρασμα: «Με ανίκανη τη δημοτική ηγεσία και ανύπαρκτη ή στην καλύτερη περίπτωση «για τα μάτια του κόσμου» αντιπολίτευση, όλο το βάρος πέφτει εκ των πραγμάτων στην ΕΛΜΕΚΙ, τους μαθητές και τους γονείς να επιβάλλουν τα αυτονόητα».

Λίγες ημέρες μετά επιβεβαιωνόμασταν ΑΠΟΛΥΤΑ για τα περί της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής να επιλύσει το θέμα της «απέραντης σχολικής παραγκούπολης» και ειδικότερα των σεισμόπληκτων σχολείων.

Ο Δήμαρχος μετά από συναντήσεις με την ΕΛΜΕΚΙ, τους γονείς και τους μαθητές με δηλώσεις του ανέτρεπε όλους τους σχεδιασμούς και τις εξελίξεις που είχαν δρομολογηθεί μετά από 4 χρόνια:  «Ο Δήμος δεν προτίθεται να επισκευάσει τα κτίρια του 2oυ και 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου και του Λυκείου Ληξουρίου», δήλωνε ο Δήμαρχος όταν η επιλογή της επισκευής ήταν της Δημοτικής Αρχής βολοδέρνοντας για τη σύνταξη των μελετών …4 χρόνια όπως και η πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ των έργων!

Η ανικανότητα και η ανευθυνότητα σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια!!!

Περιττό να πούμε ότι δεν υπήρξε καμία διάψευση των στοιχείων που παρουσιάσαμε από την Δημοτική Αρχή και ότι 5 ½ μήνες δεν έχει ανακοινώσει ΚΑΜΙΑ δρομολόγηση για νέα σχολεία!

Αντίθετα προχθές με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος φρόντισε …«Υπηρεσιακοί λόγοι (να) επιβάλλουν την παρουσία του στην Αθήνα» αποφεύγοντας ευσχήμως …επικίνδυνες συναντήσεις κατά τον καθιερωμένο Αγιασμό, οπότε και θα ήταν υποχρεωμένος να απολογηθεί τι έχει πράξει για τα όσα έχει υποσχεθεί πριν από 5 ½ μήνες για τα δύο νέα κτίρια και τι για την δρομολόγηση της επισκευής των άλλων τριών.

Ταυτόχρονα ο «Η» επιβεβαιώθηκε απόλυτα και για την «ανύπαρκτη ή στην καλύτερη περίπτωση «για τα μάτια του κόσμου» αντιπολίτευση».

Εκτός από την παράταξη της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗΣ» που κυκλοφόρησε ένα πραγματικά εμπεριστατωμένο και απόλυτα σωστό δελτίο Τύπου, η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» του Θεόφιλου Μιχαλάτου δικαιολόγησε απόλυτα τον χαρακτηρισμό της «ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ», αφού δεν βρήκε να πει (εκτός των καθιερωμένων τετριμμένων ευχών) μία έστω (!) λέξη για το καυτό και επίκαιρο θέμα της «απέραντης σχολικής παραγκούπολης» και των ευθυνών της Δημοτικής Αρχής, έτσι που να δίνει τροφή σε όλους όσους μιλούν για σύμπλευση Μιχαλάτου- Παρίση και κρυφές συμφωνίες ένεκα απλής αναλογικής.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης …ούτε μια ανακοίνωση έστω «για τα μάτια του κόσμου» !

Και κει που λέγαμε πως «είμαστε άξιοι της τύχης μας» με την Δημοτική Αρχή και την αντιπολίτευση που έχουμε, ήλθε «σαν κερασάκι στην τούρτα» το Δελτίο Τύπου του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ (πρώην ΟΣΚ) με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όχι απλά να επιβεβαιώσει τους φόβους μας, πως κανείς, και ΒΑΣΙΚΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, δεν ασχολείται με την «απέραντη σχολική παραγκούπολη» στην Κεφαλονιά αλλά και …ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ για τα πέντε, τουλάχιστον, ενταγμένα στο ΕΣΠΑ σχολικά κτίρια

Η ΚΤΥΠ ΑΕ, λοιπόν, στη μακροσκελή ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι:

«Σε νέα κτίρια και αίθουσες διδασκαλίας που υλοποίησε η ΚΤΥΠ ΑΕ, θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά για πάνω από 1.500 μαθητές σε όλη τη χώρα ενώ παράλληλα, η εταιρεία κατασκευάζει, δημοπρατεί και μελετά δημόσια σχολικά έργα συνολικής αξίας άνω των 120.000.000 ευρώ, που εκτιμάται ότι θα καλύψουν τις ανάγκες άνω των 12.000 μαθητών».

Και επί πλέον ότι στον προγραμματισμό της είναι:

ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ 12 νέων σχολείων

Στη ΦΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 16 δημόσιες σχολικές μονάδες

Στη ΦΑΣΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ επτά διαγωνισμοί για οκτώ σχολικές μονάδες και

ΝΕΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ για δέκα σχολικές μονάδες.

Όσο κι αν ψάξαμε στις 4 κατηγορίες έργων της ΚΤΥΠ ΑΕ και στα 46 σχολεία που κατασκευάζονται ή έστω προγραμματίζονται, τα …ΠΕΝΤΕ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ του Δήμου Κεφαλονιάς με εξασφαλισμένες μάλιστα τις πιστώσεις από το ΕΣΠΑ και εγκεκριμένες τις σχετικές μελέτες και αδειοδοτήσεις …ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

Ό,τι και να πούμε θα είναι λίγο ! Μία μόνο λέξη: ΝΤΡΟΠΗ!