Ξέφυγε 5 βαθμούς ο Παλληξουριακός! Βλέπει πρωτιά, τίτλο και Γ’ Εθνική Κατηγορία

Με 5 βαθμούς ξέφυγε μπροστά ο πρωτοπόρος και αήττητος της Α’ Κατηγορίας Παλληξουριακός, νικώντας την Κυριακή στις Κεραμειές τον Παγκεφαλληνιακό με 1-0, ο οποίος παραμένει στην «4άδα».

Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε ο Μάκης Κόμητας στο 78’ δίνει κάποια σιγουριά, στον Παλληξουριακό για πρωτιά, ενώ αυξάνει τις πιθανότητες του για τίτλο και Γ’ Εθνική.

Το ματς σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο, είχε το χαρακτήρα του ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να προσέχουν ιδιαίτερα τις εστίες τους.

Η φάση του γκολ: Μετά από εκτέλεση φάουλ ο Κόμητας θα σηκωθεί ψηλά και με καρφωτή κεφαλιά θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Καλή η διαιτησία του Δ. Βασιλόπουλου (Π. Κομητόπουλος-Ε. Θανάση).

Παγκεφαλληνιακός (Θ. Βουκελάτος): Σκαμαντζούρας, Παπαναστασάτος, Παπαδημητρόπουλος, Νεστερένκο, Μούκα, Τριανταφυλλίδης (81′ Κατσιγιώργης), Μανωλάτος (64′ Μπαζάρογλου), Ζαμπαύτης (92′ Καππάτος), Τούρλας, Αρμάντο, Βουκελάτος.

Παλληξουριακός (Σπ. Παπαδάτος): Μαρκαντωνάτος, Ζερβός, Λούλουδας, Λυκούδης, Μαρκάτος Σπ., Μπαλάσκας (63′ Συριάτος), Πολλάκης (77′ Μπράτι), Μαυροειδής (63′ Ζάβαλης), Μαρκάτος Σωκ., Κόμητας, Αραβαντινός.


«Χ»ωρίς νικητή το ντέρμπι Διλινάτα-21α


Χωρίς νικητή και με ισοπαλία 1-1 έληξε την Κυριακή το ντέρμπι, των Φαρακλάτων μεταξύ των Διλινάτων και της Εικοσιμίας. Πάντως και οι δύο ομάδες παραμένουν σε τροχιά τίτλου και Γ’ Εθνικής, αφού βρίσκονται εντός «4άδας».

Στο α’ μέρος, το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό, αλλά στο β’ ο ρυθμός έπεσε πολύ.

Η Εικοσιμία προηγήθηκε στο 13’ με ένα ωραίο γκολ του Αντωνάτου, ο οποίος πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα, ενώ τα Διλινάτα ισοφάρισαν στο 40’. Ο Χασάϊ έκανε σέντρα, θα γίνει πάσα στον Δημ. Πολλάτο, ο οποίος θα πιάσει ένα πολύ δυνατό σουτ και η μπάλα, αφού προσκρούσει στο οριζόντιο δοκάρι, θα καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 87’ ο Μινέτος (εικ.) έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Διλινάτα (Α. Ρέτσι): Αντωνίου, Πολλάτος Διον. (46’ Αναλυτής Γ.), Τζωρτζάτος Κ., Στεφανάτος, Τζωρτζάτος Δημ., Τζωρτζάτος Διον., Πολλάτος Δημ., Εμιλιάνο, Τζωρτζάτος Χρ., Βαγγελάτος (78’ Χαραλαμπόγλου), Χασάι.

Εικοσιμία (Δ. Ζησιμάτος): Κουστουμπάρδης, Κουμαριώτης (76’ Καπλάνης), Ψάλτης, Χρηστάτος, Καππάτος, Μπούσι, Στεφανάτος, Αποστολάτος, Δήμου (59’ Γερασιμάτος), Πολλάτος Αλ. (46’ Μινέτος Γ.), Αντωνάτος.


Η Σάμη ξέσπασε με 5άρα στον Οδυσσέα Ιθάκης


Στον Οδυσσέα Ιθάκης ξέσπασε το Σάββατο η Σάμη, τον οποίο νίκησε στα Φαρακλάτα με 5-0, επανερχόμενη στις νίκες.

Οι Σαμικοί, στη μετά Κ. Βιτωράτου εποχή, χρησιμοποιήσαν και νεαρούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι έπαιξαν πολύ ωραία.

Απ’ τη μεριά τους οι «κιτρινόμαυροι» της Βόρειας Ιθάκης, με το άγχος του υποβιβασμού ορατό πάλαιψαν όσο μπορούσαν, αλλά υπέκυψαν προ ανωτέρου αντιπάλου. Ηδη η ομάδα βρίσκεται μπροστά στον απαοχαιρετισμό της Κατηγορίας.

Τα γκολ των νικητών πέτυχαν ο Ι. Αμούργης στο 2’ ο οποίος «εκτέλεσε» από κοντά τον Μουράγι, ενώ το 2-0 έκανε στο 24’ ο Παπαδημάτος με κεφαλιά μετά από σέντρα του Θ. Νικολοβγένη.

Στο 72’ ο Α. Αμούργης θα πετύχει το 3-0 αφού η μπάλα θα βρει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το 4-0 θα γίνει στο 70’ με ένα εντυπωσιακό γκολ. Ο Α. Αμούργης εκτελεί κόρνερ και ο Ν. Μωραϊτηςμε εντυπωσιακή κεφαλιά θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το τελικό 5-0 θα γράψει ο Θ. Νικολοβγένης με πλασέ στο 72’.

Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Ε. Θανάση (Π. Κομητόπουλος, Σπ. Χρηστάτος).

Σάμη: (Β. Μιχαλάτος), Β. Μιχαλάτος, Νικολοβιένης Θ., Παπδημάτος (73’ Δρακάτος), Καππάτος, Βιτωράτος, Αμούργης Α., Νικολοβιένης Κ. (75’ Μετάι), Περιβολάρης, Καλιβωκάς Γ., Αμούργης Ι. (85’ Μιχαλάτος Ε.)

Οδυσσέας: (Σπ. Ζερβός), Μουράγι, Μετσάνι Α., Λίλας (46’ Mecani E.), Λαμπρόπουλος, Φατούρος, Μαλιακρίδας (69’ Στανίτσας), Βλησμάς, Μαρούλης Ε. (72’ Κώτσης), Κουτσουβέλης, Ρενάτο, Cela.


Nίκη παραμονής ο Εθνικός 2-0 την Πρόοδο Ιθάκης


Ο Εθνικός Κεφαλονιάς επιστρέφοντας στο γήπεδο Αγίου Αντωνίου και εγκαινιάζοντας το νέο χλοοτάπητα νίκησε την Πρόοδο Ιθάκης με 2-0, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή του στη μεγάλη Κατηγορία.

Το ματς ήταν μοιρασμένο, ανάμεσα σεις δύο ομάδες, με ελαφρά καλύτερους τους γηπεδούχους, τα γκολ των οποίων πέτυχαν στο 77’ ο Κοντογιώργης και στο 79’ ο Αντωνάτος με πέναλτι σε ανατροπή του Κοντογιώργη.

Στο 88’ αποβλήθηκε ο Αντωνάτος. Καλή η διαιτησία του κ. Κ. Κιόση (Ε. Σούλα, Ι. Καπογιαννόπουλου).

Εθνικός (Ν. Κουρούκλης): Μαρκέτος, Γαλανός, Μπάμπης, Βολνίσκι (75’ λ.τ. Παρίσης), Κοντογιώργης, Ρεμούντης, Σιμωτάς Ι., Αντωνάτος, Μαρούλης, Σιμωτάς Χ., Μαλλιώρης (46’ Μηλιώτης).

Πρόοδος (Β. Πρεβεζιάνος): Γ. Τσιντήλας, Τσάμης, Τσιντήλας Τ., Παπαδόπουλος, Τσίρος, Hyka, Καρανίκας, Γρίβας, Haudari, Αρταβάνης, Βλασσόπουλος.


Στο ρετιρέ της Β’ οι 2 ομάδες των Πρόννων


Mεγάλη νίκη πέτυχαν την Κυριακή οι Πρόννοι επί του Πυλαριακού με 2-0 για την 8η Αγωνιστική στο γήπεδο Τζαννάτων και παρέμειναν στην κορυφή της Β’ Κατηγορίας.

Τα γκολ πέτυχαν οι Κοτροκόης στο 58’ και Αναγνώστης στο 78’.

Στο 36’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Π. σταμούλης του Πυλαριακού.

Σ’ ένα καλό ματς στα Φαρακλάτα προχθές ο Ηρακλής Πρόννων νίκησε την Ερισσο με 2-1 και παρέμεινε κι’ αυτός στην κορυφή με τον συντοπίτη του Α.Ο. Πρόννων. Ο Ηρακλής προηγήθηκε στο 20’ με τον Γκαζάρ, ενώ η Ερισος ισοφάρισε 1-1 στο 51’ με τον Σκιαδαρέση. Στο 84’ θα γίνει το τελικό 2-1 υπέρ του Ηρακλή με πέναλτι που χτύπησε ο Κ. Στάβερης. Στο 38’ αποβλήθηκε ο Παπαδημητράτος της Ερίσου με 2η κίτρινη, ενώ στο 81’ ο Παπαλεξάτος της Ερίσου είχε σουτ στο δοκάρι.

Νίκη «4άδας» πέτυχε την Κυριακή στις Κεραμειές ο ΠΑΟ Κεφαλονιάς επιβληθείς των Ομαλών με 3-1. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 21’ με τον Περαματζή, τα ομαλά ισοφάρισαν 1-1 στο 22’ με τον Αγγ. Βαλεντή. Στο 42’ ο Μακρίδης θα κάνει το 2-1 και στο 54’ ο Βοροκλινιώτης, χτυπώντας ένα καταπληκτικό φάουλ, θα γράψει το τελικό 3-1. Τα Ομαλά είχαν σουτ στο δοκάρι με τον Χρ. Τσακαρισιάνο στο 44’.