Ξεκίνημα νέας Δημοτικής Αρχής: «Ζήτω που καήκαμε», αν πάει έτσι η δουλειά!

Αν είναι να πάει έτσι όπως ξεκίνησε η δημοτική αρχή του Θεόφιλου εφαρμόζοντας τους νόμους όπως γουστάρει …«ζήτω που καήκαμε»!

Ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

Προεδρεύων στην πρώτη συνεδρίαση της Κυριακής ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Μιχαλάτου Σπύρος Σαμούρης.

Έκανε τη διαδικασία για την εκλογή του Προεδρείου και …πρέπει να θεωρείται επιτυχία ότι την ολοκλήρωσε με απλές αμυχές.

Και εξηγούμαστε:

Η αλήθεια και το δίκιο του Σαμούρη είναι ότι μέσα σ’ένα χρόνο έχει αλλάξει …κανείς δεν ξέρει πόσες φορές ο νόμος!

Όμως δεν δικαιολογείται, για παράδειγμα, να λέει και να ξαναλέει άλλα αντί άλλων από εκείνα που λέει ο νόμος και μάλιστα να επιμένει!

Ο νόμος εν ολίγοις λέει και τελικά (ευτυχώς) εφαρμόστηκε, ότι πρέπει οι τρεις πρώτες παρατάξεις να εκλέξουν μεταξύ των μελών τους τον πρόεδρο, η παράταξη του δημάρχου, τον αντιπρόεδρο η παράταξη του Παρίση και τον γραμματέα η παράταξη του Φόρτε και μετά κάθε ένας να εγκρίνεται με φανερή ψηφοφορία από το σύνολο των μελών του δημοτικού συμβουλίου, οπότε και δεν απαιτείται να έχει πάρει την πλειοψηφία των μελών του συμβουλίου, όπως κι έγινε με το Βαλλιανάτο που βγήκε πρόεδρος με 13 μόνο ψήφους στους 27. 

Ο Σαμούρης από τη μεριά του ισχυριζόταν για ώρα ότι κάθε μία από τις τρεις παρατάξεις θα έκανε την πρότασή της και μετά θα γινόταν μυστική ψηφοφορία. Τελικά με την παρέμβαση και των αρμοδίων υπαλλήλων έγινε η εκλογή όπως ορίζει ο νόμος κι έτσι …δεν μπήκε στον κόπο ο Αποκεντρωμένος στην Πάτρα να ελέγξει αν ήταν νόμιμη η εκλογή του Νικόλα και των υπολοίπων και νάχαμε ντράβαλα.

Πάντως όλα τα λεφτά στην πρόσκαιρη παραμονή του Σαμούρη στην προεδρεία του δημοτικού συμβουλίου ήταν το ξεκίνημα του χαιρετισμού του όταν είπε το αμίμητο …«η αυτοδιοίκηση είναι έρωτας» που τους άφησε όλους σύξυλους!

Μπράβο του πάντως, που, έστω και μετά από 16 χρόνια στην αυτοδιοίκηση, εκμυστηρεύτηκε δημόσια …τον έρωτά του! Μόνο που δεν καταλάβαμε γιατί την ώρα που το έλεγε ο μεν μέντορας του που τον μύησε στα αυτοδιοικητικά Μάκης Φόρτες χαμογέλασε πλατιά και ο Γιώργος Τσιλιμιδός που τον είχε στολίσει με βαριούς χαρακτηρισμούς το 2010 όταν τον άφησε «μπουκάλα» κατέβασε το βλέμμα του με πολύ νόημα! 

Ακολούθησε η διαδικασία εκλογής των μελών της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής με πρόεδρο τον Βαλλιανάτο. Τα ίδια και χειρότερα!

Φαίνεται ο Νικόλας είχε τους νόμους του νομαρχιακού συμβουλίου κατά νου που για 8 χρόνια διετέλεσε πρόεδρος.

Άλλες εποχές όμως τότε και άλλες τώρα. Άλλοι νόμοι τότε και άλλοι τώρα που μάλιστα αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι.

Έτσι λοιπόν ο έμπειρος κατά τα άλλα Νικόλας ελαφρώς …τα θαλάσσωσε.

Η πρόταση του Παντελειού να εκπροσωπηθούν και οι δύο παρατάξεις που δεν εκλέγουν μέλος στις επιτροπές (η δικιά του και του Κουρούκλη) με παραίτηση αντίστοιχων θέσεων από τις παρατάξεις Μιχαλάτου και Παρίση ήταν η αφορμή για να εκτυλιχθούν σκηνές …απείρου άγνοιας!

Το αποκορύφωμα βέβαια του σκηνικού της άγνοιας ήταν η προσπάθεια του δημάρχου Θεόφιλου να δώσει …«τη μέση λύση» αντιπροτείνοντας να μπουν …αναπληρωματικοί από τις δύο παρατάξεις, πράγμα το οποίο προκάλεσε αμηχανία (στην δικιά του πλευρά) και γέλωτες (στην απέναντι πλευρά) και την άμεση αντίδραση Διον. Λυκούδη, Φόρτε και Κουρούκλη ότι είναι αδύνατον να γίνει κάτι τέτοιο αφού τα ψηφοδέλτια που φτιάχνονται είναι αμιγώς παραταξιακά!

Ένα άλλο μπέρδεμα που πήγε να γίνει ήταν η πρόταση για να μπουν σ’ένα κοινό ψηφοδέλτιο οι υποψήφιοι των τριών παρατάξεων, η φυσικά και απεσύρθη άρον-άρον.