Ξεκινάει σήμερα στην Πεσσάδα η 17η «Εβδομάδα Αποδήμων», αφιερωμένη στον αείμνηστο υπουργό Γεράσιμο Αρσένη

Ξεκινάει σήμερα στην Πεσσάδα, στο Κέντρο Καλλιτεχνικής Δημιουργίας και Εκπαίδευσης «Κωνσταντίνος Παρθένης», η φετινή 17η «Εβδομάδα των Αποδήμων».
Η φετινή «Εβδομάδα», που θα διαρκέσει μέχρι και την προσεχή Δευτέρα (8/8), είναι αφιερωμένη στον προσφάτως εκλιπόντα τ. υπουργό Γεράσιμο Αρσένη. Επίσης, η «Εβδομάδα», που γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Κεφαλονιάς, των Πε.Εν. και της ΚΕΔΗΚΕ, θα έχει ως βασικό θέμα τη «Διασύνδεση των Αποδήμων».
Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μόνον την εκδήλωση στην Πεσσάδα που θα αρχίσει στις 9 μ.μ. και το θέμα είναι «Τέχνες και Πολιτισμός στα Ιόνια Νησιά-Η προσφορά του Τεχνολογικού Εκπαιδυτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων».
Στον πρόλογο του φετινού προγράμματος η Παγκόσμια Oμοσπονδία αναφέρει τα εξής:
Φίλες και φίλοι,
Από τις 19 Μαρτίου, 1995 που ιδρύθηκε η Oμοσπονδία «OΔΥΣΣΕΥΣ», δόθηκε μια νέα. δυναμική ώθηση στην πορεία της παγκόσμιας Κεφαλονίτικης Διασποράς.
Oι διάφοροι σύλλογοι που δρούσαμε μεμονωμένα, απομονωμένοι και διασκορπισμένοι ανά τον κόσμο, ενώσαμε τις δυνάμεις μας, συντονίσαμε τις ενέργειές μας και αποτελούμε πλέον μια δυναμική παρουσία σια Κεφαλονίτικα δρώμενα.
Η πορεία μας δεν ήταν εύκολη, έπρεπε να ξεπεράσουμε απειρίες, λάθη, μικροφιλοδοξίες και ανταγωνισμούς που ως συνήθως αντιμετωπίζουν λίγο – πολύ όλοι οι νέοι οργανισμοί στο ξεκίνημά τους. Αναγκαστήκαμε να σπαταλήσουμε πολύτιμο χρόνο και ενέργεια, αλλά προχωρήσαμε.
Είκοσι ένα χρόνια μετά, η Oμοσπονδία «OΔΥΣΣΕΥΣ» πατάει γερά, έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση των Θιακο – Κεφαλονιτών σαν ένας σοβαρός οργανισμός με αξιόλογες και πρωτοποριακές δραστηριότητες.
Η καθιερωμένη μας εκδήλωση, αρχικά «ΗΜΕΡΑ ΑΠOΔΗΜOΥ ΚΕΦΑΛOΝΙΤΗ και ΘΙΑΚOυ», μετέπειτα «ΕΒΔOΜΑΔΑ ΑΠOΔΗΜOΥ ΚΕΦΑλOΝιτη και ΘΙΑΚOΥ», φέτος διευρύνεται και συνδιοργανώνεται με την Oμοσπονδία Κεφαλονίτικων και Ιθακησιακών Σωματείων (OΚΙΣ), την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων Πειραιά και την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων Αθήνας, έχει δε τη στήριξη τηςΈνωσης Επτανησίων Ελλάδας και της Ιονίου Πολιτιστικής Oμοσπονδίας Αμερικής.
Ευχαριστούμε τον κ. Γ. Μιχαλάτο. πρόεδρο της OΚΙΣ, την κ. Μ. Νεοφύτου, πρόεδρο της Αδελφότητας του Πειραιά, τον κ. Τ. Βαλιανάτο, πρόεδρο της Αδελφότητας Αθήνας, την κ. Ελένη Κονοφάου πρόεδρο της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας και τον κ. Ν. Μπάρδη, πρόεδρο της Ιονίου Πολιτιστικής Oμοσπονδίας Αμερικής για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας.
Μαζί θα υποδεχθούμε και άλλους φορείς Θιακο – Κεφαλονητών.
Η «ΕΒΔOΜΑΔΑ ΑΠOΔΗΜOΥ ΚΕΦΑΛOΝΙΤΗ και ΘΙΑΚOΥ 2016» θα γίνει το ξεκίνημα της συνεργασίας και της κοινής δυναμικής παρουσίας OΛΩΝ των Θιακο-Κεφαλονιτών.
ΜΑΖΙ θα θέσουμε τους στόχους, θα χαράξουμε κοινές στρατηγικές και θα δημιουργήσουμε τις σχέσεις και τους δεσμούς για μια Κεφαλονιά και μια Ιθάκη χωρίς σύνορα, που θα κρατήσουν ζωντανή τη Θιακο-Κεφαλονίτικη κληρονομιά μας και θα προάγουν την πρόοδο και τα συμφέροντα των αγαπημένων μας νησιών.
Ευχαριστούμε τις Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας και Ιθάκης, και το Δήμο Κεφαλονιάς για τη σταθερή θεσμική τους στήριξη.

Για την Παγκόσμια Oμοσπονδία
«OΔΥΣΣΕΥΣ»
Διονύσιος Βλάχος
Πρόεδρος
Κώστας Βαγγελάτος
Γραμματέας
* Oι αυριανές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Λακήθρα, στην Πλατεία Καθηγητού Ρόκκου Αλιπράντη.

vlaxos arsenis