«Ξετρελάθηκε» η Μέρκελ με το δώρο-καθρέφτη του Ερντογάν. Πόζαρε και έκανε σαν μικρό παιδί με απίστευτες γκριμάτσες (photos+video)

Σαν μικρό παιδί έκανε η Άνγκελα Μέρκελ όταν στο τέλος των ομιλιών κατά την τελετή υποδοχής της στο γερμανο-τουρκικό πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης παρέλαβε το δώρο του Ταγίπ Ερντογάν.

Στην αρχή η Μέρκελ κοίταζε έκπληκτη όταν της έφεραν μια ξύλινη κασετίνα. Στράφηκε προς στιγμήν μ’ ένα βλέμμα απορίας προς τον τον οικοδεσπότη της, στη συνέχεια γύρισε πάλι και όταν της έδειξαν το περιεχόμενο, έσπευσε να το πάρει στα χέρια.

Ήταν ένας μπρούτζινος καθρέφτης, που τον έπιασε στα χέρια της και κάνοντας γκριμάτσες σαν μικρό παιδί, που μόλις παρέλαβε δώρο απ’ τον Άη Βασίλη, έκρυψε το πρόσωπό της. Τον κοίταξε ικανοποιημένη κι απ’ τις δύο πλευρές και υπό το χειροκρότημα του Ταγίπ Ερντογάν και των παρισταμένων τον ξανάβαλε στη θήκη του μ’ ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά της όταν είδε το δώρο του Ταγίπ Ερντογάν.

Για την ιστορία o καθρέφτης που δώρισε ο Τούρκος πρόεδρος στη Γερμανίδα καγκελάριο στοιχίζει 2.395 τουρκικές λίρες, δηλαδή κάπου 365 ευρώ.

Το βίντεο με την Μέρκελ και τον Ερντογάν

Στο 53′:19” του βίντεο η Ανγκελα Μέρκελ δέχεται τα δώρα του Ταγίπ Ερντογάν και δείχνει τον ενθουσιασμό της.

Εκτός όμως από τον καθρέφτη ο Ερντογάν χάρισε στη Μέρκελ κι ένα μπρούτζινο περίτεχνο κράνος αξίας 1.950 τουρκικών λιρών (κάπου 295 ευρώ).

 

(iefimerida.gr)