Οι δράσεις της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης

Κατά γενική ομολογία ήταν πετυχημένες οι τρεις εκδηλώσεις βιβλιοπαρουσιάσεων, που πραγματοποίησε η Βιβλιοθήκη μας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Κεφαλονιάς-Ιθάκης μέσα στον Ιούλιο. Ταυτόχρονα, ζωντάνεψε για πρώτη φορά ο αύλειος χώρος του Μουσείου Ληξουρίου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι δραστηριότητες για παιδιά με θέμα το Περιβάλλον, που ξεκίνησαν στις 15 Ιουνίου, θα τελειώσουν στις 11 Αυγούστου. Και θα ολοκληρωθούν με μια όμορφη “Γιορτή λήξης” στις 14 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα της οποίας θα ανακοινωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Λυπηθήκαμε, βέβαια, που δεν έγινε δυνατή η λειτουργία του προγραμματισμένου για παιδιά Θεατρικού Εργαστηρίου, εξαιτίας σοβαρού οικογενειακού προβλήματος των υπευθύνων του Εργαστηρίου.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ

Στις 11 Αυγούστου, 8.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου με τη στήριξη της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας της Ελένης Αλιβιζάτου. Θα κυκλοφορήσει σχετική πρόσκληση και αφίσα.

ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΑ 2019

Προγραμματίζονται για τις 18 και 19 Αυγούστου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, τα “Ιακωβάτεια 2019” στον αύλειο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου. Το πρόγραμμα των ομιλιών και των μουσικο-χορευτικών δρωμένων θα ανακοινωθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες.

ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Περνώντας η Βιβλιοθήκη μας στην εποχή της διαδικτυακής επικοινωνίας, δημιούργησε και έχει πλέον επίσημη σελίδα στο Facebook. Καλούμε τους συμπολίτες μας να κάνουν like στο σύνδεσμο https://www.facebook.com /%CE%99%CE%B1%CE%BA%CF%89% CE%B2%CE%AC%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%82%CE%92%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7%CE%9B%CE%B7%CE%BE%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-104036760939338/  για να ενημερώνονται για τις δραστηριότητές μας.

ΙΔΡΥΘΗΚΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ

ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Με την υπ’ αρ. 10/26-6-2019 διάταξη του Ειρηνοδικείου Αργοστολίου εγκρίθηκε η ίδρυση και λειτουργία του Συλλόγου Φίλων της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης και καταχωρίστηκε στο Βιβλίο Σωματείων του Πρωτοδικείου Κεφαλονιάς με αύξοντα αριθμό 669/29-7-2019.

Σκοποί του Συλλόγου, σύμφωνα με άρθρο 2 του καταστατικού, είναι: “α) η ηθική και υλική στήριξη και ενίσχυση της Ιακωβατείου Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης – Μουσείου Ληξουρίου, β) η συμβολή του στην προώθηση και επίλυση του κτηριακού προβλήματος και στην ανάπλαση του Κήπου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, καθώς και στην κάλυψη των οργανικών θέσεων της Βιβλιοθήκης, γ) η με κάθε τρόπο στήριξη των δραστηριοτήτων της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης (“Καλοκαιρινή Εκστρατεία”, λειτουργία Κινητής Βιβλιοθήκης  με την κυκλοφορία βιβλιοαυτοκίνητου κ.λπ.), δ) η πνευματική και πολιτιστική εξύψωση των μελών του καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Παλικής”.

Διοικείται από 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο. Την προσωρινή Διοίκηση αποτελούν: Μαρία Καμινάρη-πρόεδρος, Γεράσιμος Σ. Γαλανός-αντιπρόεδρος, Βούλα Αντωνέλου-Βασάλα-γραμματέας, Άννα Συνοδινού Καμήλου-ταμίας, Μαργαρίτα Λιναρδάτου-υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Οφείλουμε ευχαριστίες

  • στην κ. Νότα Μπενετάτου, η οποία δώρισε στη Βιβλιοθήκη μας το χειρόγραφο υλικό του πατέρα της Ιουλιανού Μπενετάτου,
  • στους/στις κ.κ. Νίκο Κανελλόπουλο, Λουίζα Περάτη, Μαρία Εξαρχοπούλου και Παντελή Σκιαδαρέση για την πολύτιμη συνδρομή τους στην καταγραφή, καταλογράφηση/ταξινόμηση και τοποθέτηση εκατοντάδων βιβλίων,
  • στον Αντιδήμαρχο Παλικής κ. Γ. Κατσιβέλη για τη θετική ανταπόκρισή του στα ποικίλα αιτήματά μας (καθαριότητα, αγορά χρωμάτων κ.λπ.),
  • στους κ.κ. Βασίλη Χριστοφοράτο και Έρτιγκελ Πάπα για τη χρήσιμη βοήθεια τους σε συγκεκριμένες ανάγκες της Βιβλιοθήκης μας.

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

  • H Iακωβάτειος Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή από 15 έως 31 Αυγούστου λόγω άδειας της υπαλλήλου κ. Β. Μαθιουδάκη.

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ
ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ