«Οι κοινότητες δεν μπορούν να έχουν δική τους σφραγίδα»!

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 88/59846/21-8-2019 παρ. 12 που υπογράφεται από τον Υπουργό και τον υφυπουργό εσωτερικών με θέμα «Λειτουργία Κοινοτήτων»:

«Οι κοινότητες δεν έχουν δική τους νομική προσωπικότητα και ως εκ τούτου δεν μπορούν να έχουν δική τους σφραγίδα. Είναι όμως δυνατόν, με ευθύνη του προέδρου ή του προέδρου συμβουλίου της κοινότητας, να χρησιμοποιούν τη σφραγίδα του δήμου είτε για τις ανάγκες της τρέχουσας αλληλογραφίας, είτε να υπογράφουν πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και άλλα έγγραφα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της, εφόσον έχει εξουσιοδοτηθεί με σχετική απόφαση του δημάρχου»

Κι ενώ ο νόμος είναι ξεκάθαρος ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος προκειμένου να είναι αρεστός (άλλη εξήγηση δεν υπάρχει) στους Διλινάδες και να μην χαλάσει το χατίρι του προέδρου της κοινότητας των Διλινάτων στην αμφιλεγόμενη εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου 8 Αυγούστου, έβαλε στην πρόσκληση που στάλθηκε, στην πινακίδα του δρόμου με το όνομα του τιμώμενου και στην τιμητική πλακέτα, δίπλα στην επίσημη σφραγίδα του δήμου Αργοστολίου …μία σφραγίδα όπου στον εξωτερικό κύκλο αναφέρεται «Κοινότητα Διλινάτων 1866» και στον εσωτερικό κύκλο «Δήμος Δηλινιτών» με το έμβλημα του τότε Δήμου!

Η πρόσκληση της εκδήλωσης της περασμένης Παρασκευής για τη τεχνηέντως μετονομασία (όπως είχαμε γράψει) της Λεωφόρου της Παναγίας της Λάμιας. Η σφραγίδα του Μεγάλου Χωριού αναφέρεται στο Δήμο Αργοστολίου, αλλά φέρει και το σήμα του ιστορικού Δήμου Δηλινιτών…

Ο δήμαρχος βέβαια κατά τη συνήθη τακτική του αν (αν…) μιλήσει (κι εδώ είμαστε…) θα προσπαθήσει να υποβαθμίσει το θέμα μιλώντας για …«κατευθυνόμενα δημοσιεύματα που επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις για ανύπαρκτα ζητήματα», όπως τελευταία φορά έπραξε με το υποτιμητικό γεγονός της συνάντησης του με τον δήμαρχο Τρικάλων στο …πεζοδρόμιο!

Όμως το θέμα δεν είναι τόσο απλό και οφείλει ο δήμαρχος άμεσα να επέμβει, είτε γνώριζε είτε όχι πως ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ νομιμοποιώντας μια παράνομη πράξη του προέδρου της Κοινότητας των Διλινάτων.

Και καλά ο δήμαρχος δεν ήξερε και καθημερινά αποδεικνύεται πως δεν ξέρει τι του γίνεται με τα δημοτικά πράγματα, οι πάμπολλοι όμως συνεργάτες του αιρετοί ή διορισμένοι που βρίσκονται δίπλα του, γιατί δεν τον προστατεύουν; 

Όπως για παράδειγμα ότι εμφανίζεται συχνά σε δημόσιες εκδηλώσεις δίχως να τηρεί αυτός και οι συνεργάτες τους υγειονομικούς κανόνες π.χ. στη συγκεκριμένη εκδήλωση των Διλινάτων και στην εκδήλωση την ίδια ημέρα για τους χαμένους ναυτικούς στον πόλεμο …δίχως μάσκα και δίχως τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Και για την ιστορία:

Στο Μεγάλο Χωριό δεσπόζουν οι πινακίδες με το σήμα του παλιού Δήμου Δηλινιτών

Ο Δήμος Δηλινιτών συστάθηκε με το Β.Δ. της 8ης Ιανουαρίου 1866 (ΦΕΚ 9) “περί της δημοτικής διαιρέσεως της εν Κεφαλληνία επαρχίας Κραναίας”. Κατατάχθηκε στην β’ τάξη με πληθυσμό 3.510 κατοίκους και έδρα τα Διλινάτα. Περιελάμβανε τα Διλινάτα (2.160 κατοίκους),τα Δαυγάτα (620 κατοίκους), τα Κουρουκλάτα (380 κατοίκους) και τα Φάρσα (350 κατοίκους). Το 1869 ο Δήμος Φαρακλάτων καταργείται και τα χωριά του ενσωματώνονται στο δήμο Δειλινάτων. Πρώτος Δήμαρχος του Δήμου Δειλινάτων ο Χ. Παυλάτος. Παρέμεινε Δήμος έως το 1914.