Βαριά τραυματισμένος μεταφέρθηκε χθες το πρωϊ στο Νοσοκομείο Αργοστολίου ένας 30χρονος άνδρας, θύμα άγριας ληστείας που έγινε χθες τα ξημερώματα (4.30’ π.μ περίπου) στην οικία του στην Ασσο.

Αλλα τρία άτομα. συγγενείς του, επίσης τραυματισμένα, νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, θύματα επίσης των ληστών. Πρόκειται για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, τον επιχειρηματία Αντώνη Χρυσάφη, τη σύζυγό του και τη κόρη τους ενώ ο βαριά τραυματισμένος που προαναφέραμε, είναι ο γαμπρός τους.

Συγκεκριμένα, χθες τα ξημερώματα, τρείς άνδρες με κουκούλες εισέβαλαν σε παραλιακή οικία στην Ασσο, με στόχο την διάρρηξη. Κατά την είσοδό τους έγιναν αντιληπτοί από τους ένοικους του σπιτιού, γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας της Ασσου, (της οποίας στο ισόγειο της οικίας διατηρεί ένα από τα πιο φημισμένα εστιατόρια του χωριού), με αποτέλεσμα οι τρεις κουκουλοφόροι να τους επιτεθούν με πρωτοφανή μανία και να τους ξυλοκοπήσουν άγρια.

Οι δράστες επικέντρωσαν τη βία τους εις βάρος του γαμπρού, τον οποίο χτύπησαν με μαχαίρι, σε διάφορα σημεία του σώματός του και σπάζοντάς του το ένα χέρι, ενώ ξυλοφόρτωσαν αλύπητα το ηλικιωμένο ζευγάρι. Ελαφρότερα τραυματισμένη βρέθηκε η κόρη.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, έδεσαν με σχοινιά τους τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων ο γαμπρός είχε ακατάσχετη αιμορραγία, αφαίρεσαν από την οικία περίπου 100.000 Ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Στις 6 π.μ. περίπου, γείτονας άκουσε τις φωνές των θυμάτων και μετέβη στο σπίτι, όπου αντίκρυσε το αποκρουστικό θέαμα. Ο γαμπρός είχε υποστεί ήδη μεγάλη αιμορραγία και δεν είχε τις αισθήσεις του.

Ο γείτονας ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που εσπευσμένα, παρά τη μεγάλη απόσταση, έφθασε στην Ασσο παρέλαβε τον βαριά τραυματισμένο άνδρα και ενημέρωσε για την ύπαρξη και των άλλων τριών θυμάτων, για να καταφθάσει περίπου στις 8 π.μ. δεύτερο ασθενοφόρο να τους παραλάβει.

Και τα τέσσερα θύματα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, ενώ η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Στην Ασσο μετέβη και ο διευθυντής της Αστυνομίας Χρήστος Μαζαρακιώτης, ο οποίος συντόνιζε αστυνομική την επιχείρηση.

Ο επιχειρηματίας Αντώνης Χρυσάφης που χτύπησαν ανελέητα οι θρασύτατοι ληστές

Το Επιμελητήριο καταδικάζει τη ληστεία και καυτηριάζει την «ανύπαρκτη αστυνομική παρουσία»


Από το Επιμελητήριο ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα για τη ληστεία στην Ασσο:

Το Επιμελητήριο καταδικάζει στην άγρια ληστεία μέλους του.

Σήμερα τα ξημερώματα έλαβε χώρα στην περιοχή της Άσσου στην Έρυσσο ένα πρωτοφανές για τα δεδομένα της Κεφαλονιάς περιστατικό. Συνάδελφος επαγγελματίας, μέλος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, έπεσε θύμα άγριας ληστείας.

Ο συνάδελφος τραυματίστηκε πολύ άσχημα από τους δράστες, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αιμόφυρτος στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, ενώ κινδύνευσαν σοβαρά τρία ακόμη μέλη της οικογένειάς του, τα οποία τραυματίστηκαν πιο ελαφριά.

Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός της επίθεσης σε μέλος του και θα σταθεί αρωγός στον συνάδελφο επαγγελματία όπως έχει χρέος.

Παράλληλα καυτηριάζει το γεγονός της ανύπαρκτης αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή της Άσσου ειδικότερα και της Ερύσσου γενικότερα και ζητά από την Αστυνομική Διεύθυνση του νομού να ενισχύσει την παρουσία της εκεί, προκειμένου οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της βόρειας Κεφαλονιάς (Άσσος, Φισκάρδο) να μην ξαναπέσουν θύματα τέτοιων καταστάσεων.

Ο πρόεδρος του

Επιμελητηρίου

Σταύρος Σπαθής