Ομάδα Γυναικών: « Γυναίκα βγες μπροστά στον αγώνα για ζωή χωρίς εκμετάλευση και καταπίεση»

Bγες μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Με αυτό το σύνθημα η Oμάδα Γυναικών Αργοστολίου απευθύνεται σε εσένα:

Στην μισθωτή και αυτοαπασχολούμενη, στην άνεργη, στη μετανάστρια,στη συνταξιούχο. Απευθύνεται σε εσένα που βιώνεις την ταξική εκμετάλλευση και τη φυλετική καταπίεση.

Μας έχουν κηρύξει πόλεμο χωρίς ημερομηνία λήξης. Με γκλομπς, χημικά και ξύλο υποδέχεται η κυβέρνηση όσους διαμαρτύρονται, αρχίζοντας από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και φτάνοντας μέχρι και τους συνταξιούχους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΕΕ αφού με την 1η αξιολόγηση φόρτωσε στη γυναίκα και στη λαϊκή οικογένεια νέους δυσβάσταχτους φόρους, περικοπές στην Υγεία που η γυναίκα έχει και πρόσθετες ανάγκες, τώρα προετοιμάζεται για νέα επίθεση. Το “μενού” της 2ης αξιολόγησης περιλαμβάνει συντριπτικό χτύπημα στα ασφαλιστικά μας και εργασιακά μας δικαιώματα. Η μερική απασχόληση, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η κατάργηση των επιδομάτων, η φοροληστεία τσακίζουν τη ζωή της γυναίκας. Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, αναγκάζουν τις γυναίκες να επωμισθούν τη φροντίδα των παιδιών, των γερόντων,των Αμεα,είτε αυτές οι γυναίκες είναι εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, είτε συνταξιούχες. Η μητρότητα από την άλλη μπαίνει κυριολεκτικά στο απόσπασμα γιατί κοστίζει στους εργοδότες. Δεν υπάρχει κανένα επίπεδο της ζωής των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων, που να μην έχει τσακιστεί από τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα.

Δεν γίνεται να αφήσουμε να αθωώνεται στη συνείδηση των γυναικών, που δουλεύουν μαγείρισσες, καμαριέρες, εμποροϋπάλληλοι που προσπαθούν με το μικρομάγαζο τους να επιβιώσουν,που είναι άνεργες που είναι στο σπίτι και φροντίζουν γερόντους, εγγόνια και παιδιά το καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε.

Δεν είμαστε μόνες.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες φτάνουμε στο 12ο Συνέδριό μας, και η ομάδα μας με πείσμα,μαχητικότητα και οργάνωση, συνεχίζει μαζί με τα ταξικά σωματεία, το Εργατικό Κέντρο που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με τους αυτοαπασχολούμενους που συσπειρώνονται σε συλλόγους και επιτροπές της ΠΑΣΕΒΕ, με τους φτωχούς αγρότες, για να διεκδικήσουμε λύσεις για τα προβλήματά μας, για να αναδείξουμε την αξία της ελεύθερης αγωνιζόμενης γυναίκας.

Είμαστε της δουλείας μαχήτριες και της ζωής δημιουργοί!