Οριστικά 2ψήφια η αύξηση στα Ιόνια Νησιά

Σπ. Γαλιατσάτος

Σύμφωνα με στοιχεία της Fraport, σχετικά με τις αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό για τον μήνα Οκτώβριο, διαμορφώθηκε οριστικά η διψήφια άνοδος (για τρίτη συνεχή χρονιά) στα Ιόνια Νησιά για το 2018, σε ποσοστό 12,90%,σε σχέση πάντοτε με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Αναλυτικά ανά αεροδρόμιο, τον Οκτώβριο σε σχέση με τον περυσινό αντίστοιχο μήνα, η Κέρκυρα σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 12,50%, η Ζάκυνθος 8,25%, Η Κεφαλονιά 33,30%,ενώ το Άκτιο είχε μείωση -5,3%.

Αλλά και στη μικτή κίνηση (αφίξεις – αναχωρήσεις) από το εσωτερικό, σημειώθηκε ικανοποιητική κίνηση. Συγκεκριμένα  η Κέρκυρα είχε ποσοστό αύξησης 22,90%, η Ζάκυνθος 10,10% , η Κεφαλονιά 23,00%,ενώ το Άκτιο είχε μείωση -18,20%.

Τα παραπάνω στοιχεία τα οποία συμβαδίζουν σύμφωνα με τις προβλέψεις της Π.Ι.Ν, προσδίδουν ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στους οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες (προστιθέμενη αξία, εργασία, επιχειρήσεις, επενδύσεις, Τοπικό και Εθνικό ΑΕΠ, κλπ).

Για το 2019, προβλέπεται ακόμα μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, κάτι που σηματοδοτεί από τώρα την ακόμα μεγαλύτερη υποχρέωση  για μια καλλίτερη προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων Φορέων (Κρατικών, Αυτοδιοικητικών, επιχειρηματιών, κλπ), ώστε να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν επάξια στην πρωτοφανή άνοδο του τουριστικού ρεύματος προς τα Νησιά μας.

Ο αντιπεριφερειάρχης
Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ