Οταν η Κυβερνήση ψάχνει για …ψηφαλάκια!

Γράφει ο ΔHMHTPHΣ ΣIMΩTAΣ
Xρηματιστηριακός

Τον Μάιο του 2015, έγραψα ένα άρθρο με τίτλο: Φόροι, φόροι, φόροι… “μωρό μου σόρρυ”!

Γνωρίζοντας τον τρόπο σκέψης της Κυβέρνησης αλλά και τον ακολούθων της, δεν ήταν δύσκολο να προβλέψω την φορομπηχτική πολιτική που θα ακολουθηθεί! Μεταξύ άλλων τόνισα, στο προαναφερθέν άρθρο:

“Έχω πει επανειλημμένως, ότι πρέπει να απεμπλακούμε από την λογική των επιδομάτων…. και επιτέλους, να μπούμε στην λογική της δημιουργίας!”

Καταστροφική, κατά την γνώμη μου, η ανακοίνωση του πρωθυπουργού μας περί “13ης σύνταξης” και άλλων τέτοιων… “ωραίων”! Ποιοι στηρίζουν την οικονομία; Ποιοι στηρίζουν το χρεοκοπημένο μας ασφαλιστικό σύστημα; Αυτοί που υπερφορολογούνται! Αυτοί που τροφοδοτούν με “ζεστό” χρήμα τα ταμεία του Κράτους! Αυτοί που νιώθουν καθημερινά στο πετσί τους την αδικία της καταλήστευσης των όποιων εισοδημάτων τους από την απαράδεκτη πολιτική των άνευ προηγουμένου υψηλών φόρων! Χωρίς αυτούς, ταμεία δεν υπάρχουν! Χωρίς αυτούς συντάξεις δεν δίδονται! Χωρίς αυτούς η όποια ελπίδα για ανάκαμψη εξαφανίζεται!

Αντί λοιπόν, με την πρώτη ευκαιρία, να “ανακουφίζονται” φορολογικά αυτοί που “αιμορραγούν” αλλά στηρίζουν την παραπαίουσα οικονομία μας, η Κυβέρνηση ψάχνει, εκ νέου, για… ψηφαλάκια!

Για να δούμε, μέχρι πότε; Μήπως αντί για την 13η και 14η σύνταξη καταλήξουμε να ψάχνουμε, κάποια στιγμή, την 1η;;;