Οταν πάσχει η μνήμη!

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση ελλειπούς ενημέρωσής μου ή πραγματικότητα, αλλά έχω προσέξει πως στις διάφορες …μάχες και διαπληκτισμούς μεταξύ βουλευτών, στελεχών ή αρχηγών κομμάτων, ιδιαίτερα όμως από Πασοκατζήδες, έχω προσέξει πως βγάζουν τ’ άντερά τους, δηλαδή εκκενώσου όλο το κοιλιαποχετευτικό τους περιεχόμενο, κατά της επαράτου Δεξιάς! Ολα τα κακά, όλα τα δεινά στη Χώρα, προξενήθηκαν επί των Κυβερνήσεων της Ν.Δ. και όλοι οι άλλοι, αν δεν είναι Αγιοι, θεωρούνται ασκητές…

Η Φωφώ της συμπαράταξης, έχει εξαπολύσει πύρινους λόγπους, κατά των πεπραγμένων, των καταστροφών, επί Ν.Δ.

Και ερωτώ: κυρά μου, Αρχηγέ με τις ωραίες απαγγελίες σου, που έχεις πάρει εσχάτως πολύ αγέρα εκ των κάτω, μη φοβούμενη: «να σηκωθεί η φούστα σου και δούμε το φουρό σου», δεν συνεργάστηκε το Κόμμα σου, το ΠΑΣΟΚ εξ ου προήλθες, με το ένδοξο παρελθόν της διαφάνειας, με τη Ν.Δ., τόσους μήνες ως συγκυβέρνηση; Δεν τα πηγαίνατε μιά χαρούλα -όπως και οι υπόλοιποι Ελληνες- ως εξουσία; Δεν έτρεχε εμπρόθεσμα ο μηνιαίος μισθός σας και απρόβλεπτα, για να ζήτε και σεις -ως και ημείς- αξιοπρεπώς;

Αν είναι έτσι, τότε από μιά ακατάσχετη διάρροια με εντονότατη …λυσσαντερία, δύσκολα γλιτώνει κανείς! Αν προστεθούν και αιμορροϊδες στον ποπό σας, που θα σας αναγκάζουν να ξύνεστε συνέχεια, θα γίνεστε ρεζίλι. Θα διερωτώνται -όσοι θα σας βλέπουν, γιατί σας τρώει; Τι ζητάει; Και μετά θα ψάχνεστε για απαντήσεις…

Για σύνελθε χασκοχαμογελούσα μου. Για λογικέψου. Για αύξησε την βρώσιν, ωών που βοηθούν τα μάλα στην ενίσχυση της μνήμης, όσων ανθρώπων διαθέτουν ολίγην! Τώρα μάλιστα που θα αυξηθούν τα ποσοστά σου, θα διευρυνθεί η παντοσυνεταιριστική με την επάνοδο του Γιωργάκη, του γελαστού, καμαρώτου, ιδεολόγου και αρκούντος αναισθήτου. Θ’ αυξηθεί το κόμμα, μ’ όλα τα αποκόμματα. Αυτό είναι τ’ όνειρό σου. Και μετά μας λες, μας διδάσκεις για ανανέωση, για νέες ιδέες, για φρέσκα φρούτα -συγγνώμην- μυαλά. Εκτός αν εννοείς τα συνολάκια και τα πανάκριβα αυτοκίνητα. Αλλά και τα δόστου γλέντια και παραδοσικούς χορούς που ξέρει ο ΓΑΠ, ο διδάσκαλος σε ξένα Πανεπιστήμια «Περί ανόρθωσης της Οικονομίας»! Ο,τι μπάζα, πολιτικά είχαν απομείνει αδέσποτα, από δω κι από κει, μαζεύονται, καλούνται να προσέλθουν στην γεύσιν του …μητρικού γάλακτος!

Ολοι για να ξαναβγούν βουλευτάδες και να προσφέρουν τον εαυτόν τους στο Εθνος, αφού θα έχουν ασθλία και θα κουκουλώσουν στα σίγουρα πάσαν (τυχόν) ανομίαν, εγκλημα-πολιτικό και τον κακό τους …χώρον, δια της …συγχωρήσεως, ως είθισται!

Αυτή είναι η Ελληνική πραγματικότητα. Η σαπίλα, τα περιττώματα, που κουκουλώνονται με μιά νάϋλον μεμβράνη …για να μην βγαίνει η βρώμα στο …καθαρό πολιτικό περιβάλλον!

ΥΓ.

Καλά αυτή η επάνοδος του George -του διαδεχθέτος εκ του Πατρός, το ΠΑΣΟΚ-, το οποίο καθαίρεσε μέχρι των θεμελίων του στον πολιτικό χώρο, αποτελεί πλέον το μεγάλο θέμα πολυήμερων σχολίων και συζητήσεων; Η Φωφώ τον υπεδέχθη ενθέρμως, ο Βαγγέλης επικράθη σφόδρα και …αναμέναμεν.

Απορώ πως ο ΓΑΠ δεν επιδίωξε να αναλάβει στον Σκαραμαγκά την διεύθυνση διαλύσεως άχρηστων πλοίων, μάγκες μου! Μήπως …μάγκωσε το μυαλό του; Φαίνεται, πιστεύει, πως θα βγει βουλευτής! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Δεν πρόκειται να τον ξαναενοχλήσει κανείς, ούτε απροσεξίες, ούτε μαλακίες (Ζουράρις, υπουργός), ούτε προδοσίες. Μαγκούρα που μας χρειάχεται! Μαγκάλι που ο καπνός του θα μας έπνιγε. Γίναμε μαγκανοπήγαδο. Ακωλοι! Ηγουν άνευ πυθμένος. Απίστευτα πράγματα.